Με αφορμή το τραγικό συμβάν της απόπειρας αυτοκτονίας του υιού γνωστού εισαγγελία και την αιτία της ότι: « αποκαλύφτηκε το ψέμα του ότι δεν είχε πάρει το πτυχίο του στην νομική », πρέπει να μπει πλέον σε συζήτηση το φαινόμενο της εξαπάτησης των γονέων από την Ελληνική πολιτεία.
Ο μέσος ταλαίπωρος Έλληνας γονιός πληρώνει τις σπουδές του παιδιού του – συνήθως σε άλλη πόλη – και με αιματηρές οικονομίες τα βγάζει πέρα.
Αν θελήσει να μάθει τι γίνεται με την πρόοδο των σπουδών του παιδιού του, τα πανεπιστήμια αρνούνται να δώσουν πληροφορίες διότι « θεωρούνται προσωπικά δεδομένα ». Έτσι πολλοί γονείς μαθαίνουν μετά από χρόνια την αλήθεια ότι τα παιδιά τους είχαν εγκαταλείψει τις σπουδές.
Το χειρότερο ακόμα είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά από φόβο κρύβουν την αλήθεια ότι δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν – όπως στην συγκεκριμένη τραγική περίπτωση.
Αν οι γονείς το μάθαιναν νωρίς θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα και θα προφύλαγαν τα παιδιά τους από το αδιέξοδο.
Αν όμως αυτό συνέβαινε θα χάλαγε η «κακή βιοτεχνία εκπαίδευση» από τη οποία σιτίζονται :
Ενοικιαστές σπιτιών, εστιάτορες, ιδιοκτήτες μπαρ, «καθηγητές» ΑΕΙ – ΤΕΙ , γραμματείς και φαρισαίοι. Θα αποκαλυπτόταν ότι οι πραγματικοί φοιτητές είναι πολλοί λιγότεροι – θα τολμούσα να πω – ότι και λιγότεροι από το 50% των εγγραφέντων ( υπάρχει στατιστική μελέτη Πανεπιστημίου της επαρχίας )
ΠΡΟΤΑΣΗ
Να τελειώσει το παραμύθι περί προσωπικών δεδομένων και να υποχρεώνονται τα πανεπιστήμια να ενημερώνουν εγγράφως και συστημένα τους γονείς όταν τα παιδιά τους ξεπερνούν ένα όριο μαθημάτων που έχουν απορριφθεί!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου