21 Ιανουαρίου 2010

Σώθηκε από των …γιατρών τα δόντια

*χωρίς σχόλια η είδηση από το τροκτικό
Νοσηλευόταν στην εντατική σε κώμα, μετά από πνευμονία με μυκόπλασμα, οι συγγενείς της δέχονταν πιέσεις να δώσουν τη συγκατάθεσή τους και να υπογράψουν δήλωση δωρεάς οργάνων για μεταμόσχευση, αφού είχε ήδη καταγραφεί στα βιβλία του νοσοκομείου ο... εγκεφαλικός της θάνατος!
Ενώ η 55χρονη Παναγιώτα Αποστολοπούλου βρισκόταν σε κώμα, μερίδα γιατρών διέγνωσε «εγκεφαλικό θάνατο οφειλόμενο σε...

μυκοπλασματική, ανοσολογικής αιτίας, εγκεφαλίτιδα». Ευτυχώς, κάποιοι άλλοι γιατροί είχαν αντίθετη γνώμη...
Οι πιέσεις, μάλιστα, άρχισαν από την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας της στη ΜΕΘ μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας. Το συγκλονιστικό περιστατικό, μάλιστα, κατήγγειλε εγγράφως γιατρός του νοσοκομείου, αλλά και η οικογένειά της με αναφορά στον διοικητή του νοσοκομείου. Οι συγγενείς αρνήθηκαν κάθε συζήτηση για αφαίρεση οργάνων.
Μετά από πολύμηνη νοσηλεία -στη διάρκεια της οποίας οι γιατροί είχαν χωριστεί στα δύο, επιμένοντας η μια πλευρά ότι «τελείωσε» και η άλλη ότι «είναι ζωντανή»- τελικά η γυναίκα ανένηψε!

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, μόνο στο 8% των ασθενών με τη συγκεκριμένη νόσο νεκρώνεται ο εγκέφαλος, ενώ η αξονική τομογραφία δεν συνηγορούσε υπέρ του εγκεφαλικού θανάτου. Αυτό ήταν και το «σημείο τριβής» των δύο πλευρών.
ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία συμπεριφορά επιστημόνων. Να τους στείλετε τα βραβεία. Αν και η εποπτεύουσα της διαδικασίας το πήρε. Από Αναπληρώτρια Διευθύντρια έγινε Διευθύντρια (25-11-2009). Ο γιατρός που έσωσε την ασθενή τι απέγινε; Μάλλον θα τιμωρήθηκε γιατί δεν άφησε να την σκοτώσουν και έτσι ρεζιλεύτηκαν. Γνωρίζει κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

Ο γιατρός που έσωσε την άρρωστη βαράει προσοχές υπό τις διαταγές της. Τον βάζει να αρχειοθετεί τους φακέλλους του των ασθενών του προηγούμενου έτους για να καλλιεργεί χαρακτήρα και να μην φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Στις κρίσεις για Διευθυντή της εντατικής που ήταν υποψήφιος συμμετείχαν στην επιτροπή και εκπρόσωποι του ΕΟΜ. Το αποτέλεσμα φανταστείτε το μόνοι σας. Είναι δυνατόν να μην επηρεάστηκαν αφού δεν τους άφησε να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους και επί πλέον κινδύνεψαν να τιμωρηθούν κάποιοι συνάδελφοί τους; Ο εισαγγελέας δεν είθισται να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα; Γιατί δεν το κάνει; Του το απαγορέψαν; Αν είανι έτσι τότε πολύ ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχουμε.