25 Ιανουαρίου 2010

"η τέχνη του προβλέπειν" - Ν.Μπίστης

Στα Νέα (8/5/06 - γνώμες σχόλια - "η τέχνη του προβλέπειν") – εδώ – ο Ν. Μπίστης περιγράφει το μέλλον. Η ιστορία δείχνει την απόλυτη συνέπεια του ΠΑΣΟΚ.
Αν διαβάζαμε και λίγο καμιά εφημερίδα – έστω και λαθραία από το διαδίκτυο – δεν θα είμαστε καθόλου έκπληκτοι για το προαναγγελθέν έγκλημα.
Ο Μπίστης τα έλεγε, αλλά δεν τα ακούγαμε. Φίλτατε ΠΑΣΟΚΟψηφοφόροι τι θα λέτε στα παιδιά σας αύριο, όταν θα ξαναφεύγουν μετανάστες προς Τίρανα μεριά.
*Θα πηγαίνετε – βέβαια - διακοπές και στους Αγ. Σαράντα, όπου κτίζονται καλά και φτηνά ξενοδοχεία. Επ’ ευκαιρία θα πλένετε και κανένα πιάτο για να σας έρχονται πιο φτηνά οι διακοπές.
Απολαύστε τον λεβέντη Μπίστη.
“Στην προσπάθειά του να ειρωνευτεί τον Γ. Παπανδρέου για την επιλογή υποψήφιας από τη μειονότητα, ο κ. Ψωμιάδης είπε μια μεγάλη αλήθεια: «Αυτή είναι η Ελλάδα του Γ. Παπανδρέου μετά είκοσι έτη». H ομορφιά της πολιτικής είναι να προβλέπεις και να εργάζεσαι από σήμερα ώστε αυτό που αναπόφευκτα θα έρθει αύριο να είναι καλό για τον τόπο. H Ελλάδα μετά είκοσι έτη θέλουμε να είναι μια χώρα δημιουργική και πολυπολιτισμική όπου τα παιδιά της μειονότητας στη Θράκη, τα εγγόνια του Αλβανού που εργάζεται στους αγρούς μας και της Ρωσίδας που γηροκομεί τους γονείς μας θα μπορούν ως υπερήφανοι Έλληνες πολίτες να εκλέγονται βουλευτές, δήμαρχοι και νομάρχες χωρίς αυτό να αποτελεί είδηση. Αυτή η αισιόδοξη προοπτική απαιτεί από σήμερα τόλμη στην εφαρμογή πολιτικών ισονομίας με σεβασμό στη διαφορετικότητα. H N.Δ. επέλεξε για ψηφοθηρικούς λόγους τη διγλωσσία. Αμήχανη στην καλύτερη περίπτωση, φοβική στη χειρότερη, γύρισε την πλάτη της στο μέλλον”
Ο Νίκος Μπίστης είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: