23 Ιανουαρίου 2010

η χώρα της Κρήτης, ο Μητσοτάκης και οι προβοκάτορες

Από το «δελτίο των 11» - εδώ
Μαθαίνουμε και συμπεραίνουμε ότι η βασική στόχευση των εμπρησμών στα Χανιά ήταν το επικοινωνιακό τέχνασμα καταδίκης του «ρατσισμού και αντισημιτισμού» που υπονομεύουν το νομοσχέδιο για την ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.
Οι κυβερνητικοί όταν μίλαγαν για ρατσισμό εννοούσαν τον ρατσισμό των Άγγλων και Αμερικανών ;
Επίσης διαβάζουμε στο Έθνος και την εκπληκτική δήλωση Μητσοτάκη «περί χώρας Κρήτης». Τι μας λέει ο ποιητής ;;
Το κείμενο του δελτίου των 11 :
Αμερικανός και Βρετανός οι εμπρηστές- προβοκάτορες της συναγωγής στα Χανιά
Ο δράστης της επίθεσης της 5ης Ιανουαρίου στην Συναγωγή των Χανίων ήταν ένας Αμερικανός πολίτης, ο οποίος αναζητείται. Ο Αμερικανός είχε εισέλθει στον αύλειο χώρο της Συναγωγής και προκάλεσε πυρκαγιά στην εσωτερική σκάλα. Η αστυνομία ανακάλυψε την ταυτότητα του δράστη από την πρανάκριση και την αξιοποίηση πληροφοριών και βιντεοσκοπικού υλικού.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ένας ακόμα άνδρας, πολίτης Η.Π.Α., (ο οποίος αναζητείται), δύο Βρετανοί και ένας ημεδαπός άνδρας ,οι οποίοι συνελήφθησαν, ήταν συνεργοί του ανωτέρω δράστη στην συγκεκριμένη επίθεση και τον περίμεναν εξωτερικά εποπτεύοντας το χώρο.
Επίσης, τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου ο ένας συλληφθείς Βρετανός εισήλθε από διπλανό θερινό κατάστημα, το οποίο δε λειτουργούσε, σε αύλειο χώρο της Εβραϊκής Συναγωγής.

Αφού παραβίασε πόρτα του πρώτου ορόφου, προκάλεσε πυρκαγιά σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα με συνέπεια να καταστραφεί μέρος του αρχείου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και να προκληθούν ζημιές, ενώ οι υπόλοιποι προαναφερόμενοι δράστες επιτηρούσαν το χώρο
Η «επικοινωνιακή» στόχευση του εμπρησμού και η σχέση της προβοκάτσιας με το λαθρονομοσχέδιο αποκαλύπτεται από τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη:
«Η εμπρηστική επίθεση που είχε ως στόχο, για δεύτερη φορά εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, την εβραϊκή Συναγωγή στα Χανιά καταδικάζεται απερίφραστα ως ενέργεια μη συνάδουσα προς το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού, που δε χαρακτηρίζεται από αισθήματα ρατσισμού, ξενοφοβίας και αντισημιτισμού.
Αυτή είναι η επικοινωνιακή ουσία. «αισθήματα ρατσισμού, ξενοφοβία και αντισημιτισμος»
Οι παπαγάλοι ρώτησαν και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, «αν η αύξηση ρατσιστικών κρουσμάτων που παρατηρείται, συνδέεται με πιέσεις κύκλων μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό», και ο γαμπρός του μακαρίτη νεοδημοκράτη δήμαρχου Κομοτινής είπε: «Καμία πίεση δεν μπορεί να ανεχτεί η κυβέρνηση αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, ώστε να αλλάξει τις απόψεις της και τον τρόπο συμπεριφιορά της απέναντι στους ανθρώπους που δεν κατάγονται από την Ελλάδα».
Ο Κων. Μητσοτάκης, μίλησε για την «χώρα της Κρήτης». «Εκθέτουν και ντροπιάζουν και έξω από τα όρια της χώρας της Κρήτης αυτές οι απανωτές απόπειρες εμπρησμού» είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.
Σπ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: