9 Ιανουαρίου 2010

Το σύστημα απειλεί – σωστά καταλάβατε !

(Αναδημοσίευση από protagon.gr)
"Εννιά παρά το πρωί στο Άλτερ. Ο Γιώργος Αυτιάς καλημερίζει με καμάρι την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή.
Το κάδρο είναι το τυπικά αυστηρό που απαιτεί η υπουργική θέση. Η υπουργός είναι όμορφη, με καλοσχηματισμένα φρύδια, φωτεινή επιλογή κραγιόν και ηρεμία στο πρόσωπο. Είναι από τις περιπτώσεις που χαίρεσαι να βλέπεις κυβερνητικό και από τις λίγες καλές στιγμές της πρωινής ζώνης. Μόλις ανοίγει το πλάνο όμως έχουμε μια επιστροφή στο παρελθόν. Εικονίσματα αγίων και αριστερά και δεξιά!

Γιατί λοιπόν η εικόνα της χαρισματικής αυτής γυναίκας να υπακούει στα παλιομοδίτικα στάνταρ της τηλεοπτικής εμφάνισης ενός υπουργού; Γιατί όταν ένας πολιτικός μιλά στο γυαλί, πρέπει να χει στο background εικόνες αγίων; Δεν είναι πια πολύ παλιό να δηλώνουμε με σύμβολα τα πιστεύω μας; Η πολυετής της εμπειρία στον δυτικό τρόπο σκέψης (ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ 2004 – 9) και τα μπες βγες στα γραφεία των ευρωπαίων πολιτικών δεν της έχουν διδάξει τίποτε; Και εν τέλει στο γραφείο του Παπανδρέου δεν έχει πάει η κυρία υπουργός;
Λίνα Παπαδάκη
ΣΧΟΛΙΑ
Το σύστημα – μέσω της «δημοσιογράφου» - εικονοκριτού ΑΠΕΙΛΕΙ την Μπατζελή γιατί αγνόησε τον πολυπολιτισμό !
Ας απολαύσουμε τον φασισμό των Μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: