7 Μαρτίου 2009

Πολύπλοκοι στοχασμοί “ιων”

Στον ιό της ελευθεροτυπίας ( 8.3.09 )
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=69025460,83199028,91024820,96957236
διαβάζουμε βαθυστόχαστη ανάλυση για την χειροβομβίδα ( άνευ θυμάτων ) στο στέκι μεταναστών και του δικτύου, στο κρατίδιο των εξαρχ-χρ-είων.
Θυμόμαστε όμως, μια παλιά αρχή αριστερών διανοουμένων και όχι μόνο που έλεγε: για να βρεις τον δράστη ψάξε να βρεις ποιος ωφελείται.
Μα «σύντροφοι» του ιού, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να δει κανείς ότι, από μια τέτοια ενέργεια ωφελημένοι βγαίνουν μόνο τα υποτιθέμενα υποψήφια θύματα. Για να έχουν ελεύθερο το πεδίο νομιμοποίησης της αντιβίας.
Μας είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι μπορεί άνετα στα εξάρχεια να κυκλοφορούν βομβιστές της άλλης πλευράς.
Επειδή όμως οι ηγέτες των εξαρχείων είναι αρκετά φιλοτόμαροι για να βάλουν τα κορμιά τους για δόλωμα, μάλλον ρίχνουν βόμβες αέρος.
Ένας Γρηγορόπουλος ή ταλαίπωρος μετανάστης θα ήταν προτιμότερο δόλωμα.
Τους δε μετανάστες που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται μόνο ως προσφορά φτηνών εργατών στα αφεντικά τους, τους αντιλαμβάνονται. Οι αναλύσεις περί «ανθρωπισμού» κλπ είναι στα πλαίσια της εμπορίας «ανθρωπισμού» που έχουν ως προσοδοφόρο επάγγελμα.
• Καμία αναφορά των ιών για το κάψιμο των βαγονιών του ηλεκτρικού στην Κηφισιά. Εκεί γινόταν ιδεολογικός αγώνας απ’ ότι φαίνεται !!
• Για την δολοφονία του αστυνομικού, στην προσπάθεια αποτροπής ληστείας ούτε λόγος. Τι σχέση έχουν οι μπάτσοι με το είδος άνθρωπος !! Άλλωστε πίσω από την κουκούλα του ληστή μπορεί να βρισκόταν και κανένα δικό μας παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: