15 Ιουνίου 2011

Ο πολύ-«πολιτισμός» στην πράξη

Στο nationalgeographic δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «ανήλικες νύφες». Αυτός είναι ο εισαγόμενος πολύ – «πολιτισμός». Οι παππούδες μας θυμόνται με ανατριχίλα την εποχή που ο πατέρας ανακοίνωνε στην οικογένεια ότι έδωσε την κόρη του στον γαμπρό, χωρίς να την ρωτήσει. Αυτό μας εισάγουν τώρα τα καθάρματα και το λένε και πολιτισμό.
«Ανήλικες νύφες
Επειδή ο γάμος ήταν παράνομος και κρυφός (ενήμεροι ήταν μόνο οι καλεσμένοι) και επειδή οι γαμήλιες τελετές στο Ράτζασταν γίνονται συνήθως αργά τη νύχτα, είχε ήδη σουρουπώσει σ' αυτό τον αγροτικό οικισμό στη βόρεια Ινδία όταν οι τρεις ανήλικες νύφες άρχισαν να ετοιμάζονται για το μυστήριο. Καθισμένες στο χώμα η μια δίπλα στην άλλη, έλουζαν τα μαλλιά τους με σαπουνάδα από μια τσίγκινη λεκάνη ενώ μια ομάδα χωρικές κρατούσαν γύρω τους ένα σάρι σαν παραβάν. Δύο από τις νύφες, οι αδερφές Ράντα και Γκόρα, ήταν αντίστοιχα 15 και 13 ετών, αρκετά μεγάλες για να καταλαβαίνουν τι τους συμβαίνει. Η τρίτη, η ανιψιά τους η Ρατζάνι, ήταν 5 ετών και φορούσε ένα ροζ μπλουζάκι με μια πεταλούδα. Μια μεγαλύτερη γυναίκα τη βοήθησε να γδυθεί για να πλυθεί.
Οι γαμπροί βρίσκονταν καθ' οδόν και αναμένονταν να εμφανιστούν σε κατάσταση μέθης και ευφορίας. Ο μόνος ντόπιος που γνώριζε τους γαμπρούς ήταν ο πατέρας των δύο μεγαλύτερων κοριτσιών, ένας λεπτός γκριζομάλλης αγρότης με μουστάκι»

περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: