23 Ιουνίου 2011

Όταν η ψυχή θέλει το σώμα μπορεί

- Η άποψη ενός Αθηναίου που κατέβηκε στην Σπάρτη να περπατήσει 225 χιλιόμετρα, προκειμένου να συμβάλει στην αποκάλυψη της ψυχικής δύναμης του ανθρώπου.
- Η πορεία ήταν ιδέα των Σπαρτιατών, αλλά συμμετείχαν σε αυτή φίλοι και από άλλες περιοχές της χώρας.
- Ιδιαίτερη τιμή σ’ αυτούς.
- ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ !
Σε ευχαριστούμε φίλε Γιώργο.

«Τι κι αν κάναμε χιλιόμετρα πολλά
τι κι αν άρπαξαν τα πόδια μας φωτιά
ένα θέλουμε να πούμε
πώς μαζί όλοι μπορούμε
μπρος αδέλφια ας γινούμε μια γροθιά

Είμαι ένας εξ’ αυτών πού είχε την τύχη να συμμετάσχει από την αρχή στην πορεία από το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη ως την πλατεία του Συντάγματος στην Αθήνα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Σπαρτιάτες εμπνευστές αυτής της συμβολικής κίνησης πού μού έδωσαν έτσι την δυνατότητα να συμμετάσχω σε αυτήν την ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τις χιλιάδες κόσμου πού τόσο κατά τη διάρκεια της πορείας όσο και στο τέλος αυτής στο Σύνταγμα, μας προσέφεραν την αμέριστη βοήθεια και αγάπη τους.

Δεν θα ήθελα να κουράσω με τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. Θέλω να περάσω κατ' ευθείαν στην ουσία.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βάλουμε στην άκρη τις όποιες ιδεολογικές και κομματικές μας διαφορές και να συνταχθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την σωτηρία της χώρας μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να γίνουμε μία γροθιά και να πάρουμε επιτέλους στα χέρια μας την τύχη αλλά και την ευθύνη της πατρίδας μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να φωνάξουμε:

ΟΧΙ στην ψήφιση του μεσοπροθέσμου
ΟΧΙ στον νέο δανεισμό της χώρας μας
ΟΧΙ στην πληρωμή των τοκογλυφικών μας χρεών
ΟΧΙ στην εξαθλίωση των παιδιών μας
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας μας
ΟΧΙ στον διαχωρισμό σε άνω και κάτω πλατεία


Το κύριο κέρδος που αποκόμισα από αυτό το ταξίδι, είναι ότι διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι η ψυχή του Έλληνα εξακολουθεί να χτυπά και μάλιστα να χτυπά δυνατά. Έβλεπα στα μάτια των ανθρώπων πού έβγαιναν στους δρόμους να μας υποδεχτούν και να μας συμπαρασταθούν, την φλόγα και την πίστη τους για ένα καλύτερο αύριο, την αγάπη για τον τόπο τους, την αγάπη για αξίες και ιδανικά όπως είναι η Ελευθερία η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη.

Η κατάσταση στην χώρα μας έχει φτάσει στο πιο κρίσιμο και καθοριστικό σημείο των τελευταίων δεκαετιών. Ψήφιση του μεσοπροθέσμου θα σημάνει αυτόματα τον αφανισμό μας.

Για αυτό λοιπόν θα πρέπει την Τρίτη 28 Ιουνίου εκατομμύρια κόσμου να κατακλύσει την Αθήνα. Την ημέρα αυτή, κανείς δεν πρέπει να πάει στην δουλειά του και όλοι μαζί να κατέβουμε στους δρόμους πού οδηγούν στο Σύνταγμα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ειρηνικά να σταματήσουμε την καταστροφή πού έχουν σχεδιάσει για εμάς και τα παιδιά μας.

Η ώρα έφτασε. Η ευθύνη έναντι των προγόνων μας όσο και των απογόνων μας είναι τεράστια και είναι στους ώμους μας.

Για αυτό λοιπόν ή τώρα ή ποτέ ή όπως μάθαμε και στο σχολείο:
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ»

* 30 αγύμναστοι άνθρωποι (πολλοί κάπνιζαν) με κινητήριο δύναμη μόνο την ψυχή τους βάδισαν 225 χιλιόμετρα, με στόχο την αφύπνιση των Ελλήνων και το μήνυμα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: