7 Μαρτίου 2009

Η «ζωή» του μπάτσου και η «παιδική» αθωότητα

Από την ελευθεροτυπία ( 6-3-09 ) έχουμε δύο ειδήσεις. Μία για τον φόνο αστυνομικού από ληστές και μια για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης φορέων του Πειραιά προς συλληφθέντες μαθητές στα Δεκεμβριανά 2008.

1. «ΛΗΣΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ
Νεαρός αστυνομικός, ο 36χρονος Μιχάλης Σπανουδάκης -πατέρας ενός βρέφους 40 ημερών- σκοτώθηκε χθες το μεσημέρι στη Νίκαια προσπαθώντας να συλλάβει τον δράστη ληστείας σε τοπικό υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου.
Από το 1984 οι νεκροί αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν φτάσει τους 84 και από αυτούς οι 27 δολοφονήθηκαν εν υπηρεσία, 7 από τρομοκρατικές ενέργειες, 12 σε ατυχήματα και 38 σε τροχαία ατυχήματα»

2. «Δικάζονται μαθητές για τις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον 18χρονο μαθητή και τη συνομήλικη συμμαθήτριά του, που δικάζονται την ερχόμενη Δευτέρα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, πραγματοποιούν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης και οι δικηγόροι του πρώτου λιμανιού της χώρας. Σύμφωνα με τις καταγγελίες σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο ΔΣΠ, «στη διάρκεια των μαθητικών μαχητικών αντιδράσεων κάποιοι έστησαν "βιομηχανία" διώξεων, αφού πρώτα συντάσσονταν οι κατηγορίες και μετά σε επιλεγμένα πρόσωπα απαγγέλλονταν», ενώ όπως επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Γιάννης Καρδαράς, στον Πειραιά από τους 7 συλληφθέντες οι 3 πιάστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ ενώ γευμάτιζαν σε κατάστημα έτοιμων φαγητών, το οποίο μάλιστα είναι κάτω από την Αστυνομική Διεύθυνση»

Θα κάνει κανείς εκδηλώσεις συμπαράστασης για τους νεκρούς αστυνομικούς που έπεσαν, για την προστασία μας;
Η συμπαράσταση στα «παιδτά» που σπάζοντας την ανία τους καίνε κανένα κατάστημα ή αυτοκίνητο ( αρκεί να μην είναι το δικό μας βέβαια) είναι και μέσο προβολής διαφόρων «δημοκρατικών» φορέων πλέον.
Αν πιαστούν και τα παιδιά που έκαψαν τα βαγόνια του ηλεκτρικού στην Κηφισιά, πάλι οι ίδιοι προφανώς θα τα υπερασπιστούν. Θα μας μιλήσουν «για διώξεις ιδεών» τότε.
Βέβαια για την ζωή μπάτσων θα μιλάμε τώρα ή για το δημοκρατικό δικαίωμα των «παιδιών» να εκφράζουν ελεύθερα τις «ιδέες τους» !!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΣΟΥ.ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΒΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΠΑΤΡΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΝΑ "ΒΟΥΤΙΞΕΙ" ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑ (ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ(ΑΝΕΡΓΕΙΑ-ΕΞΩΤ.ΧΡΕΟΣ-ΦΤΩΧΕΙΑ-ΛΗΣΤΕΙΕΣ-ΦΟΝΟΙ κλπ).ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ "ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.ΓΙΑ ΔΕΣ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ(-4 ΣΠΟΥΔΕΣ) ΚΑΙ ΕΝΤΕΥΘΕΝ , ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΣΒΕΡΚΟ" ΜΑΣ;ΒΟΛΕΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ..ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Ο "ΜΠΑΤΣΟΣ" ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΛΩΣΙΜΟ ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ,ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ(ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ...ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ;)ΣΙΜΑ-ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ (ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ) Ο ΜΠΟΓΙΑΣ ,ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΤΟ "ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ". ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΘΥΜΑΣΑΙ.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ-ΕΔΕΣΣΑ.