12 Φεβρουαρίου 2015

Ξέρει κάτι, ο Τζήμερος; Τι προτείνουμε εκεί που συζητάμε;

Η άποψη (ή πληροφόρηση) Τζήμερου για τις διαπραγματεύσεις εις τας Ευρώπας
Οι Ευρωπαίοι έχουν "πάθει πλάκα" με τους δικούς μας. Πώς πας σε μια εταιρεία που συνεργάζεσαι, και συναντάς έναν νέο διευθυντή marketing και κάθεσαι να κουβεντιάσεις και διαπιστώνεις στα πρώτα δύο λεπτά ότι πρόκεται για παντελώς άσχετο που επιπλέον δεν τα έχει και "τετρακόσια" και τον ακούς να σου λέει απίστευτες ηλιθιότητες κι αναρωτιέσαι πώς τον προσέλαβαν αλλά πρέπει να είσαι ευγενικός μαζί του και τελειώνεις την κουβέντα με χαμόγελο και εύχεσαι καλή σταδιοδρομία στην καινούργια του θέση αλλά περιμένεις ότι θα τον απολύσουν πριν να κλείσει μήνας - κάπως έτσι ήταν η πρώτη εντύπωση από τη διαπραγμάτευση.
Οι δικοί μας πήγαν χωρίς σχέδιο. Όχι plan B, ούτε καν plan A! Δεν υπέβαλαν γραπτώς καμία πρόταση. Για όποιον ξέρει από meetings αυτό είναι χειρότερο από το να αρχίσεις να λες ηλιθιότητες. Το πρωτόκολλο κάθε διαπραγμάτευσης απαιτεί ακόμα και οι ηλιθιότητες να διατυπώνονται γραπτώς! Ούτε αυτό δεν έκαναν οι κασκολάκηδες. Επί 5 ώρες αμπελοφιλοσοφούσαν στο στυλ των προεκλογικών τσιτάτων "δώστε μας μια ανάσα", "έχουμε κόκκινες γραμμές", "έχουμε νωπή λαϊκή εντολή" κι όταν τους ρωτούσαν "δηλαδή τι συγκεκριμένο προτείνετε;" εκείνοι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. "Θα συλλάβουμε τη φοροδιαφυγή". ΟΚ, θα τη συλλάβετε και μαζί σας, αλλά πώς προτείνετε να αποπληρώσετε τα 22,5 δισ. (τουλάχιστον, μπορεί να χρειαστούν πάνω 35 δισ. στο τέλος) που πρέπει να σας δανείσουμε για να μην χρεοκοπήσετε; Βούβα ο δικοί μας.
Κάποια στιγμή μέχρι κι ο Γιάνης κατάλαβε ότι δεν είναι δυνατόν απλώς να ζητάς λεφτά και να μην έχεις έστω και μία πρόταση για τίποτε, έπεισε και τον Δραγασάκη (που γενικώς δεν καταλαβαίνει και πολλά) να υπογράψουν για παράταση του μνημονίου και να προσπαθήσουν να το ονομάσουν κάπως αλλιώς, τηλεφώνησαν στον Τσίπρα αλλά ο καταληψίας του Λυκείου Αμπελοκήπων που εκείνη την ώρα έπαιζε το νταούλι μαζί με την αριστερή πλατφόρμα, τους το απαγόρεψε!!! Το είπαν στους υπόλοιπους κι άρχισαν να σταυροκοπιούνται ακόμα και οι άθεοι Σουηδοί. Τέτοι
o πράγμα δεν έχει ξαναματαγίνει σε Eurogroup. Αν μπορούσε να βγει μια κοινή ανακοίνωση των 27 σε μη πολιτική γλώσσα, θα ήταν "Οι Έλληνες αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν και κάνουν το παν για να το πετύχουν". Μεταξύ τους έλεγαν αυτό που θα έλεγες μετά τη συνάντηση με το νέο στέλεχος που περιέγραψα στην αρχή: "από πού κατέβηκαν αυτοί;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: