3 Σεπτεμβρίου 2013

Περί νέων δημάρχων ...

Είναι γνωστός ο εξευτελισμός της πολιτικής που συντελείται στην λεγόμενη τοπική αυτοδιοίκηση. Οι «μεταγραφές» δίνουν και παίρνουν επιβεβαιώνοντας τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του νεοέλληνα.
Σε κάθε νέες εκλογές το αλισβερίσι κορυφώνεται. Τέως υμνητές γίνονται υβριστές νυν και τέως δημάρχων. Οι καλύτεροι φίλοι γίνονται οι πιο φανατικοί εχθροί. Όλοι είμαστε μάρτυρες του φαινομένου της απόλυτης ξευτίλας.
Κάθε φορά βρισκόμαστε στο δίλλημα της επιλογής άξιων ανθρώπων που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ψηφοδέλτια υποψηφίων δημάρχων κυρίως λόγω ανθρώπινης και όχι πολιτικής επιλογής.
Με κριτήριο επιλογής τον υποψήφιο δήμαρχο αποκλείονται ικανότατοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που βρίσκονται σε άλλα ψηφοδέλτια.
Ο νέος νόμος που προωθείται βρίσκεται σαφώς στην σωστή κατεύθυνση κάθαρσης της πολιτικής και καλύτερης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.
Οι «μη κομματόσκυλα» πολίτες ελευθερώνονται να επιλέξουν το κατ’ αυτούς κατάλληλο πρόσωπο δημάρχου (από ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων δημάρχων). Κυρίως έχουν δυνατότητα να επιλέξουν τους κατάλληλους δημοτικούς συμβούλους (από ενιαίο ψηφοδέλτιο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων).
Κατά την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ελεύθεροι να στηρίζουν οτιδήποτε θεωρούν σωστό, χωρίς τον κίνδυνο να θεωρηθούν «προδότες» μη δεσμευόμενοι από τον δήμαρχο (στου οποίου το ψηφοδέλτιο στεγάζονταν στο παρελθόν).
Βέβαια οι συνηθισμένοι στις κομματικές στρούγκες άρχισαν να αντιδρούν ήδη. Άνθρωποι εθισμένοι στην πολιτική βρωμιά αδυνατούν να βιώσουν τον καθαρό αέρα.
Το επιχείρημα περί πολιτικών προγραμμάτων των τέως «δημοτικών συνδυασμών» μόνο ως αστείο μαύρου χιούμορ ακούγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: