21 Σεπτεμβρίου 2013

Φασισμός : συλλογική ευθύνη

Η φασιστική μεθοδολογία ήταν πάντα η πολιτική της συλλογικής ευθύνης. Ο Χίτλερ με την πρακτική της συλλογικής ευθύνης ενοχοποίησε ένα ολόκληρο έθνος και έπεισε τους γερμανούς γι’ αυτό.
Πως στις μέρες μας αναζωπυρώνεται η λογική της συλλογικής ευθύνης και απεργάζεται νέα δεινά για τον τόπο; Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και οδηγεί στο αίμα και τον εμφύλιο.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

1.Υπόθεση Τεμπονέρα (Πάτρα 1991)
Εγκαταλείψεις – κλείσιμο σχολείων. Ο καθηγητής μαθηματικών Τεμπονέρας υπερασπίζεται το κλείσιμο των σχολείων μαζί με τους μαθητές. Η κυβέρνηση της ΝΔ με κομματική εντολή δίνει κατεύθυνση για το σταμάτημα του κλεισίματος των σχολείων με κάθε μέσον. Ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Καλαμπόκας με υπερβάλλοντα ζήλο έγινε ο φονιάς του Τεμπονέρα. Καταδικάστηκε γι’ αυτό σε πολυετή φυλάκιση.
Ουδείς – και σωστά - τότε ονόμασε την ΝΔ εγκληματική οργάνωση!

2. Εταιρεία δολοφόνων (Αθήνα 1987)
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος (από το 1983 δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας με το ΠΑΣΟΚ), συλλαμβάνεται ως δολοφόνος 8 ατόμων με σκοπό την υφαρπαγή της περιουσίας τους. Πρωτοδίκως δικάζεται 8 φορές σε θάνατο. Η άμυνά του είναι (είμαι αριστερός και το έκανα για τους φτωχούς). Σήμερα συνελήφθη και πάλι. Ο αγώνας συνεχίζεται. Έχει ανοίξει και νέο γραφείο.
Ουδείς – και σωστά - τότε ονόμασε το ΠΑΣΟΚ εγκληματική οργάνωση! Ουδείς θεώρησε την αριστερή ιδεολογία (που επικαλέστηκε ο Παπαδόπουλος) ως ιδεολογία δολοφόνων!

3. Ο δολοφόνος της Πάρου (Πάρος 2012)
Ο Τάσος Θεοφίλου συλλαμβάνεται για την ληστεία τράπεζας και την δολοφονία του ατόμου που τυχαία βρέθηκε μπροστά του και θέλησε να εμποδίσει την διαφυγή του. Το ειδεχθές είναι ότι δεν τραυμάτισε κάποιον προκειμένου να διαφύγει (θα ήταν ίσως λογικό), άλλα άδειασε ένα περίστροφο (8 σφαίρες στο κεφάλι του). Αυτός ήταν διαδικτυακός φίλος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και καλούσε τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Ουδείς – και σωστά - τότε ονόμασε τον ΣΥΡΙΖΑ εγκληματική οργάνωση!

4. Υπόθεση Φύσσα (Αθήνα 2013)
Σε συμπλοκή χρυσαυγιτών και αναρχικών δολοφονείται ο Φύσσας από τον Γ. Ρουπακιά, φερόμενο ως μέλος της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν φωτογραφίες συμμετοχής του σε συγκεντρώσεις της ΧΑ. Η ΧΑ αρνείται ότι είναι μέλος της. Τα ΜΜΕ, όλα τα κόμματα και ο τύπος, με αφορμή το περιστατικό αυτό αποκαλούν την ΧΑ εγκληματική οργάνωση!

Η συλλογική ευθύνη στο προσκήνιο! (Η αποθέωση του ΦΑΣΙΣΜΟΥ)
Με τι στόχο;
«Γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Έλληνες γρηγορείτε.
Τα κοράκια κράζουν πάνω από πτώματα και ζητούν και άλλα!
Όλοι γνωρίζουμε τι εστί ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ για αυτά που έρχονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: