31 Οκτωβρίου 2008

Ποιος είπε το ΟΧΙ και ποιος το ΝΑΙ ;; ( μύθοι και κρυμμένες αλήθειες )

Σε κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου συνηθίζουν οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί να μας υπενθυμίζουν ότι το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο Ελληνικός λαός. Μας λένε ότι Μεταξάς ήθελε να πει ΝΑΙ σαν φιλοναζιστής που ήτανε αλλά ο Ελληνικός λαός του επέβαλε το ΟΧΙ ! ( θα έχανε τις εκλογές άραγε και λαΐκιζε;)
Εδώ να θυμίσουμε μια άλλη πρόσφατη περίπτωση που ενώ ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ υπερίσχυσε το ΝΑΙ που είπε ο κυβερνήτης του. Κατά την εισβολή των Αμερικανών στο Κουβέιτ και το Ιράκ, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τη βάση της Σούδας στην Κρήτη για ανεφοδιασμό. Αυτό σήμαινε έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση.
Ο Ελληνικός λαός σύσσωμος είπε ΟΧΙ με διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο κυβερνήτης όμως ΣΗΜΙΤΗΣ είπε ΝΑΙ. Η θέση του κυβερνήτη όμως υπερίσχυσε.
Αν και το 1940 ο κυβερνήτης ΜΕΤΑΞΑΣ έλεγε ΝΑΙ είναι προφανές ότι οι Ιταλοί θα έφταναν στην Αθήνα, πριν το καταλάβει ο Ελληνικός λαός.
Καλώς ή κακώς τα ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ ή τα ΜΕΓΑΛΑ ΝΑΙ πάντα οι κυβερνήτες τα λένε και οι λαοί ακολουθούν. Αυτό δείχνει η ιστορία. Να μην αγνοήσουμε επίσης ότι το ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ προς τους Αμερικανούς το είπε και o βασικός εταίρος τους στην Ευρώπη «σοσιαλιστής» Μπλερ και ο Γερμανός πράσινος ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον Μπετίτ, ο πρωταγωνιστής του Γαλλικού Μάη του 68 από τα ινδάλματα της γενιάς του 60. Επίσης οι πράσινοι της Γερμανίας μέσω του υπουργού εξωτερικών Φίσερ ήταν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της Αμερικανικής επέμβασης.
Τώρα τι είναι τελικά προοδευτικοπράσινο ( και πράσιν’ άλογα ) και τι αντιδραστικό είναι μεγάλο ερώτημα πλέον αν πάρουμε υπόψη μας επίσης και το έργο του «φασίστα» ΜΕΤΑΞΑ.

Σε σχέση με αυτό ακολουθεί αναδημοσίευση από το :

http://mpikanstinpoli.blogspot.com/

« Μήπως ο λαός κοιμόταν στις 3:30 το πρωί και κάποιος ΑΛΛΟΣ είπε το «ΟΧΙ» χωρίς να ρωτήσει ούτε συμμάχους ουτε Αμερικανούς ούτε βασιλιάδες ;
-Πως εξηγείται ένας φασίστας να είπε όχι στους φασίστες και να τους συνέτριψε απελευθερώνοντας και την βόρειο ήπειρο ;
-Ποιανής λαμπρής ηγεσίας στρατός και αξιωματικοί πολέμησαν και με ποιανού σχέδια ;
-Ποιος έκανε τα οχυρά ΜΕΤΑΞΑ που ακόμη τα επισκέπτονται από στρατιωτικές σχολές του εξωτερικού να τα θαυμάσουν ;
-Ποιος ετοίμασε την ΕΛΛΑΔΑ για να νικήσει ; ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ που ήταν όλη υπό εθνοσοσιαλιστικό-φασιστικό έλεγχο ! Που δεν πήραμε ούτε μια σφαίρα (από ποιον άλλωστε αφού όλοι ήταν σκλαβωμένοι) από κανένα !
-Ποιος έφερε στην Ελλάδα την κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια ιδρύοντας το ΙΚΑ (με αρχικό κεφάλαιο μάλιστα τους μισθούς των βουλευτών μετά τη κατάργηση της Βουλής);
-Ποιος ίδρυσε τους πρώτους σταθμούς Πρώτων Βοηθειών στην Ελλάδα;
-Ποιος όρισε με νόμο ότι 20 κλίνες σε κάθε νοσοκομείο θα διατίθενται σε φοιτητές και άπορους;
-Ποιος ίδρυσε το ΤΕΒΕ στην Ελλάδα;
-Ποιος έφερε στην Ελλάδα το 8ωρο;
-Ποιος έκανε υποχρεωτική αργία την Κυριακή για τους εργαζόμενους;
-Ποιος έκανε υποχρεωτική την χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα;
-Ποιος καθιέρωσε τη χορήγηση ενός μισθού ως δώρο στους εργαζόμενους στην Ελλάδα;
-Ποιος απαγόρευσε την εργασία σε ανηλίκους στην Ελλάδα;
-Ποιος έκανε αργία και καθιέρωσε τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς;
-Πότε υπεγράφησαν οι πρώτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας στη Ελλάδα; -Ποιος καθιέρωσε τον όρο της υποχρεωτικής διαιτησίας μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών στην Ελλάδα;
-Ποιος ίδρυσε την πρώτη φοιτητική εστία στην Ελλάδα;
-Ποιος ίδρυσε τις πρώτες κατασκηνώσεις στην Ελλάδα;
-Ποιος ίδρυσε την Εργατική Εστία στην Ελλάδα;
-Ποιος καθιέρωσε τα εργατικά εισιτήρια στην Ελλάδα;
-Ποιος ίδρυσε την Αγροφυλακή και την Αγορανομία στην Ελλάδα;
-Ποιος ίδρυσε τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στην Ελλάδα και το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας;
-Πότε κατασκευάστηκε το πρώτο ελληνικό πλοίο από Ελληνικά ναυπηγεία;
-Ποιος ίδρυσε το Κρατικό Θέατρο;

-Αποτελεί παλλαϊκή αναγνώριση το ότι πλήθος κόσμου συνόδευσε το εκλιπόντα Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του 1941!! »

Επίσης επί του θέματος ενδιαφέρον έχει άρθρο του Α. Καρκαγιάννη στην καθημερινή της 28ης – 10 – 08 με τίτλο : «Ερωτήματα από το 1940»

Ποιος είπε το ΟΧΙ; Το είπε ο Μεταξάς τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς να συνεννοηθεί προηγουμένως με κανέναν, ούτε με τον βασιλιά (που ήταν η κύρια πηγή της πολιτικής του δύναμης) ούτε με τους υπουργούς του. Αυτό σημαίνει ότι το ΟΧΙ το είχε επεξεργασθεί και το είχε αποφασίσει από πριν, ίσως από χρόνια. Και δεν ήταν το ΟΧΙ προς την Ιταλία μόνο. Ο «γερμανόφιλος» Μεταξάς του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου δεν είχε αυταπάτες, γνώριζε ότι το ΟΧΙ απευθύνεται στον Αξονα Γερμανίας - Ιταλίας. Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς και πίσω του ομόθυμα, παραμερίζοντας τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, συντάχθηκε ολόκληρος ο λαός. Είναι η ορθότερη και λογικότερη σχέση μεταξύ ηγεσίας και λαού. Να αποφασίζει η ηγεσία, να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και να κρίνεται από το αν θα ακολουθήσει ο λαός. Οι σημερινές ηγεσίες δεν τολμούν να αποφασίσουν τίποτα διαφορετικό ή αντίθετο με τις δημοσκοπήσεις...
Το δεύτερο μετέωρο ερώτημα είναι αν ο Μεταξάς άφησε τη χώρα πολιτικά (και άρα στο φρόνημα) και υλικά απαράσκευη για να αντιμετωπίσει την επίθεση: Η χώρα πολιτικά ήταν, πράγματι, βαθύτατα διχασμένη, αλλά ξεπέρασε αστραπιαία τον διχασμό της (και ουσιαστικά τον αναίρεσε) με το ΟΧΙ του Μεταξά. Κατά τη γνώμη μου, είναι μεγάλη η πολιτική σημασία του πρώτου γράμματος του Νίκου Ζαχαριάδη, ηγέτη τότε του ΚΚΕ, που παρά τους διωγμούς που δέχθηκε ο ίδιος και το κόμμα του τάχθηκε ανεπιφύλακτα πίσω από το ΟΧΙ του Μεταξά.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/10/2008_289925

Δεν υπάρχουν σχόλια: