29 Οκτωβρίου 2008

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ…

Σε πρωϊνή εκπομπή της 28ης Οκτωβρίου 2008 (μάλλον στον Αντένα), σε συζήτηση περί παρελάσεων, εκπρόσωπος του ΣΥΝ λέει :
« Όσοι μαθητές επιθυμούν να εορτάζουν την εθνική επέτειο ( όσοι όχι όλοι ! ) αντί για παρελάσεις μπορούν να μαζεύονται σε πλατείες και να εορτάζουν διασκεδάζοντας »
Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε την εξαιρετική του άποψη προτείνοντας:
Οι μαθητές προκειμένου να τιμήσουν την εθνική επέτειο να κάνουν οργανωμένο “ κλάμπινγκ ”. Την ημέρα αυτή θα έχουν συμφωνήσει με ένα από τα κλάμπ της πόλης να έχει «Ελληνική βραδιά» με τα τελευταίας κυκλοφορίας Ελληνικά σκυλάδικα, ώστε να καλύπτονται και οι πιθανοί εθνικόφρονες μαθητές.
Οι άλλοι οι μη εθνικόφρονες θα πηγαίνουν στα άλλα και θα απολαμβάνουν τα ηχητικά σκουπίδια όπως κάθε βράδυ άλλωστε.
Επίσης για να κτυπηθεί ο ρατσισμός στη χώρα να συγκροτηθούν ομάδες υπαλλήλων της νομαρχίας οι οποίες να καταγράφουν τους πολίτες που τόλμησαν να αναρτήσουν σημαία στο μπαλκόνι τους, ώστε να τους επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο.
Δεν είναι δυνατόν να προκαλούμε τόσους συμπολίτες μας αλβανούς οι οποίοι μας επιτέθηκαν τότε μαζί με τους Ιταλούς. Για λόγους αβροφροσύνης θα μπορούσαμε να αναρτούμε και μια αλβανική σημαία δίπλα στην Ελληνική για να γλυτώνουμε το πρόστιμο.
Βέβαια το πρόστιμο θα είναι προσωρινή λύση, ελπίζουμε στο μέλλον να νομοθετηθεί ποινική δίωξη των παραβατών.
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι μια εξαιρετική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Γιάννης Σιτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: