4 Οκτωβρίου 2008

Οι προβατόσχημοι «οικολόγοι μας»

Ίσως δόθηκε επιτέλους μια απάντηση τι σχέση μπορεί να έχουν με την οικολογία οι αυτοαποκαλούμενοι «οικολόγοι» που εναντιώνονται σε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( ΑΠΕ ) στη χώρα.
Σημειωτέων ότι η ανάπτυξη ΑΠΕ ( ανεμογενήτριες, φωτοβολταϊκά, υδροηλεκτρικά εργοστάσια ) θα μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τους διαθέτοντες και διανέμοντες πετρέλαιο και όχι μόνο.
Στη χώρα μας την πάλη ενάντια στις ανεμογενήτριες και τα φράγματα έχουν αναλάβει οι λεγόμενοι «οικολόγοι » και τα φωτοβολταϊκά οι «αρχαιολογικές υπηρεσίες »
Την απάντηση δίνει το παρακάτω άρθρο δημοσιευμένο στο :
«http://politis-gr.blogspot.com »

Μαγική …αναρρίχηση made in USA!

Δεν σας προκαλεί εντύπωση ότι ΞΑΦΝΙΚΑ μέσα στη φρενήρη ….gallop therapy των τελευταίων ημερών οι εταιρείες δημοσκοπήσεων εμφανίζουν και κάποιο ….νέο κόμμα , …τους Οικολόγους Πράσινους ;
Ποιοι είναι αυτοί και από ποιους εκπροσωπούνται , τι πρόγραμμα έχουν ; ποιος τους ….. «πατρονάρει» ; Ποιες είναι οι θέσεις τους πάνω σε κύρια ζητήματα της κοινωνίας μας ; Γιατί καλή και άγια η προστασία της τσουκνίδας και της μολόχας , του Πλάτανου και της Κάτω Ραχούλας , αλλά υπάρχουν και σοβαρότερα ζητήματα που μας απασχολούν .
Όσους ρώτησα γύρω-γύρω , μου δηλώσαν πλήρη άγνοια ! Κάποιοι τους μπέρδεψαν με τους Οικολόγους του Δημ. Βεργή και γεμάτοι κομπορρημοσύνη άρχισαν να μου εξιστορούν τα διάφορα κατορθώματα του …Μεγάλου Αρχηγού!
Πως είναι όμως δυνατόν, ένα κόμμα που από την πλειονότητα των πολιτών αγνοούνται όχι μόνο οι θέσεις του και οι εκπρόσωποι του ,αλλά και η ίδια η ύπαρξη του, ένα κόμμα που το προτελευταίο τους Συνέδριο έγινε σ` ένα μικρό γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αυτό το κόμμα να καταλαμβάνει σε ορισμένα …..τηλεκατευθυνόμενα gallop μέχρι και …4.5% (!) και να μιλάνε για …..εξακομματική Βουλή ;
Θα σας πω εγώ ! Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ….η αντίθεσή τους με τους ενεργειακούς αγωγούς και τις συμβάσεις που υπογράψαμε με την Ρωσία !
Ας δούμε τι ακριβώς αναφέρουν : «Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν έγκαιρα δηλώσει πως ο σχεδιασμός του αγωγού πραγματοποιήθηκε ερήμην της κοινωνίας, πως η κατασκευή του μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις στο Θρακικό Πέλαγος και το Δέλτα του Έβρου και πως η λειτουργία του θα παγιώσει την εξάρτηση της Ελλάδας και της Ευρώπης από ρυπογόνο πετρέλαιο, το οποίο μάλιστα προέρχεται από ασταθείς και μη ....δημοκρατικές περιοχές(sic!).
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν ολική επανεξέταση της κατασκευής και της σκοπιμότητας του αγωγού από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, με ουσιαστική και πλήρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών καθώς και αναβαθμισμένο ρόλο τους στη λήψη αποφάσεων»
Δραστηριοποιούνται μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου μέσω διαφόρων ημερίδων , εκδηλώσεων αλλά και διαφόρων …..ομάδων πολιτών (…τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει ; ) ώστε « να αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες όταν ενωθούν έχουν την δύναμη να ...αποτρέψουν τα σχέδια».
Καταλαβαίνετε τώρα …πως και γιατί ….εμφανίστηκαν από τα …τηλεκατευθυνόμενα gallop να διεκδικούν έδρες στο κοινοβούλιο ;
Ξαφνικά ένα κόμμα που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν στα gallop να περιφέρεται μεταξύ 0,8% και 1.2%.... εκτινάχθηκε ως δια μαγείας μέσα σε ….μια εβδομάδα στο ….4.5% !
Υπενθυμίζω ότι στην εκλογές του 2007 δηλαδή πριν ΕΝΑ μόλις χρόνο , οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν πάρει …1 %.
Αξίζει κάποια στιγμή να αναφερθώ σε ξεχωριστό άρθρο από πού πηγάζει η χρηματοδότηση τους.
Πέραν όμως από τον κύριο λόγο στην αντίθεση τους στον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη για τον οποίο τα …. τηλεκατευθυνόμενα gallop τους έβαλαν στην Βουλή (χωρίς εμάς , αλλά για …εμάς), αξίζει να δούμε και κάποια άλλα ….. «χαρακτηριστικά τους».
Όποιος διαβάσει το πρόγραμμα τους αποκομίζει στο τέλος της ανάγνωσης μια «στυφή γεύση» που θυμίζει ….. κάτι μεταξύ Ιού και …Ουράνιου τόξου.
Ο επικεφαλής των… οικολόγων κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος είχε προτείνει(2007) στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης -την απόδοση τιμών ….στον Κεμάλ Ατατούρκ από τον δήμο με το αιτιολογικό ότι ….είναι παιδί της πόλης .
Δηλαδή και το Μπράουνάου της Αυστρίας, γενέτειρα του Χίτλερ, θα έπρεπε με την λογική … του κ.Τρεμόπουλου, να τον τιμά ;
Βλέπετε σύμφωνα με το λαμπρό αυτόν Έλληνα η διάπραξη γενοκτονιών συνιστά ……οικολογική πράξη , διότι η ύπαρξη Ελλήνων καθώς φαίνεται επιβαρύνει τον πλανήτη ....από οικολογικής άποψης .
Όσο ποιο λίγοι …τόσο πιο καλά !
* Αναδημοσίευση από blog : «http://politis-gr.blogspot.com »

1 σχόλιο:

Μιχάλης Πετράκος είπε...

Θα αστειεύεσαι φυσικά. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν εναντιώνονται στην προσπάθεια ανάπτυξης ΑΠΕ. Αντίθετα την υποστηρίζουν όπως μπορούν όπως όλοι οι Πράσινοι σε όλες τις χώρες του κόσμου. Επίσης το άρθρο που επισυνάπτεις είναι το ίδιο παραπλανητικό διότι οι ΟΠ είναι υπέρ της απεξάρτησης από το πετρέλαιο άρα και κατά σπατάλης πόρων για την δημιουργία τέτοιων υποδομών αντί πχ. για την δημιουργία αιολικών πάρκων. Τώρα αν ο Politis κι εσύ νομίζεται ότι ένα οικολογικό κόμμα είναι κατά αγωγών πετρελαίου για να εξυπηρετήσει αμερικανικά συμφέροντα τότε έχετε μεγάλη φαντασία