13 Ιουλίου 2015

Για ένα Ελληνικό μνημόνιο προς τους Έλληνες

Γιατί έπρεπε οι δανειστές να μας επιβάλουν τα αυτονόητα όπως ότι:
1. Δεν μπορεί να υπάρχουν συνταξιούχοι 40 ετών;
2. Δεν μπορούν να υπάρχουν συντάξεις - παρθένων κορασίδων- θυγατέρων στρατηγών κλπ;
3. Δεν μπορεί να είναι κληρονομικό δικαίωμα η εργασία στο δημόσιο όπως: παιδιά τραπεζικών στην τράπεζα, Οτετζήδων στον ΟΤΕ, Δεητζήδων στη ΔΕΗ, υπαλλήλων του ΤΕΒΕ στο ΤΕΒΕ κλπ;
4. Δεν μπορούν να υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα;
5. Δεν μπορούν να υπάρχουν φύλακες ημέρας (όπως οι φύλακες των σχολείων). Την νύχτα και τις αργίες τα σχολεία είναι αφύλακτα και τότε ληστεύονται. Στη συμφωνία πρόσληψης θα έπρεπε να υπάρχει ως δεδομένα ότι η εργασία είναι μόνο για νύχτα και αργίες (χωρίς επιδόματα) και όποιος θέλει.
6. Δεν μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) ακίνητα του δημοσίου όπως κληροδοτήματα, ξενοδοχεία του ΕΟΤ κλπ, εγκαταλελειμμένα από το δημόσιο να καταρρέουν και ταυτόχρονα το δημόσιο να πληρώνει τεράστια ποσά για ενοίκιο δημοσίων υπηρεσιών.
7. Δεν είναι δυνατόν για να βρει ένας πολίτης - νόμο για όποιο θέμα - πρέπει να τρέξει σε δικηγόρο να ενημερωθεί που και αυτός πρέπει να ψάχνει μια εβδομάδα, μέσα στην απίστευτη πολυνομία που ίσως είναι ο μεγαλύτερος ΚΑΡΚΙΝΟΣ της χώρας.
8. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η απίστευτη γραφειοκρατία (ώστε να εμφανίζεται πάντα το δημόσιο με ανάγκες προσωπικού). Υπουργός του ΠΑΣΟΚ (Μανιάτης) είχε δηλώσει στη βουλή ότι για να στηθεί μια επιχείρηση στην Ελλάδα χρειάζεται γραφειοκρατία 32 μήνες και στα Βαλκάνια 9 μήνες.
9. Δεν είναι δυνατόν να κατασκευάζονται δημόσια έργα, όπως δρόμοι - που να καταρρέουν μετά από ένα μήνα λειτουργίας - χωρίς κανένα κόστος για τους εργολάβους;
10. Δεν είναι δυνατόν να ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που παράγουμε.
11. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι παραγωγή είναι οι υπηρεσίες του δημοσίου (οι μισθοί των οποίων πληρώνονται με δανεικά).
Όλο το πανηγύρι με τους Ευρωπαίους γίνεται γιατί ζητάμε δάνεια για τις πληρωμές μισθωτών και συνταξιούχων του δημόσιου τομέα.
Σε όποια συζήτηση γίνεται αναφορά σε μισθούς αφορά πάντα και μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους.
Όταν μιλάνε για εφάπαξ πάντα και πάλι εννοούν μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους.
Δεν υπάρχει εφάπαξ ούτε για αγρότες, ούτε για οικοδόμους ...
Το παραμυθάκι ότι οι δημόσιοι πλήρωναν εισφορές ας τελειώνει πλέον. Θα μπορούσαν αντί για μισθό 2000 και 1200 καθαρά, να τους λένε παίρνετε 1200 και δεν υπάρχει καμία κράτηση.
Η μόνη παραγωγή σε όλο τον κόσμο είναι η βιομηχανία, η αγροτική και η κτηνοτροφική.
Στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια πληρώνονται ακριβά αυτοί που μουτζουρώνουν χαρτιά σε γραφεία και ελάχιστα αυτοί που πραγματικά εργάζονται και μας ταΐζουν όπως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι βιομηχανικοί εργάτες.
Αν αυτά κάνουμε μόνοι μας δεν χρειαζόμαστε ούτε δανεικά ούτε μνημόνια. Βρίσκουν και τα κάνουν και μας οδηγούν στην καταστροφή με την άμεση συνέργιά μας.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: