9 Ιουλίου 2014

Δοκιμασία υπερθετικού βαθμού - στερεότυπα ή «προκαταλήψεις»

Γράφει ο Θεόδωρος Ιωαννίδης.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν κάτι είναι κοινωνικά χρήσιμο, μπορούμε να το περάσουμε από την δοκιμασία του υπερθετικού βαθμού. Από την υπόθεση δηλαδή του τι επιπτώσεις θα είχε, αν ίσχυε καθολικά σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας. Παραδείγματος χάριν, αν όλοι ήμασταν δολοφόνοι, κλεφτές, βιαστές τι επιπτώσεις θα είχε στον Ελληνικό κοινωνικό ιστό. Είναι προφανές ότι θα είχαμε ένα διαλυμένο κράτος, με μια διεστραμμένη κοινωνία, που θα επικρατούσε Χάος . Ενώ αν όλοι (κατά 100%) ήμασταν υπέρ της αλληλοβοηθείας , της αλληλεγγύης και της σύμπνοιας , τότε θα υπήρχε η τέλεια συγκρότηση της κοινωνίας .

Συμφώνα με αυτά τα κριτήρια, μια κοινωνία θέτει τα στερεότυπα, τα οποία διδάσκονται, ή και επιβάλλονται στα μέλη της, χωρίς να θεωρούνται «προκαταλήψεις» όπως τα αποκαλούν οι παρδαλοί αριστεριστές.

Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα και προβολή, παρήγαγε το επιθυμητό για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ έργο και έπειθε ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες να γίνουν ομοφυλόφιλοι. Τι επιπτώσεις θα είχε; Θα δημιουργούσε Τεράστια προβλήματα στην αναπαραγωγή , εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση των νέων μελών της Ελληνικής κοινωνίας. Διαφωνεί κανένας με αυτό; Εδώ προσπαθούν να μας περάσουν, ότι ένα παιδί που μεγαλώνει με ομοφυλόφιλους γονείς είναι ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ από αυτό που μεγαλώνει παραδοσιακά από ετεροφυλόφιλους γονείς. ΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δοκιμάσουμε και στον υπερθετικό βαθμό την Ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Έστω ότι το 100% των Ελλήνων γίνονται Ισλαμιστές . Θα μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα σαν τις άλλες Ισλαμικές χώρες που επικρατεί ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ με ακραίους «θεοκρατικούς» νόμους, με αισχρή καταπάτηση των ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και με υποβάθμιση του πνεύματος και της ηθικής.

Ας δοκιμάσουμε με το τεστ του υπερθετικού βαθμού και τις θέσεις που ΣΥΡΙΖΑ (και περίγυρος) θεωρούν αντιδραστικές ή εθνικιστικές.

Έστω ότι πείθονται όλοι οι Έλληνες να είναι υπερπατριώτες. Τι κακό θα συμβεί; Θα αγωνίζονται όλοι για την πατρίδα τους με αλληλεγγύη και ομοψυχία και θα είναι έτοιμοι να δώσουν και την ζωή τους για το Έθνος. Βλαβερό; ΟΧΙ. ΙΣΑ-ΙΣΑ που όποια Χώρα εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό πατριωτών , ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ.

Έστω ότι όλοι οι Έλληνες παραμείνουν (γιατί ήδη είναι) Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τι κακό θα συμβεί; ΤΙΠΟΤΑ.

Έστω ότι όλοι οι Έλληνες κατά 100% είναι ετεροφυλόφιλοι. Τι κακό θα πρόεκυπτε;
 ΚΑΝΕΝΑ.
Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ιδεολογικών και κοινωνικών θέσεων από όλους τους πολιτικούς χώρους, που με την απλή δοκιμασία του υπερθετικού βαθμού, μπορούμε να ελέγξουμε το κοινωνικό τους αντίκτυπο. Με βάση αυτό, προκύπτουν και τα στερεότυπα που εκπαιδεύεται το κάθε μέλος του Έθνους, χωρίς να θεωρούνται «προκαταλήψεις».

Αντιθέτως, τα αριστεριστικά στερεότυπα, ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΥΠΕΡΘΕΤΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥ και αποδεδειγμένα αν πραγματοποιηθούν, θα διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό , θα οπισθοδρομήσουν τα ήθη και τον πολιτισμό μας και θα επιφέρουν Χαοτικές καταστάσεις στο Κράτος . Για τους αριστερούς βέβαια, τα στερεότυπα τους δεν αποτελούν «προκαταλήψεις», αλλά «πρόοδο», και με αυτόν τον τρόπο προωθούν τα σχέδια των Νεοταξικών αφεντικών τους, που γι’ αυτούς τα συγκροτημένα Κράτη και Έθνη, αποτελούν το μέγιστο εμπόδιο στην πραγματοποίηση του τελικού τους στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: