4 Μαΐου 2014

Περί επιδοτούμενης εθνοαποδόμησης

Στην Μονεμβάσια στις 3 και 4 Μαΐου 2014 (υπό την οργανωτική επιμέλεια) του σχολικού συμβούλου φιλολόγων Λακωνίας Κου Μ. Στεργιούλη πραγματοποιήθηκε διημερίδα με θέμα: ««Η προσφορά της Μονεμβασίας στον πολιτισμό από τους βυζαντινούς χρόνους έως τη σύγχρονη εποχή»
Στην έναρξη μεταξύ των χαιρετισμών έγινε και ο παρακάτω αναφερόμενος.

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι
Στις ημέρες της οργανωμένης και επιδοτούμενης εθνοαποδόμησης η αναφορά και μόνο του τίτλου της ημερίδας σε Βυζαντινούς Χρόνους και πολιτισμό και τίτλοι εισηγήσεων όπως:
- «Ανανίας μάρτυς, Επίσκοπος Λακεδαιμονίας»
- «Άγιος Ιωάννης, ὁ ἐν Μονεμβασίᾳ μαρτυρήσας»
Που αναφέρονται στις εκτελέσεις υπό των Τούρκων Ιερωμένων την περίοδο του 18ου αιώνα αποτελεί ένα μήνυμα αντίστασης στη λαίλαπα της επιχειρούμενης αποσύνδεσης Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.
Η όντως ιστορία μας, ψήγματα της οποίας αποτελούν περιεχόμενο της ημερίδας, διαψεύδει πανηγυρικά τους επιχειρούντες να συγγράψουν μια άλλη ιστορία σύμφωνη με επιταγές των πέραν του ατλαντικού αφεντικών τους.
Είναι ώρα να καταλάβουμε ότι το οικονομικό πρόβλημα – δεν είναι το μείζον - είναι το κόκκαλο που μας πετάνε προς μια κατεύθυνση, ενώ αυτοί δουλεύουν στο κυρίαρχο γι’ αυτούς που είναι το θανατηφόρο κτύπημα του Έθνους των Ελλήνων.
Εργαλείο τους είναι το σύνολο των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης και Παραπληροφόρησης (εξαιρουμένων μόνο κάποιων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης)
Την ημερίδα αυτή την εκλαμβάνω ως ένα μήνυμα ελπίδας και αντίστασης, στην σκοτεινή περίοδο που διάγουμε.
Εύχομαι τα καλύτερα στους κοπιώντες προς αυτή την κατεύθυνση και τα θερμά μου συγχαρητήριο στον συνάδελφο Κο Μανώλη Στεργιούλη»

Δεν υπάρχουν σχόλια: