11 Δεκεμβρίου 2013

Τα γονίδια της συναλλαγής ποτέ δεν πεθαίνουν!

Η μόνη θετική προσπάθεια αλλαγής, που προτάθηκε από την ΝΔ πήγε άπατη. Αφορούσε την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Είναι γνωστή η αθλιότητα των συναλλαγών και «μεταγραφών» υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τους κατά καιρούς υποψηφίους δημάρχους. Αυτόν που χθες έβριζαν σήμερα τον λιβανίζουν και αντίστροφα. Ένα φαινόμενο ευτελισμού της πολιτικής και της δημοκρατίας.
Προτάθηκε η εξής αλλαγή. Θα υπάρχουν στο εξής δύο ψηφοδέλτια. Ένα των υποψηφίων δημάρχων και ένα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Οι ψηφοφόροι απελευθερώνονται να ψηφίσουν τους πραγματικά – κατ’ εκτίμηση – ικανούς, εκ των δύο ψηφοδελτίων.
Συνέβαινε να θεωρούμε ικανούς για δημοτικούς συμβούλους συμπολίτες που δεν βρίσκονταν όμως στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου που επιλέγαμε. Με το παλιό σύστημα τους αποκλείαμε, με το νέο θα τους επιλέγαμε.
Με το νέο θα σταμάταγε το άθλιο φαινόμενο της συναλλαγής μέσω μετεγγραφών.
Δυστυχώς και πάλι τα κόμματα της συναλλαγής αντέδρασαν.
Δεν άντεχαν την ελευθερία της γνώμης!
Το πολιτικό μαντρί και η ανευθυνότητα είναι ιδεολογία στο DNA τους!
Είναι βολικό για ανίκανους να κρύβονται πίσω από δήθεν συλλογικές ευθύνες κομμάτων ή παρατάξεων.
Σε μια πραγματική δημοκρατία θα αποδεχόμαστε ότι δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη παρά μόνο συλλογική ανευθυνότητα. Η ευθύνη μπορεί να είναι μόνο ατομική!
Αν ο νέος νόμος επιβαλλόταν θα αναδεικνύονταν ατομικές ευθύνες στην λήψη αποφάσεων και αυτό οι «δημοκρατικές» δυνάμεις δεν το άντεχαν.
Το ΠΑΣΟΚ απείλησε να ρίξει την κυβέρνηση και έτσι η ΝΔ απέσυρε τον νέο νόμο.
Να τους χαιρόμαστε!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: