27 Ιουνίου 2010

Χωρίς χέρια, χωρίς πόδια και χωρίς στενοχώρια

Η δύναμη της ανθρώπινης θέλησης σ’ ένα συγκλονιστικό βίντεο. Δείχνει ότι η χαρά και η ελευθερία είναι εσωτερική υπόθεση και δεν εξαρτάται από εξωτερικά χαρακτηριστικά - εδώ.

26 Ιουνίου 2010

επιδοματοχώρας το ανάγνωσμα

Σχεδόν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας «συμπληρώνουν» το μισθούλη τους με διάφορα επιδόματα. Οι καθηγητές πληρώνονται εξτρά για την επιτήρηση και τη διόρθωση των γραπτών στις πανελλήνιες εξετάσεις ( παρά το γεγονός ότι αυτό γίνεται μέσα στο νόμιμα ωράριο που πρέπει να βρίσκονται στην εργασία τους ). Δημοτικοί, δικαστικοί και άλλοι υπάλληλοι έχουν τα δωράκια τους λόγω εκλογών. Μέχρι και επίδομα «έγκαιρης προσέλευσης» αποκαλύφτηκε. Οι μόνοι που δεν δικαιούνται κανένα επίδομα, κανένα εφάπαξ, κανένα ανθυγιεινό είναι οι ΑΓΡΟΤΕΣ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ αυτοί που δεν έχουν κανένα ωράριο και ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ για να τρώμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι των γραφείων με τα αιρκοντίσιον κλπ.
Τέτοια αδικία ούτε ο Θεός δεν ανέχεται. Πώς να μη βουλιάξει η χώρα.

υπάρχει; ( χρειάζεται ) κυβέρνηση;

Ο «πρωθυπουργός» κατήγγειλε στη βουλή ότι το ΠΑΜΕ ( βλέπε επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ) είναι κακά παιδιά και παρανομούν. Κλείνουν λιμάνια, σε άλλες εποχές κλείνουν σχολεία, εμποδίζουν τη διόρθωση των γραπτών των πανελληνίων εξετάσεων κλπ. Αυτά σε μια εν ζωή χώρα συνήθως είναι καταγγελίες πολιτών προς την κυβέρνηση, ώστε να τους προστατέψει εφαρμόζοντας το νόμο.
Στη χώρα των νεκρών η κυβέρνηση καταγγέλλει - ΠΡΟΣ ΠΟΙΟΝ ΑΡΑΓΕ - πολίτες ότι παρανομούν. Όταν δεν μπορεί ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να εφαρμόσει στοιχειωδώς τους νόμους, χρειάζεται τελικά να υπάρχει; ( εδώ εξηγούνται τα «» στο πρωθυπουργός.

21 Ιουνίου 2010

εξαιρετικά αφιερωμένο στους ψηφοφόρους του


Είναι αλήθεια αυτός που βλέπετε (Ήταν 29 Νοεμβρίου 2007 στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ)

20 Ιουνίου 2010

έχει ο καιρός γυρίσματα

διδακτικόν για πρόσκαιρους «βασιλιάδες – εξουσιαστές» της ανθρώπινης ζούγκλας
από - εδώ

19 Ιουνίου 2010

εθνική μας "μουσική" υποκουλτούρα και βουβουζέλες

Δεν υπάρχει κανένα κατάστημα ( καφετέρια ή μπαρ ) σε παραλία ή όχι που θα σου επιτρέψουν να πιείς ένα καφέ ή να συζητήσεις εν ηρεμία. Ο ήχος που εκπέμπουν είναι ένας απαίσιος «αισθητικά» θόρυβος που μοιάζει με ήχους πρωτόγονων που χτυπάνε με σταθερό ρυθμό δύο ξύλα. Ακούγοντας τις νοτιοαφρικάνικες βουβουζέλες νομίζω θα ήταν καλύτερες ως ήχος μόδας στη δύστυχη χώρα μας.
Η αισθητική κατάντια της χώρας είναι κάτι χειρότερο από την οικονομική της. Τι να σεβαστούν επιτέλους οι «ξένοι» από μια χώρα που οι κάτοικοί της έχουν οι ίδιοι απορρίψει τους εαυτούς τους;

«Μακεδονία»-όχημα αλυτρωτισμού

Γιατί το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάδη» είναι το επικινδυνότερο όλων – εδώ και φωτογραφία – για του λόγου το αληθές.
“Μακεδονία του Βαρδάρη” ίσον “Μακεδονία του Αξιού”!!!
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και de facto) εφ΄ όσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»!
Ανδρέας Παπανδρέου
«“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ»
Το «νέο» όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρονται δήθεν να προχωρούν παρασκηνιακά Αθήνα και Σκόπια –αν και από την πλευρά Γκρούεφσκι δεν προκύπτει προς το παρόν κάτι τέτοιο – αποτελεί άλλη μια απαράδεκτη εθνικά ονομασία για το γειτονικό κρατίδιο, επειδή περιέχει το αδιαπραγμάτευτο ελληνικό όνομα «Μακεδονία», το οποίο εδώ και 3.500 τουλάχιστον χρόνια χαρακτηρίζει αποκλειστικά το δυναμικό Ελληνισμό, Πολιτισμό και Ιστορία, καθώς και τα έφορα εδάφη της Βόρειας Ελλάδος, τα οποία διατρέχει κάθετα ο Αξιός ή Βαρδάριος ποταμός!
ΔΙΠΛΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ
Στη συγκεκριμένη μάλιστα ονομασία «“Μακεδονία” του Βαρδάρη», η Κυβέρνηση προχωρά ασυλλόγιστα και ανεύθυνα σε ΔΙΠΛΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ προς τους Πλαστογράφους και του ΟΝΟΜΑΤΟΣ και του ΕΔΑΦΟΥΣ που διατρέχει ο Βαρδάρης ή Αξιός! Επειδή «“Μακεδονία” του Βαρδάρη» σημαίνει ακριβώς το όραμα των Σκοπιανών για «απελευθέρωση» της όλης «Μακεδονίας» που διατρέχει ο Βαρδάρης ποταμός, από τα Σκόπια ως το Θερμαϊκό!
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ»
Επομένως το «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Βαρδάρη» σημαίνει κυριολεκτικά «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ του Αξιού» ποταμού! Πραγματικά «πετυχημένο» όνομα!… Που μόνο κάποιο αληθινά πολύ κοφτερό και πολύ επικίνδυνο ταυτόχρονα μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί!
ΤΟ «ΒΑΡΔΑΡΗΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΩΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»
Δηλαδή με την προτεινόμενη ονομασία όχι μόνο τους δίνεται το ελληνικό ιστορικό όνομα «Μακεδονία», αλλά και ο γεωγραφικός καθορισμός της, που δεν ορίζεται πια ως «Βόρεια ή Άνω» (απαράδεκτη επίσης ονομασία) αλλά ολικά, συνολικά, ως η ΟΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που διατρέχει ο Βαρδάρης ποταμός! Δηλαδή «η Μακεδονία ως κάτω στη Θεσσαλονίκη»!
ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ
Αλλά πέραν όλων των άλλων και μόνο που στην ονομασία των πλαστογράφων επιχειρείται να τοποθετηθεί με «ελληνική» συνυπογραφή και αναγνώριση το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αποτελεί ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, καθώς όπως έλεγε πάντοτε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το όνομα «Μακεδονία» είναι το όχημα του αλυτρωτισμού! Δηλαδή το κλειδί για κάθε μελλοντική διεκδίκηση του ελληνικού εδάφους! Γι΄ αυτό ακριβώς θεωρείται εθνικό έγκλημα το «κλειδί» αυτό να το δώσουμε μόνοι μας, εμείς οι ίδιοι! Και με τη δική μας υπογραφή, η «Μακεδονία» να μπει σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και να διαλαλεί διεθνώς και «νομίμως» την ψευτο«μακεδονικότητά» της, ενώ στα ελληνικά σχολικά βιβλία να αναγράφεται ότι «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”»!..
Πηγή: http://www.noiazomai.net/skopvardari.html

17 Ιουνίου 2010

Εικόνες «φιλέτων»

Βήμα και Ελευθεροτυπία αποκαλύπτουν πια φιλέτα του Ελληνικού δημοσίου προστατεύουν οι βολευτές «μας». Αν είχαν την καλοσύνη θα μπορούσαν να δημοσίευαν και μερικά αντίστοιχα ιδιοκτησίας της εκκλησίας για να δούμε τι σημαίνει χρηστή διαχείριση.
Αυτά θέλουν να κρύψουν οι διαρκώς κρατώντας στην επικαιρότητα τα περί Βατοπαιδίου.

16 Ιουνίου 2010

Η Γερμανίδα «ρατσίστρια»

Να τολμήσουμε να σκεφτούμε όλοι τι χαρακτηρισμούς θα εισέπραττε όποιος στην Ελλάδα σήμερα τολμούσε να πει αυτά που η Γερμανίδα είπε, από τους γνωστούς «προοδευτικούς δωσίλογους» της χώρας, από παρατηρητήριο συμφωνιών Ελσίνκι (Βαλιανάτο και CIA), ΣΥΡΙΖΑ και συνιστώσες αυτού το δήθεν «προοδευτικό σκυλολόϊ» Ρεπουσο- Δραγωνο – Φραγκουδακο – Λιακέϊκο και λοιπούς αφανείς «κυβερνήτες» της χώρας.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ
«Πέντε λεπτά του ευρώ για κάθε ελληνική λέξη»
H Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Leonora Seeling εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα, και ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η καθηγήτρια, που έχει διδάξει σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, εξέδωσε ένα βιβλιαράκι σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες, που φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».

Η καθηγήτρια πρότεινε την επιβολή -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- ενός συμβολικού πολιτιστικού φόρου: όποιος χρησιμοποιεί σήμερα ελληνικές λέξεις να πληρώνει πέντε «ευτελή» λεπτά του ευρώ για κάθε μία από αυτές. Δηλαδή, μόλις ο Γερμανός πει Idee, ή ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να κατακυρώνονται αμέσως 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις "ψυχή", "δημοκρατία", "πολιτική", "μουσείο", "Ευρώπη", "ευρώ" και πάει λέγοντας.

Με πάθος και εμμονή αλλά και έκδηλη χαρά η κ. Ζέελινγκ υπολογίζει τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στον άδειο ελληνικό "μπεζαχτά". Μάλιστα, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν αυτόν το φόρο στην Ελλάδα, χωρίς τα πνευματικά και επιστημονικά επιτεύγματα της οποίας, δε θα υπήρχε σήμερα ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε ευρωπαϊκή τεχνολογία.

Το δεύτερο ζητούμενο της Γερμανίδας συγγραφέως είναι να συμμαζευτούν οι γερμανικές γραφίδες, που με τόσο δασκαλίστικο ύφος έσπευσαν να καταδικάσουν την ελληνική πρακτική και την ελληνική νοοτροπία. Για το λόγο αυτό, υπενθύμισε πως δίπλα στην αφελώς απροκάλυπτη ελληνική διαφθορά -τη «δημοκρατική διαφθορά», όπως την αποκαλεί- βρίσκεται η μεγαλόσχημη και υποκριτική διαφθορά της γερμανικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής.

Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ έκανε τη σύγκριση των αποδοχών ενός Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου, μαζί με τις περικοπές του 10%, με το υψηλότερο επίδομα που -υπό ορισμένες προϋποθέσεις- παίρνει ο Γερμανός άνεργος, πρότεινε τη μείωση των ελληνικών αγορών γερμανικών όπλων κατά 50% και άλλα πολλά. Σύμφωνα δε με τη «ΝΒ», η Λεονόρα Ζέελινγκ, τα έκανε όλα αυτά, διότι απλά «είναι μια μορφωμένη Γερμανίδα, που της πάτησαν τον κάλο, επειδή της προσέβαλαν την Ελλάδα».

τρέμη η Τρέμη τα αφεντικά;


γιατί η Τρέμη δεν ρωτάει για τα ονόματα;

Βατοπαιδίου παραλειπόμενα …

Έκανα μεγάλη προσπάθεια να αντέξω για 40 λεπτά να ακούσω βολευτές να αναλύουν το «σκάνδαλο» Βατοπαιδίου. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι οι ΝΔ τα έριχναν στους ΠΑΣΟΚ γιατί αναγνώρισαν την κυριότητα της Βιστωνίδας στο Βατοπαίδι οπότε αυτοί απλά έκαναν τις ανταλλαγές. Οι ΠΑΣΟΚ τα έριχναν στους ΝΔ γιατί έκαναν πολύ γρήγορα τις ανταλλαγές. Από κανέναν δεν κατάλαβα που ήταν η ευθύνη της Μονής Βατοπαιδίου.
Αυτά που ξέρω είναι.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ διεκδίκησε την κυριότητα της Βιστωνίδας η οποία κατοχυρώθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση της ΝΔ για να κατευνάσει την από ΠΑΣΟΚ εξεγερμένη κοινωνία της Ξάνθης προχώρησε στις ανταλλαγές με τα λεγόμενα «φιλέτα».
Η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι δεκάδες ακίνητα του ΕΟΤ ξενοδοχεία Ξενία και άλλα σαπίζουν εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες. Γνωρίζει ότι τα Ολυμπιακά έργα της παραλιακής του Φαλήρου είναι επίσης εγκατελειμένα, όπως και το ακίνητο που ανταλλάχτηκε με το Βατοπαίδι. Όσο σάπιζε δεν ήταν φιλέτο, όταν ανταλλάχτηκε έγινε φιλέτο.
Τα εκατοντάδες εγκατελειμένα δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα κανένας βολευτής δεν έχει δει ακόμα. Μόνοι τους δήλωσαν στη βουλή ότι ακόμα δεν κατάφεραν να έχουν εκτίμηση της αξίας των ανταλλαγέντων παρά αυτά όμως επέμεναν για την μεγάλη αξία τους.
Κανένας δεν ρώτησε το Ελληνικό κράτος γιατί δεν δέχτηκε την προσφορά της Μονής να επιστρέψει τα χρήματα των πωληθέντων και όσα ακίνητα δεν πωλήθηκαν.
Το μόνο που κατάλαβα είναι η αγωνία τους να μένει στην επικαιρότητα το όνομα «Βατοπαίδι». Είναι το καλύτερο πέπλο κάλυψης της ληστείας και λεηλασίας της πατρίδας από τους Τσουκάτους, Μαντέληδες, Άκηδες και εκατοντάδες άλλους ανεπάγγελτους που έχουν γεμίσει τη χώρα με βίλες, πισίνες και κότερα και τις τραπεζικές θυρίδες με τα υπόλοιπα.
Όποιος κατάλαβε κάτι άλλο πολύ θα με βοηθούσε να μου το ανέλυε.

14 Ιουνίου 2010

Η σημειολογία της γλώσσας των δουλοπαροίκων

Σε όλα τα στέκια της καθημερινότητας των Ελλήνων ακούγεται μόνο θόρυβος σε βαρβαρική γλώσσα «αντί για Ελληνική μουσική», ο πρωθυπουργός της χώρας μιλάει μόνο αγγλικά με ξένους ηγέτες. Τι να σεβαστούν πλέον από τους νεοέλληνες οι ξένοι.


υπόδειγμα παραγωγικότητας


Μια συνήθης ημέρα εργασίας της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Η εικόνα είναι αδιάψευστη ΕΝΑΣ δουλεύει και ΠΕΝΤΕ κάθονται. Η απόλυτη παραγωγικότητα στο Ελληνικό δημόσιο. Μέγα Θαύμα το γεγονός ότι ακόμα έχουμε και τρώμε σε αυτή τη χώρα.

Η ανακύκλωση στην Ελλαδάρα μας


κάποιος να ενημερώσει τους Κορίνθιους και πολλούς άλλους ότι οι κάδοι για τα ανακυκλώσιμα είναι οι μπλε και όχι οι πράσινοι.

11 Ιουνίου 2010

Τι εστί σύμβουλος «επιχειρήσεων» ;;

Πολύ φοριέται τελευταία ως επάγγελμα το «σύμβουλος επιχειρήσεων». Αυτό δηλώνουν διάφοροι ανεπάγγελτοι – συνήθως επαγγελματικά στελέχη κομμάτων.
Συνήθως είναι απροσδιόριστες οι σπουδές τους και αόρατες οι επιχειρήσεις που «συμβουλεύουν». Αυτό δηλώνει ο Μαντέλης- διάφοροι άλλοι - και ο «νοών νοείτω».

Οι «χορηγίες» Μαντέλη

Πόσες τέτοιες προμήθειες έχουν γίνει από τους μεγάλους χορηγούς του «σοσιαλισμού» τύπου ΠΑΣΟΚ – Τσουκάτου – Μαντέλη και δεν ξέρουμε ακόμη πόσων άλλων; Απορούμε ακόμη γιατί χρεωκοπήσαμε;;
Ρεπορτάζ: Κ. Σαρικάς, Ε. Καλλίνη
Νέα στοιχεία-«φωτιά» για τα βαγόνια της μίζας στον ΟΣΕ έφερε την Πέμπτη στο φως ο ALPHA. Εννέα ηλεκτράμαξες που είχαν αγοραστεί από τη Siemens έναντι 37 εκατομμυρίων ευρώ, σκουριάζουν εδώ και 8 χρόνια στον σταθμό Ειδωμένης του Κιλκίς, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει ούτε ένα δρομολόγιο. Η παραγγελία είχε γίνει επί υπουργίας Μαντέλη, όμως οι συγκεκριμένες ηλεκτρομηχανές δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το δίκτυο του ΟΣΕ, το οποίο λειτουργούσε με μηχανές ντίζελ.
Παροπλισμένη δίπλα στις εννιά ηλεκτρομηχανές σαπίζει και η πεντάδυμη ηλεκτράμαξα του προαστιακού, που χρησιμοποιείται μόνο για να κάνουν γκράφιτι πάνω στα βαγόνια της νεαροί της περιοχής. Σύμφωνα μάλιστα με ειδικούς, ακόμη και αν οι ηλεκτράμαξες τεθούν κάποια στιγμή σε λειτουργία, σίγουρα οι μηχανές τους θα παρουσιάσουν πρόβλημα. Οι εννιά παροπλισμένες ηλεκτράμαξες είναι μέρος της παραγγελίας που έγινε από τον ΟΣΕ στη Siemens τον Δεκέμβριο του 1997. Υπουργός Μεταφορών ήταν τότε ο Τάσος Μαντέλης, που παραδέχτηκε πρόσφατα, ότι είχε πάρει ως «χορηγία» -όπως είπε χαρακτηριστικά- 200.000 Γερμανικά μάρκα από τη Siemens.
Τότε είχαν παραγγελθεί συνολικά 26 ηλεκτράμαξες, που κόστισαν στο δημόσιο 100 εκατομμύρια ευρώ. Οι ηλεκτράμαξες ήταν ουσιαστικά άχρηστες, αφού το ηλεκτρικό δίκτυο του ΟΣΕ είχε τότε μήκος μόλις 60 χλμ. από την Θεσσαλονίκη έως την Ειδομένη, ενώ η πρόβλεψη ήταν, ότι η επέκτασή του δεν θα είχε ολοκληρωθεί πριν από το 2006. Οι παροπλισμένες ηλεκτράμαξες δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ οι υπόλοιπες 17 μπήκαν στο δίκτυο των σιδηροδρόμων αρκετά χρόνια αργότερα και πραγματοποιούν δρομολόγια εκ περιτροπής, καθώς δεν είναι απαραίτητες ούτε καν οι μισές, όπως λένε οι σιδηροδρομικοί.

Ενάμιση χρόνο μετά την παραγγελία των ηλεκτρομηχανών, τον Μάιο του 1999, ο τότε υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης αποδοκιμάστηκε έντονα στον σταθμό της Θεσσαλονίκης από σιδηροδρομικούς, οι οποίοι τον κατηγορούσαν, ότι υπέγραψε για να αγοραστούν τρένα από την Siemens, την ώρα που δύο πρόσφατα αγορασμένες ηλεκτρομηχανές παρέμεναν ήδη παροπλισμένες. Οι ολοκαίνουργιες πανάκριβες μηχανές που αγοράσαμε από τη Siemens το 1997, έφθαναν σταδιακά τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, αλλά παρέμεναν στα αμαξοστάσια, αφού ηλεκτρικό δίκτυο δεν υπήρχε. Την ίδια ώρα ο ΟΣΕ νοίκιαζε από τη Βουλγαρία μηχανές ντίζελ, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες.

Το σκάνδαλο με τις άχρηστες ηλεκτρομηχανές δεν ήταν το μόνο σύμφωνα με τους σιδηροδρομικούς, που ταλάνισε τον ΟΣΕ. Όπως αποκάλυψε ο ALPHA, ο Οργανισμός πλήρωσε τα τελευταία χρόνια περίπου 550 βαγόνια, τα οποία δεν παρέλαβε ποτέ. Για τα βαγόνια αυτά δόθηκαν μίζες, που άγγιξαν τα 9 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε μιλώντας στον ALPHA ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Νίκος Κουτσούκης «είχαν δοθεί προκαταβολές ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες χάθηκαν». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε απ’ την πλευρά του ότι «ειδικά επί ΝΔ οι συρμοί του ΟΣΕ "φορτώθηκαν" με πολλά επιπλέον βαγόνια, που δεν χρειάζονταν». Όπως καταγγέλλουν οι σιδηροδρομικοί, όχι μόνο ο ΟΣΕ πλήρωσε βαγόνια, τα οποία δεν παρέλαβε ποτέ, αλλά έκανε και νέα παραγγελία. Τα βαγόνια ξαναπληρώθηκαν για δεύτερη φορά, παρελήφθησαν τελικά, αλλά τα περισσότερα παραμένουν παροπλισμένα στα αμαξοστάσια, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.


Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

9 Ιουνίου 2010

Άκης – Λένιν

Έτσι κατέλαβε τα χειμερινά ΑΝΑΚΤΟΡΑ "του"

8 Ιουνίου 2010

η αποκάλυψη των αφεντικών


πές το αγόρι μου - ασυγκράτητος πλέον ο "υπάλληλος"

μια εικόνα – χίλιες λέξεις


ακόμα απορούμε γιατί είμαστε σε πτώχευση και γιατί έρχεται πείνα;
τα τροκτικά μέχρι και γέφυρες καταβροχθίζουν

6 Ιουνίου 2010

Χωρίς «τσίπ»-α η Κα Μπίλντεμπεργκ – SOS

Εκτός θέματος παιδείας η Κα Μπίλντεμπεργκ μας αποκαλύπτει το μέλλον μας. Ο παγκόσμιος έλεγχος είναι εδώ – επίκαιρος όσο ποτέ – εδώ – δείτε το βίντεο.

συντήρηση μνήμης ( Παπανδρέου – Καβάφης )

Δείτε τα βίντεο - εδώ
Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός μας λέει προ εκλογών ποια θα είναι η πολιτική καταστροφής για τη χώρα – ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Ο διαχρονικός Καβάφης περιγράφει την αποικία Ελλάς.
Η λαϊκή αμνησία βαριά ασθένεια που οδηγεί στην καταστροφή λαούς και έθνη.

παραλειπόμενα της κουκουλο-φλωρο «επανάστασης»

διαχρονικό σημείωμα της ιστορίας πρακτόρων που «δημιουργούν» ιστορία και γεγονότα - εδώ

ο επόμενος «σοσια-ληστής» να περάσει

Σοσιαλιστικά μεγαλεία – εδώ
Ο γνωστός ΓΙΑΝΝΟΣ που έσπρωχνε τον κόσμο να τα «σπρώξει» στο χρηματιστήριο. Το μέγαρο μήπως είναι μέρος του τιμήματος;

μνήμες "σοσιαλισμού"

για να θυμόνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι νέοι

Πάγκαλος : νόμιμο το μαύρο χρήμα

Κατά τον Πάγκαλο η siemens ήταν ένας από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ενίσχυε προεκλογικά το κόμμα με δέλεαρ τις «σοσιαλιστικές του» θέσεις. Μετά από αυτά ΑΥΤΟΙ πήραν 40% +. Ο Ελληνικός λαός τους επιβράβευσε «ως μάγκες στις αρπαχτές». Έχουν δίκιο να τον αντιμετωπίζουν ως ηλίθιο.

άφαντοι οι «επαγγελματίες» μισέλληνες

αναδημοσίευση από – «μπήκαν στη πόλη οι οχτροί»Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

“Μεγάλη μπουκιά φάε …μεγάλη κουβέντα μη λες” …λέει ο ελληνικός λαός …και για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε. Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, εκτέθηκε το γνωστό “τσίρκο” του “ανθρωπισμού” και του “πολιτισμού”. Εκτέθηκε το μισελληνικό “κονκλάβιο” της πολιτικής και της “διανόησης” στην Ελλάδα. Μητσοτάκης, Κοέν, Δήμου, Φραγκουδάκη και τα άλλα τα “παιδιά”, αναγκάζονται τώρα και κρύβονται. Μαθαίνουν να σφυρίζουν και να μιμούνται το παιδί του Λουντέμη, που μετρούσε τ’ άστρα.

Δεν μπορούν να πάρουν τη “σημαία” του ανθρωπισμού και του πολιτισμού και να την μπήξουν στην “καρδιά” των Ελλήνων. Αυτοί, οι οποίοι ψάχνουν ευκαιρίες, για να βγουν και να καταγγείλουν “βαρβαρότητες”, τώρα κρύβονται.
Στη θέση του κατηγορούμενου αυτή τη φορά δεν είναι οι Έλληνες και η Ελλάδα, για να βγουν και να τους βρίσουν. Στη θέση του κατηγορούμενου είναι πλέον το κράτος του Ισραήλ. Το κράτος των επαγγελματιών θυμάτων. Το κράτος των αφεντικών τους. Το θέμα της ισραηλινής αθλιότητας είναι “πιασάρικο” και εύκολο στον χειρισμό του, αλλά απαγορευμένο. Είναι θέμα, το οποίο ενδείκνυται για πύρινους λόγους και για εκ του ασφαλούς επίδειξη ευαισθησίας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν. Οι δολοφόνοι σ’ αυτήν την περίπτωση είναι τα ίδια τα “αφεντικά” τους. Τώρα είναι δύσκολο να ξεκινήσουν να υπερασπίζονται τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί πρέπει να θίξουν τους Ρότσιλντ, τους Ροκφέλερ, τον Τρισέ, τον Μπενράκε, τον Σόρος, τον Κίσινγκερ και πλήθος άλλων “καλών” και προπάντων πολιτισμένων ανθρώπων.

Αναγκαστικά τώρα εκτίθενται. Αναγκαστικά τώρα εξευτελίζονται. Αυτοί, οι οποίοι ξεσήκωσαν τον κόσμο ολόκληρο για τον προβοκατόρικο εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων, τώρα κάνουν τους αδιάφορους. Αυτοί, οι οποίοι στο όνομα του πολιτισμού προσπάθησαν να “ματώσουν” τον “εγκληματικό” ελληνισμό, τώρα κάνουν τους αδιάφορους μπροστά στα εγκλήματα των Εβραίων δολοφόνων του δολοφονικού Ισραήλ. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για εξευτελισμό. Εξευτελίζεσαι όταν “ξεσηκώνεις” τον κόσμο για μια καμένη ντιβανοκασέλα και ένα καπνισμένο ταβάνι και κλείνεις τα μάτια σε μια μαζική δολοφονία. Σε ένα απίστευτο μακελειό με θύματα ανθρώπους, οι οποίοι απλά ήθελαν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους.

Εξευτελίστηκες μία φορά, όταν δεν ζήτησες συγνώμη με την αποκάλυψη της προβοκάτσιας της Κρήτης και εξευτελίζεσαι πολλαπλάσια, που δεν καταγγέλλεις τη δολοφονία αμάχων ανθρώπων από ένα οργανωμένο και οπλισμένο κράτος. Μιλάμε για το απόλυτο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού. Ακόμα και το τρομοκρατικό έγκλημα φανατικών – αλλά μεμονωμένων – τρομοκρατών είναι ασήμαντο μπροστά στο έγκλημα ενός επίσημου μηχανισμού …ενός νόμιμου κράτους. Μιλάμε για το απεχθέστερο των εγκλημάτων. Μιλάμε για κρατική τρομοκρατία. Μιλάμε για δολοφόνους, οι οποίοι φορούσαν επίσημες κρατικές στολές ενός κράτους “πειρατή”. Ενός κράτους, το οποίο δεν έχει καμία σχέση όχι απλά με τον διεθνή νόμο, αλλά με τη λογική.

Και όμως… Οι γνωστοί “ευαίσθητοι”, που μπορούν να εντοπίσουν και να καταγγείλουν ακόμα και ένα ανεπαίσθητο αντισιωνιστικό “βλέμμα”, κάνουν τα στραβά μάτια, βλέποντας το σιωνιστικό έγκλημα. Αυτοί, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τα “φονικά” βλέμματα, δεν αντιλήφθηκαν τα φονικά όπλα. Εξαφανίστηκαν όλοι τους …Ούτε είδαν …ούτε άκουσαν το παραμικρό. Προφανώς “πείστηκαν” από το επίσημο κράτος του Ισραήλ για το “δίκιο” του. Το δίκιο αυτού, ο οποίος αυτοπροστατεύεται από τους “τρομοκράτες”. Τους “τρομοκράτες”, οι οποίοι μετέφεραν “ύποπτα” αναπηρικά καροτσάκια, “εκρηκτικά” Depon και “φονικές” πατερίτσες.

Αυτό το ανθρωπιστικό “τσίρκο” αναζητούμε σ’ αυτό το κείμενο. Τους γνωστούς έμπορους “πολιτισμού” και ανθελληνισμού.

Θα ξεκινήσουμε από την απουσία του πιο “αγαπημένου”. Από την εκκωφαντική “σιωπή” του ανθρώπου, ο οποίος τοποθετείται σε όλα τα θέματα πριν από όλους. Πού είναι ο συνήθως βιαστικός Μητσοτάκης, να μας πει τις απόψεις του για το ισραηλινό έγκλημα; Αν αυτοί, που έβαλαν φωτιά στην ανενεργή Συναγωγή —και οι οποίοι αποδείχθηκε ότι δεν ήταν Έλληνες— ήταν η “ντροπή της Κρήτης” σε περίπτωση που ήταν Έλληνες, τότε οι Ισραηλινοί φονιάδες τι είναι; Η “ντροπή της ανθρωπότητας”; Γιατί δεν βγαίνει να τους καταγγείλει; Φοβάται να καταγγείλει τους Ισραηλινούς, γιατί τους έχει ανάγκη τώρα που η Ντορούλα έπιασε το “ράφι” και έχει ανάγκη το διεθνές “προφίλ”;

Πού είναι εκείνος ο απίστευτος χαφιές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Ο Andrew Apostolou, ο οποίος “αρθρογραφεί” στη Wall Street Journal; Αυτός, ο οποίος παραλλήλισε τη σύγχρονη Ελλάδα με την Τουρκία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Έλληνες —και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι Κρητικοί— είναι κάτι σαν βάρβαροι και αιμοσταγείς “ταλιμπάν-γενίτσαροι”. Τους “ταλιμπάν”, που καίνε “ντιβανοκασέλες”, τους εντόπισε. Τους “ταλιμπάν”, που σκοτώνουν αθώους, δεν τους είδε; Μόνον τις “ντροπές” της Ελλάδας βλέπει; Τις “ντροπές” των αφεντικών του δεν τις βλέπει ο “μεροκαματιάρης” των Ισραηλινών; Αυτός, ο οποίος αισθανόταν ντροπή για τον εαυτό του, επειδή είναι ομοεθνής εμπρηστών, δεν αισθάνεται τώρα ντροπή, που είναι κωλοσφούγκι δολοφόνων;

Πού είναι ο γνωστός “παπατζής” του Λουτρακίου; Η λάσπη του τζόγου. Το κατακάθι της κοινωνίας. Αυτός, ο οποίος απειλούσε θεούς και δαίμονες, επειδή απλά υπέθετε ότι κάποια ελληνικά “κτήνη” έκαψαν στη Συναγωγή των Χανίων μερικά “πατερικά” σωβρακολάστιχα, ένα “ιερό” μπαουλοντίβανο και μια “ευλογημένη” ντιβανοκασέλα. Αν κάποιοι, που καίνε μερικές ντιβανοκασέλες, πρέπει να “ξεκουμπιστούν” από το νησί τους, τι πρέπει να κάνουν οι Ισραηλινοί μετά από τα εγκλήματά τους; Να “ξεκουμπιστούν” αρχικά από τη Μέση Ανατολή και στη συνέχεια από τον Πλανήτη;

Πού είναι η Φραγκουδάκη; Η γνωστή “ιατροδικαστής” μαζικών εγκλημάτων. Αυτή, η οποία ανακάλυψε ότι το κύριο αίτιο του θανάτου στη Μικρασιατική Καταστροφή ήταν ο συνωστισμός. Γιατί δεν επαναλαμβάνει την “επιστημονική” της δράση; Ας βγει κι ας πει στον κόσμο την “αλήθεια” για το μοιραίο συμβάν. Να βγει και με τη γνωστή “επιστημοσύνη” της να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι τους ακτιβιστές δεν τους σκότωσαν οι Ισραηλινοί. Οι ακτιβιστές σκοτώθηκαν, επειδή το πλοίο δεν είχε σκαλοστάσια στις προβλεπόμενες από τον διεθνή νόμο διαστάσεις. Μερικοί από αυτούς σκοτώθηκαν, επειδή, εξαιτίας του ενθουσιασμού τους και των εσφαλμένων εκτιμήσεών τους, έπεσαν με απίστευτη φόρα πάνω σε κάτι σφαίρες, τις οποίες τις είχαναφήσει οι Ισραηλινοί να “αιωρούνται”.

Πού είναι ο “μέγας” διανοούμενος Δήμου με το “ανεπανάληπτο” έργο με τον τίτλο …”Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας”; Ο άτυχος Δήμου. Πραγματικά άτυχος, γιατί δυστυχώς γι’ αυτόν οι δολοφόνοι δεν είναι κάποιοι δασύτριχοι Έλληνες, για να βγει —ακόμα και με τις πιτζάμες— και να τους καταγγείλει. Να βγει και να διεκδικήσει τη “δόξα” του εκπολιτιστή “κονκισταδόρα” της βαλκανικής μας γειτονιάς. Ο άνθρωπος ήταν πολύ άτυχος, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια. Γιατί δεν γράφει την επόμενη επιτυχία του με τον τίτλο …“Η δυστυχία του να είσαι χαφιές”; Να το γράψει και να το αφιερώσει στον εαυτό του, στους δικούς του και σε όλους τους παραπάνω.

Αϊ στο διάολο καραγκιόζηδες !!!

5 Ιουνίου 2010

Περί επιδοτούμενου «ανθρωπισμού»

Σε ανύποπτο χρόνο έλεγα ότι ανθρωπισμός είναι πράξη καθημερινότητας. ΔΕΝ διαφημίζεται, ΔΕΝ επιδοτείται. Σχετικό άρθρο με ανάλογα δείγματα θα δείτε εδώ. Άλλο παράδειγμα είναι η κόρη Μητσοτάκη που πουλάει ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ανθρωπισμό εκ Παρισίων.

3 Ιουνίου 2010

ειδικοί σύμβουλοι = ειδικές υπερωρίες


Το συμμάζεμα της σπατάλης συνεχίζεται με τις υπερωρίες ( μαϊμούδες άραγε ως συνήθως ;) των κολλητών της «οικολόγου» Μπιρμπίλη. 30 συμβούλους η κυρία με αύξηση μισθού 260 ευρώ / μήνα.. Στους ιθαγενείς όμως έχουμε περικοπές μισθών.
Οι ιθαγενείς όμως απέδειξαν ότι ηδονίζονται με τους κλέφτες. Ο Τσουκάτος δήλωσε ότι τα άρπαξε από τη siemens και μετά από αυτό το κόμμα του πήρε 40 + %. Ο Μαντέλης επίσης τ’ άρπαξε. Αναμένεται νέα αύξηση του ποσοστού.
Οι αποσπάσεις ημετέρων ( ειδικών συμβούλων) επίσης συνεχίζονται. Ειδικός σύμβουλος ( λέγε κολλητός ) – μεγάλη εφεύρεση.

Ρητορικό ερώτημα :
ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ - ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙΣ – ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ
* για καλύτερη ανάγνωση του ΦΕΚ - εδώ

1 Ιουνίου 2010

Νέο "Μεγάλο" σκάνδαλο στη Βιστωνίδα

Εδώ «πολλά σκάνδαλα»
«Business» στη λίμνη Βιστωνίδα – Μια αληθινή μαρτυρία
1 Ιουνίου, 2010 — VatopaidiFriend
«Ευχαριστώ τον Θεό που με έχει καλά, που έχω την υγεία μου και σήμερα βρίσκομαι ελεύθερος έξω από την φυλακή. Ονομάζομαι Γ. Γ. και βρισκόμουν για 11 μήνες στην φυλακή Κομοτηνής. Ο λόγος, είμαι χούλιγκαν και έκανα έκτροπα στο όνομα της μεγάλης μου αγάπης που είναι η ΑΕΚ. Χθες αποφυλακίστηκα και δεν έφυγα αμέσως για το σπίτι μου, για να έρθω σήμερα εδώ να ευχαριστήσω το νέο άνθρωπο που μου στάθηκε στο πλευρό μου όλους αυτούς τους μήνες που ήμουν στην φυλακή και με την αγάπη του και την καλοσύνη του μου έδινε δύναμη και κουράγιο και μου έμαθε να βλέπω πιο όμορφα τον κόσμο και την ζωή.
Μου έμαθε από εδώ και πέρα ότι η πρώτη μου αγάπη είναι ο Θεός και του υποσχέθηκα ότι θα προσπαθήσω να μην κάνω φασαρίες και ότι θα είμαι αντί για χούλιγκαν ένας σωστός άνθρωπος και ένας καλός χριστιανός. Σε ευχαριστώ πατέρα Νήφωνα για ό,τι έκανες για μένα και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να εκφράσω όλα τα αισθήματα της καρδιάς μου σε ένα τόσο πολύ πονετικό άνθρωπο σαν κι εσένα, αλλά ούτε κανείς μπορεί να καταλάβει ένα φυλακισμένο που βρίσκει αγάπη και παρηγοριά σε έναν άνθρωπο. Πατέρα Νήφωνα σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για ό,τι έκανες για μένα. Επιτέλους βρήκα έναν άνθρωπο που αγαπάει και βοηθάει όλους τους ανθρώπους. Είναι η παρηγοριά των φυλακισμένων. Μέσα στην ζούγκλα της Αθήνας μόνο κακία και μίσος γνώρισα. Ευχαριστώ τον Θεό που μπήκα στην φυλακή και σε γνώρισα πατέρα Νήφωνα και ανακάλυψα ότι υπάρχουν και άνθρωποι που αγαπάνε. Θα είσαι για πάντα ο πατέρας μου και το στήριγμά μου.
Ο ΑΕΚτσής από την Αθήνα Γ. Γ., 23-2-2007».
Η παραπάνω συγκλονιστική μαρτυρία βρίσκεται γραμμένη στο…
Η μαρτυρία
βιβλίο εντυπώσεων που υπάρχει στο μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου στο Πόρτο – Λάγος (στην περιβόητη λίμνη Βιστωνίδα) – ένα τετράδιο όπου αναγράφονται ευχαριστίες, εντυπώσεις, ευχές και ιστορίες ανθρώπων που πέρασαν από κει. Είναι ένα δείγμα της αθόρυβης προσφοράς της Μονής Βατοπαιδίου σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.
Το συγκεκριμένο κείμενο είναι ενυπόγραφο. Για λόγους δεοντολογικούς αναφέρω εδώ μόνο τα αρχικά του ονόματος του νεαρού.
Η ιστορία επίσης δημοσιεύτηκε επώνυμα στην εφημερίδα «Χρόνος» της Κομοτηνής.
Είναι γνωστό στην περιοχή της Θράκης, πως η Μονή Βατοπαιδίου και ο π. Νήφων υπεύθυνος στο μετόχι της στο Πόρτο Λάγος, πραγματικά στηρίζουν τους κρατούμενους των φυλακών και κυρίως αυτούς που βρίσκονται για μικροαδικήματα στη φυλακή, προσπαθώντας να τους δείξει τον άλλο δρόμο της ζωής. (Επιπλέον η Μονή έχει αποφυλακίσει πάνω από 1000 ανθρώπους.) Επίσης το έργο της Μονής στις φυλακές της Κομοτηνής είναι εμφανές αφού συμβάλλει και χρηματικά σε πολλές ανάγκες για τον εξωραϊσμό του χώρου.
Η αίθουσα του επισκεπτηρίου των φυλακών άλλαξε ριζικά και έγινε ένας αξιοπρεπής χώρος συνάντησης των κρατουμένων με τους συγγενείς τους. Με τις αλλαγές που έγιναν και με το ουσιαστικό ενδιαφέρον των μοναχών που χρηματοδότησαν την όλη προσπάθεια ο στενός και άβολος χώρος έγινε ένας πολυτελής χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Η Μονή Βατοπαιδίου έγινε χορηγός στις φυλακές Κομοτηνής για να συμπαρασταθεί όχι μόνο στην αναμόρφωση της κτηριακής υποδομής αλλά και στις αποφυλακίσεις των κρατουμένων που δεν είναι λίγες. Αυτές είναι «business»!
Χαίρομαι που με αξίωσε ο Θεός να γνωρίσω τον γέροντα Εφραίμ, τον πάτερ Νήφων και τους Βατοπαιδινούς πατέρες.
Δίνουν μια άλλη, μεγάλη αξία στον όρο «businessmen» …!
Γ. Φ. (προσκυνητής)
Αρχική δημοσίευση: http://vatopaidi.wordpress.com/2008/10/22/«business»-στη-λίμνη-βιστωνίδα-μια-αληθινή-μ/

λάδι και λαδιάρηδες

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα κατά την Ιταλική κατοχή, σε κάποιο νησί του Ιονίου η ομάδα κατοχής των Ιταλών είχε επιτάξει το Δημαρχείο, που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του νησιού και το είχε μετατρέψει σε αρχηγείο της. Ο επικεφαλής της ομάδας κατοχής, Ιταλός αξιωματικός είχε θρονιαστεί στο γραφείο του δημάρχου και από το παράθυρό του απολάμβανε τη θέα προς την πλατεία του νησιού. Στο κέντρο της πλατείας υπήρχε μια όμορφη εκκλησία και δίπλα ακριβώς ένα πανύψηλο καμπαναριό με ένα περίτεχνο ρολόι στη μέση. Μάταια περίμενε ο ιταλός αξιωματικός να το ακούσει να χτυπάει γιατί το ρολόι αυτό είχε εδώ και καιρό σταματήσει λόγω βλάβης.
Ο Ιταλός αισθάνθηκε χρέος του να αποκαταστήσει τη βλάβη και έτσι φρόντισε και έμαθε από το δήμαρχο του νησιού ότι το ρολόι είχε σταματήσει γιατί δεν υπήρχε λάδι για να λαδώσουν τα γρανάζια του. Τότε ο αξιωματικός χωρίς δεύτερη σκέψη πρόσφερε στον δήμαρχο έναν τενεκέ 12 λίτρων , παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, έτσι ώστε να λαδωθούν τα γρανάζια και να δει και πάλι το ρολόι να δουλεύει και πάλι, και να ακούσει την καμπάνα να χτυπάει ρυθμικά την ώρα.
Ο δήμαρχος πήρε το λάδι και το ίδιο βράδυ κάλεσε στο σπίτι του τον ταμία του δημοτικού συμβουλίου και του έδωσε μία νταμιτζάνα με 6 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο, λέγοντας του ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδιαφέρετε να δει το ρολόι να δουλεύει και πάλι και πως θα έπρεπε γρήγορα να φτάσει το λάδι στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού. Την άλλη μέρα το πρωί ο ταμίας πήγε στην κεντρική εκκλησία του νησιού να βρει τον παπά. Στα χέρια του κρατούσε ένα μπουκάλι με 3 λίτρα παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Είπε στον παπά πως ως υπεύθυνος της εκκλησίας, άρα και του ρολογιού, ήταν δική του υπόθεση να φροντίσει ώστε το λάδι να φτάσει στα χέρια του συντηρητή του ρολογιού, με σκοπό να λαδωθούν τα γρανάζια του και να αρχίσει και πάλι να δουλεύει, όπως δηλαδή επιθυμούσε να γίνει ο ιταλός αξιωματικός.
Ο παπάς πήρε το λάδι και το ίδιο μεσημέρι φώναξε τον νεωκόρο στο γραφείο του. Του εξήγησε την επιθυμία του ιταλού αξιωματικού να δει το ρολόι να δουλεύει και του είπε πως γι’ αυτό το λόγο προσφέρει 1 λίτρο παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο. Τον παρακάλεσε αν θα μπορούσε να πάει το λάδι αυτό στον συντηρητή του ρολογιού και να του πει να πιάσει αμέσως δουλειά και να αρχίσει να λαδώνει το ρολόι. Ο νεωκόρος έφυγε αμέσως για να εκτελέσει την εντολή του παπά. Μετά από λίγη ώρα χτυπούσε την πόρτα του συντηρητή του ρολογιού και αφού του εξιστόρησε τα όσα είχαν συμβεί του έδωσε ένα μπουκαλάκι με 200 γραμμάρια παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο και του ζήτησε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό να λαδώνει το ρολόι για να μην δυσαρεστηθεί ο ιταλός αξιωματικός.
Ο συντηρητής του ρολογιού, όταν έμεινε μόνος, κοίταξε με δέος το πολύτιμο περιεχόμενο του μικρού μπουκαλιού. Σκέφτηκε πόσο νόστιμες θα έκανε τις λαχανίδες που επί μήνες έτρωγε αυτός και η οικογένειά του. Πόσο καλό θα έκανε στο παιδιά του λίγο λάδι που τους έχει ξεραθεί ο οισοφάγος από την μπομπότα! Την ίδια όμως στιγμή σκέφτηκε με τρόμο την αντίδραση του ιταλού αξιωματικού αν δεν έκανε αυτό που τον είχε προστάξει μέσω του νεωκόρου, μιας και τους υπόλοιπους κρίκους αυτής της αλυσίδας τους αγνοούσε! Το ίδιο απόγευμα το ρολόι χτύπησε και πάλι μετά από πολύ καιρό, έξι φορές. Στην αρχή οι νησιώτες νόμισαν πως κάποιος είχε πεθάνει και σταυροκοπήθηκαν λέγοντας «ζωή σε λόγου μας». Αργότερα όμως, έμαθαν από τον παπά της εκκλησίας που τους μάζεψε για τον εσπερινό ότι ο καλός ιταλός αξιωματικός είχε προσφέρει παρθένο ιταλικό ελαιόλαδο για να βάλει σε λειτουργία το ρολόι τους και πως γιʼ αυτό και μόνο θα έπρεπε να αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη που ο Κύριος, αν και περνάνε δύσκολες στιγμές στη μέση ενός φριχτού πολέμου τους έστειλε αυτόν τον μεγαλόψυχο Ιταλό.
Φυσικά το ρολόι στην κεντρική πλατεία του νησιού σταμάτησε να δουλεύει μετά από μία εβδομάδα και ο ιταλός αξιωματικός έστησε στον τοίχο του καμπαναριού τον έλληνα συντηρητή και τον εκτέλεσε ένα πρωί, παρουσία του δημάρχου, του ταμία, του παπά του νεωκόρου και των υπολοίπων κατοίκων του νησιού για παραδειγματισμό!!!!!!!
Αν και στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει κατοχή, ούτε ξένοι κατακτητές, εμείς ακόμη συνεχίζουμε να στερούμε το «λάδι» από τα γρανάζια της μηχανής μας. Από το δήμαρχο στον ταμία και από τον παπά στον νεωκόρο χάνεται ο πλούτος που έρχεται από την Ε.Ε. για να υποστηρίξει την οικονομία μας και στο τέλος το θύμα είναι ο συντηρητής του ρολογιού... δηλαδή εμείς!!!

“αντιχουντικά” διαβατήρια

Το μεταπολιτευτικό πολιτικό προσωπικό δόμησε το βιογραφικό του κυρίως στον «αντιχουντισμό». Σήμερα μαθαίνουμε για τον εντιμότατο Μαντέλη ότι επί χούντας υπηρέτησε ως αξιωματικός του ναυτικού. Τι να υποθέσουμε ότι η χούντα ήταν αξιοκρατικό καθεστώς και δεν έκανε διακρίσεις στο στρατό; ή ο Μαντέλης τότε ήταν του καθεστώτος και μετά προσχώρησε στη «δημοκρατία»; Η όποια απάντηση δεκτή. Αν τους ψάξουμε λίγο έχουμε πολλά έκπληκτοι να ανακαλύψουμε.