23 Φεβρουαρίου 2009

Λαϊκή ψυχασθένεια ή κάτι άλλο;

Στην εφημερίδα “realnews” (22-2-2009) διαβάζουμε άρθρο με τίτλο : «Παγώνει το έργο στη Μεγαλόπολη»
Μεταξύ άλλων αναφέρονται. Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ αναστέλλεται τουλάχιστον μέχρι το 2010.
Αιτία η αίτηση αναστολής, προς το Συμβούλιο Επικρατείας από την Πανελλήνια Κυνηγετική Ομοσπονδία και έναν κάτοικο της περιοχής διότι :
(θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα θηράματα λόγω της ανάκλασης των ακτίνων του ηλίου και στους κυνηγούς. Θα υποβαθμίσει το τοπίο και θα πλήξει την τουριστική ανάπτυξη. Θα κατασκευαστεί σε δασική έκταση. Επίσης τα φωτοβολταϊκά πάρκα είναι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που ρυπαίνουν το περιβάλλον)
Η ΔΕΗ ΑΠΑΝΤΑ
1. Το πάρκο θα χωροθετηθεί στο ίδιο σημείο που βρίσκονταν μέχρι πρόσφατα τα ορυχεία λιγνίτη και τώρα καλύπτονται από μπάζα.
2. η ενέργεια που θα παράγεται από τον ήλιο θα καλύπτει ανάγκες τουλάχιστον 29.000 νοικοκυριών ( πληθυσμός Τρίπολης 25.000 )
3. Ο σχεδιασμός προβλέπει δεντροφυτεύσεις σε 750 στρέμματα περιμετρικά του πάρκου και σε 1350 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Επίσης δύο λίμνες χωρητικότητας 100.000 κ.μ. πλαισιωμένες με πράσινο και θα λειτουργούν ως υδροβιότοποι.
4. Η λειτουργία το πάρκου θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 50.235 τόνους και διοξειδίου του θείου 916 τόνους.

ΑΠΟΡΙΕΣ
1. Πότε επί τέλους θα γίνουμε κράτος; Ως πότε η ανάπτυξη και πρόοδος της χώρας θα περνάει μέσα από το νομικίστικο κατεστημένο που με χρήση του, διάφοροι τύποι ύποπτων συμφερόντων, θα στέκονται ανάχωμα σε κάθε πρόοδο;
2. Πως είναι δυνατόν να εμποδίζεται μια ενέργεια που θα αποφέρει μείωση διοξειδίων άνθρακα και θείου, που έχει άμεση σχέση με την υγεία των κατοίκων της περιοχής, στο όνομα της αντίδρασης κυνηγών και ενός κάτοικου;
Τους Τούρκους το 21 ο Κολοκοτρώνης δεν τους έδιωξε με προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας. Οι νεοκατακτητές κάτω υπό οποιοδήποτε όνομα ή ιδιότητα δεν είναι δυνατόν να ρυθμίζουν το μέλλον και την υγεία των Ελλήνων.
Πρέπει να καταθέσω τις υποψίες και πληροφορίες μου ότι πίσω από τις δήθεν αντιδράσεις συλλόγων και του «κάτοικου» βρίσκονται, ιδιώτες επιχειρηματίες.
Διότι αν γίνει το πάρκο της ΔΕΗ θα καλυφτεί ζωτικός χώρος για μελλοντικές αντίστοιχες επενδύσεις των ιδίων.
Βέβαια στην Ελλάδα του Παλαιοκώστα, του Ρωχάμη και του Πάσσαρη τι μπορεί να περιμένει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: