4 Δεκεμβρίου 2008

Το πνεύμα Ρεπούση ζει και αυτό μας οδηγεί – μοντέρνα μέθοδος προπαγάνδας

Στο αποσυρθέν βιβλίο ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού της ομάδας Ρεπούση διαβάζαμε :
Σελ. 7 σε λεζάντα και ως πηγή 1.12 εμφανίζεται το παρακάτω κείμενο.
«Ενώ οι Ινδιάνοι είχαν καλή διάθεση απέναντί τους, οι χριστιανοί εισέβαλαν σ’ αυτές τις χώρες σαν λυσσασμένοι λύκοι. Ιδού οι λόγοι για τους οποίους σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι: […] όλοι όσοι ήρθαν πίστεψαν ότι, καθώς επρόκειτο για λαούς απίστων, νομιμοποιούνταν να τους σκοτώσουν ή να τους αιχμαλωτίσουν, να τους πάρουν τα αγαθά τους, χωρίς να νοιάζονται καθόλου και να έχουν τύψεις συνείδησης για τέτοια πράγματα. […] οι ίδιοι αυτοί άπιστοι ήταν τα πιο γλυκά και ειρηνικά πλάσματα του κόσμου, χωρίς καθόλου όπλα.» Βαρθολομαίος ντε Λας Κάζας, Πολύ σύντομη αναφορά στην καταστροφή των Δυτικών Ινδιών, 1552
Στην ίδια σελίδα γίνεται η εξής ερώτηση: Πώς συμπεριφέρονται οι Ευρωπαίοι στους ιθαγενείς, σύμφωνα με τις πηγές; [1.11-1.13]
ΣΧΟΛΙΑ
1. Ο Βαρθολομαίος ντε Λας Κάζας μιλάει για την εισβολή των Ισπανών στην Αμερική. Οι Ισπανοί δεν μπήκαν ως χριστιανοί στην Αμερική αλλά ως αποικιοκράτες.
2. Μετά την ερώτηση, από τους μαθητές αναμένεται η απάντηση : «Οι χριστιανοί σαν λυσσασμένοι λύκοι κατέσφαξαν τους ιθαγενείς. Δηλαδή όταν μιλάμε για χριστιανούς εννοούμε εγκληματίες»
3. Είναι φανερό πως καθοδηγείται και η απάντηση και η προπαγάνδα

Στο νέο βιβλίο ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου παρατηρούμε :
Υπάρχουν πολλές εικόνες έργα ζωγράφων που απεικονίζουν στιγμές της επανάστασης το 1821. Ενώ καμία από αυτές δεν σχολιάζεται υπάρχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ, αυτή που δείχνει τον Παλαιών Πατρών Γερμανό να ευλογεί την σημαία της επανάστασης με την επισήμανση « φανταστική σύνθεση » (σελ.30)
Στο βιβλίο του καθηγητή δίνονται οι ανάλογες οδηγίες στους διδάσκοντες ώστε να τονίσουν στους μαθητές ότι η σχέση της εκκλησίας με την επανάσταση είναι ψέμα (δεν τεκμηριώνεται από πηγές) δεν έχουμε αυτόπτες μάρτυρες με άλλα λόγια.

Το σύστημα εξουσίας παλεύει με όλα τα μέσα και κυρίως μέσα στο σχολείο για την αποσύνδεση εκκλησίας και έθνους. Ο Κίσσιγκερ επαληθεύεται απολύτως στις οδηγίες που είχε δώσει παλιότερα ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει αν πολεμήσουμε τη γλώσσα τη θρησκεία και την ιστορία τους.

« Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ »

Βέβαια έχουν γίνει πολλές απόπειρες να διαψευστεί η ανωτέρω άποψη του Κίσσιγκερ ως ψέμα από όλους τους σημερινούς μας ΔΥΝΑΣΤΕΣ τον «δημοσιογραφικό» συρφετό που υλοποιεί ακριβώς αυτή την παραγγελία του Κίσσιγκερ.
Δεν χρειάζεται όμως καμιά διάψευση ή επιβεβαίωση, απλά όποιος επιμένει να έχει τα μάτια του ανοιχτά και να σκέφτεται βλέπει την υλοποίηση αυτής της παραγγελίας καθημερινά μπροστά του.
Γιάννης Σιτές

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σταθερή αξία: ΡΕΠΟΥΣΗ

http://www.youtube.com/watch?v=GhJG0rZR6vA