2 Νοεμβρίου 2012

Η Ένωση Αθέων και η βλασφημία

Στο Αγιορείτικο Βήμα διαβάζουμε την είδηση:

«Με αφορμή την παράσταση Corpus Cristi και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν εκεί τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της σατιρικής ιστοσελίδας «Γέρων Παστίτσιος» με την κατηγορία της καθύβρισης θρησκευμάτων,

αλλά και την προγραμματισμένη για σήμερα δίκη του ζωγράφου Διονύση Καβαλλιεράτου, ο οποίος επίσης κατηγορείται για καθύβριση θρησκευμάτων η Ένωση Άθεων με επιστολή της προς τη Βουλή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Ένωση Δικαστικών, ζητεί την αποποινικοποίηση της βλασφημίας!
Η Ένωση αναφέρει πως η έννοια της βλασφημίας έχει νόημα μόνο στα πλαίσια των δοξασιών των θρησκευτικών δογμάτων και δεν έχει καμία θέση σε νομικό πλαίσιο.

Οι έννοιες του θεού και των θείων δεν αναφέρονται σε υπαρκτά όντα ούτε σε καθολικά αποδεκτές αξίες παρά αφορούν μόνο πιστούς και λειτουργούς συγκεκριμένων δογμάτων, οπότε και είναι απαράδεκτο να αναφέρονται σε νόμους του κράτους.

Τέλος η επιστολή υποστηρίζει πως ο σεβασμός προς αυτές τις έννοιες είναι ενδεχομένως υποχρέωση των πιστών ενός δόγματος, αλλά δεν μπορεί να επιβάλλεται με ποινές σε όλους τους πολίτες»

ΣΧΟΛΙΟ
Τυπικά φαίνονται να έχουν δίκιο. Να δούμε όμως την πραγματικότητα.
Πως αυτοί που θέλουν - και το επιδιώκουν - μπορούν να προκαλέσουν αιματοκύλισμα χειρότερο από αυτό των παγκοσμίων πολέμων.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι πολιτικές δυνάμεις, εν μέσω οικονομικής κρίσης και απειλής κατάρρευσης τη χώρας να ασχολούνται με το θέμα της βλασφημίας.
Να σκεφτούμε το παρακάτω σενάριο.
Στην Ελλάδα – όπως και στην Ευρώπη – έχουμε ένα μεγάλο αριθμό φανατικών ισλαμιστών.
Μια μέρα γίνεται η προβοκάτσια. Δήθεν χριστιανοί μέσω του τύπου ή άλλου μέσου εμφανίζουν πίνακα με τον Μωάμεθ στη θέση του Χριστού (στον γνωστό πίνακα της έκθεσης OutLook με την εκσπερμάτωση πάνω στο σταυρό).
Την άλλη μέρα μουσουλμάνοι καίνε δύο εκκλησίες στην Αθήνα.
Μπορεί να προβλέψει κάποιος τι θα γίνει στη συνέχεια; Γενικευμένος πόλεμος σε όλη την Ελλάδα.
Θα το εμφανίσουν ως αποτέλεσμα της ύπαρξης των θρησκειών και θα ζητήσουν την δια νόμου απαγόρευση των θρησκειών. Τα πρωτόκολλα σε πλήρη εφαρμογή, ήδη μπαίνουν στο τελευταίο στάδιο.
Μη μας ξεγελούν αυτά τα περί «ελευθερίας άποψης και τέχνης που δεν έχει όρια» όπως προβάλλεται ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Ας δούμε πίσω από την κουρτίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: