14 Νοεμβρίου 2010

Οι όχλοι (και τα μαντριά) ζουν αυτοί μας οδηγούν

Πριν 2000 χρόνια αυτοί που την μια μέρα έψελναν «ωσαννά» μετά 5 ημέρες τον σταύρωσαν.
Εν όψει των δημοτικών εκλογών είναι τραγικά φανερή η συνέχεια και διαχρονικότητα του ανθρώπου «ως μάζα και όχι ως προσώπου».
Οι φανατικότεροι και πιο έξαλλοι εχθροί διαφόρων υποψηφίων σε όλη τη χώρα είναι χθεσινοί ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ υποστηρικτές τους.
Οι ίδιοι – ως στελέχη του όχλου – έχουν «ανακαλύψει» την καταστροφή της πόλης τους από όλους τους μέχρι τώρα δημάρχους. Ο τωρινός μεσσίας «τους» να ξέρει από τώρα ποιοι θα είναι οι φανατικότεροι εχθροί του στις επόμενες εκλογές.
Η μόνη αξία και προσφορά των εκλογών της δήθεν δημοκρατίας μας είναι η αποκάλυψη της ψυχολογίας του όχλου.
Έχουμε μεγάλη ανάγκη να υπάρχει κάποιος να τον βρίζουμε. Ακόμη και άνθρωποι που καταφανώς άλλαξαν την πόλη τους ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΘΡΟΥΣ !
* Όποιος ήξερε την Κόρινθο προ τετραετίας και την δει σήμερα – θα νομίσει ότι βρίσκεται σε άλλη πόλη ΕΜΦΑΝΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.
Και εκεί ο δήμαρχος καταψηφίστηκε από το 53% των συμπολιτών του στον 1ο γύρο των εκλογών.
Βλέπουμε ένα προβατολαό να επιζητεί την ασφάλεια στο κομματικό μαντρί. Βλέπουμε ανθρώπους να απορρίπτουν υποψηφίους αλλά να τους ψηφίζουν λόγω κομματικής γραμμής.
Βλέπουμε ένα λαό να αναμασά και διαδίδει – φήμες καφενείων – επί παντός επιστητού. Σπάνια θα ψάξει την αλήθεια ή όχι των καφενόβιων φημών.
Δυστυχώς συνέλληνες η ψυχολογία του δούλου – που έχει πάντα ανάγκη ένα αφεντικό - είναι στα γονίδια μας κατά πως φαίνεται (ως κατάλοιπο της τουρκοκρατίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: