26 Νοεμβρίου 2009

Οι «οικολόγοι» ξαναχτυπούν

Στο «τροκτικό» διαβάζουμε : «Με διαταγή του προέδρου του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κ. Μενουδάκου, αναστέλλονται προσωρινά τα έργα για την κατασκευή αιολικού πάρκου στη θέση Τούμπα - Ανθοβούνι του όρους Βαρνούς της Φλώρινας. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οικολογικές οργανώσεις...
...που υποστηρίζουν ότι οι 34 ανεμογεννήτριες πρόκειται να εγκατασταθούν σε προστατευόμενη περιοχή που σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ενταχθεί στη διεθνή σύμβαση Natura 2000.
Τα έργα οδοποιίας του αιολικού πάρκου, σύμφωνα με τους οικολόγους, πρόκειται να γίνουν σε εθνικά προστατευόμενο πάρκο, ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου είναι παράνομοι, καθώς δεν έχουν εγκριθεί με υπουργική απόφαση»
ΣΧΟΛΙΟ
Όπως βλέπουμε και πάλι οι «οικολόγοι» επί το οικολογικόν έργον. Για να μη μας παραπλανούν πλέον για το τι ρόλο παίζουν. Το περίφημο και απόλυτο εργαλείο πολιτικής που λέγεται « Ε΄ τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας » επί το έργον ανάσχεσης οποιουδήποτε έργου προόδου σε αυτή την έρημη χώρα.
Το κάρβουνο και το πετρέλαιο είναι οι πηγές ενέργειας που απομένουν οικολογομακάκες μας! Αυτό διέταξαν τα αφεντικά σας;

1 σχόλιο:

Μιχάλης Πετράκος είπε...

Δεν είναι συνηθισμένο να προσβάλουν αιολικά πάρκα οι Οικολογικές οργανώσεις. Το συγκεκριμένο αιολικό χωροθετείται στις Πρέσπες τον σημαντικότερο ίσως υγρότοπο της χώρας και ένα από τους σημαντικότερους της Ευρώπης. Οι περιβαλλοντικοί όροι της περιφέρειας ήταν τελείως ανεπαρκείς και επειδή ηταν παράνομοι μια και στις προστατευόμενες περιοχές τους εκδίδει το ΥΠΕΚΑ πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ έγινε η προσφυγή, όχι για να μην γίνει πάρκο αλλά να γίνει και να λειτουργεί με τρόπο και σε χώρο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην βιοποικιλότητα της περιοχής.