26 Σεπτεμβρίου 2009

αν ο ΣΕΒ ήταν κόμμα

αν ο σύνδεσμος Ελλήνων βιομηχάνων ήταν κόμμα θα μπορούσε άνετα να είχε το παρακάτω πρόγραμμα, ώστε να μειώσει τα μεροκάματα και να αυξήση τα κέρδη του.

1. Να ξεκινήσει μια νέα, ανοιχτή και διαρκής διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών με προϋποθέσεις, οι οποίες δεν θα έχουν ως στόχο να αποκλείσουν τους μετανάστες από τη δυνατότητα μιας νόμιμης ζωής, αλλά να τους εντάξουν, με απόδοση αριθμού φορολογικού μητρώου, στα ασφαλιστικά ταμεία.

2. Να χορηγηθεί άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, καθώς και να δοθεί η δυνατότητα εξόδου από τη χώρα σε όσους το επιθυμούν.

3. Να δημιουργηθούν άμεσα ανοιχτοί ξενώνες στέγασης και φιλοξενίας μεταναστών –όχι κέντρα κράτησης ή στρατόπεδα συγκέντρωσης- όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

4. Να σταματήσουν οι αναποτελεσματικές, απάνθρωπες και τρομοκρατικές επιχειρήσεις «σκούπα».

5. Να ληφθούν μέτρα απογκετοποίησης των περιοχών των αστικών κέντρων όπου σήμερα είναι πολύ έντονο το φαινόμενο. Αυτό μπορεί να γίνει:

Α) Με την υγειονομική παρέμβαση στους χώρους μαζικής διαμονής μεταναστών και τη συστηματική παροχή ιατρικής βοήθειας, με στόχο την πρόληψη αλλά και την περίθαλψη, όπου αυτό είναι αναγκαίο, με μέριμνα των δημοτικών ιατρείων αλλά και των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Β) Με τη συγκρότηση σε μόνιμη βάση κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών φροντίδας, με σκοπό την κοινωνική ένταξη νεοεισερχόμενων αλλά και μόνιμα εγκατεστημένων μεταναστών. Κι εδώ πρέπει να παίξει ρόλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με αρμόδια Υπουργεία, έστω να ενισχυθούν οι υπάρχουσες δομές, (όπως τα μαθήματα ελληνικών για μετανάστες, η νομική βοήθεια, το street work κλπ).

Γ) Με άμεσες παρεμβάσεις και έργα για τη γενικότερη αναβάθμιση υποβαθμισμένων λαϊκών γειτονιών με τη δημιουργία ελεύθερων χώρων, σχολείων, πολιτιστικών κέντρων, κέντρων νεότητας, αθλητικών εγκαταστάσεων. Όλα αυτά βεβαίως, διασφαλίζοντας καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, που θα ανακουφίζουν τους κατοίκους των συγκεκριμένων υποβαθμισμένων περιοχών.

Δ) Με παρεμβάσεις άμεσης στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές που έχουν γκετοποιηθεί. Εκεί όπου αποδεδειγμένα οι επιχειρηματίες αυτοί, οι μικρομεσαίοι, έχουν πάρα πολύ χαμηλό τζίρο το τελευταίο διάστημα και δεν φταίνε αυτοί. Παρεμβάσεις, που πρέπει να συνοδευτούν και από παρεμβάσεις στήριξης των ίδιων των μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή όμηροι στα κυκλώματα της εγκληματικότητας.
* αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταναστευτική πολιτική επενδυμένο με δήθεν "ανθρωπιστική σάλτσα" ενώ πίσω από αυτά κρύβεται ο βασικός στόχος και αποτέλεσμα προσφορά στους εργοδότες φτηνού εργατικού δυναμικού

Δεν υπάρχουν σχόλια: