30 Απριλίου 2009

Η πρώτη τσόντα της χώρας έχει και «πνευματικές ανησυχίες»

Εφημερίδα «πρώτο θέμα – 26/4/09»
Η τσοντόβια φυλλάδα ανησυχεί γιατί τάχα «Ο Εφραίμ είναι πάλι Ηγούμενος» όπως πληροφορεί το κοινό της με βαθύτατη ανησυχία για «πνευματικά θέματα». Το τελευταίο που έλλειπε σε αυτή την μπανανοχώρα είναι τσοντόβιες φασιστοφυλλάδες να επιλέγουν και ηγούμενους μοναστηριών.
Αυτοί νομίζουν ότι οι ηγούμενοι και οι διαδικασίες στα μοναστήρια είναι στυλ ( Μάκη – Θέμου ) Αγαπητοί τυφλοπόντικες της δημοσιογραφίας την αισθητική σας κρατήστε την για τους εαυτούς σας. Το ποιος θα είναι ηγούμενος μόνο οι 110 μοναχοί της Μονής Βατοπαιδίου δύνανται να το αποφασίσουν και ουδείς άλλος.
Ουδέποτε έπαψε να είναι ηγούμενος και να αναπαύει τους μοναχούς και δεκάδες προσκυνητές που συρρέουν καθημερινά στην Μονή Βατοπαιδίου. Καλό είναι να πληροφορηθείτε ότι όσο ασχολείστε με το θέμα τόσο αυξάνονται οι προσκυνητές στο Βατοπαίδι. Σας ευγνωμονούν για την διαφήμιση που τους κάνετε.
Το άκρον άωτον του ψεύδους και της δημοσιογραφικής αλητείας που το διακονεί, είναι το άρθρο στην σελίδα 33 της φυλλάδας όπου μεταξύ άλλων γράφει ότι στην μονή φιλοξενούνται και σιτίζονται καθημερινά 1000 προσκυνητές ( η τράπεζα της μονής χωράει το πολύ 250 άτομα – μαζί με τους μοναχούς ). Θα μπορούσε τουλάχιστον κάποιος «δημοσιογράφος» να πάει να δει, έστω και για μια μέρα – για να μην ξεφτιλίζονται τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: