28 Μαΐου 2008

απεργίες

ΑΤΟΜΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ
(ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ)

Με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που αποκαλύπτουν την βαθιά κρίση της κοινωνίας μας, που έχει σχέση κυρίως με τον ατομισμό του νεοέλληνα.
Απεργούν οι πάντες προνομιούχοι και μη προνομιούχοι. Δύο απεργίες είναι αυτές που κυρίως είναι αισθητές στην κοινωνία. Η απεργία των υπαλλήλων της ΔΕΗ και η απεργία των οδοκαθαριστών.
Οι δύο αυτές απεργίες ενεργοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό στον οποίο ελπίζει πάντα η όποια κυβέρνηση όπως και η σημερινή. Εργαζόμενοι στρέφονται ενάντια σε εργαζόμενους όταν θίγεται η καθημερινότητά τους. Η εξάρτιση μας από την ηλεκτρική ενέργεια κάνει αφόρητη την ζωή μας χωρίς αυτήν. Ο κίνδυνος για την υγεία μας από την μη αποκομιδή των σκουπιδιών είναι τεράστιο πρόβλημα.
Σε καθημερινές μας συζητήσεις είμαστε μάρτυρες μιας κοινωνικής παραφροσύνης. Ο υπάλληλος της ΔΕΗ απαιτεί από τον οδοκαθαριστή να μην απεργεί και ο οδοκαθαριστής απαιτεί το ίδιο από τον υπάλληλο της ΔΕΗ.
Σήμερα μάθαμε το απίστευτο, ότι το επάγγελμα του οδοκαθαριστή δεν εντασσόταν μέχρι τώρα στα βαρέα και ανθυγιεινά.
Δικαιούνται να διαμαρτύρονται οι πάντες γι’ αυτό, εκτός από τους νυν και πρώην κυβερνώντες. Το μέγα πολιτικό θράσος βέβαια ανήκει στο ΠΑΣΟΚ που συμπαρίσταται στους οδοκαθαριστές, που τους κορόιδευε επί 20 χρόνια.
Είναι γνωστό ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ ( τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ ) παίρνουν συντάξεις που ούτε στο όνειρο τους δεν μπορούν να δουν οι αγρότες. Απεργίες γίνονται πλέον μόνο από Δημοσίους υπαλλήλους. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι εκτός κοινωνίας.
Ένα χρέος έχουν, να δουλεύουν για να τρώνε οι υπόλοιποι. Δεν διαθέτουν κανένα μέσον πίεσης.
Αγαπητοί συμπολίτες, απολύτως αναγκαίο είναι το χτύπημα του κοινωνικού αυτοματισμού και η επανασύνδεση του κοινωνικού ιστού, ενάντια στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπαλλήλους. Ο μεγαλύτερος εχθρός όλων μας και μεγαλύτερος σύμμαχος της εξουσίας είναι η διάσπαση των εργαζομένων.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Απεργία όλων των δημοσίων υπαλλήλων με ένα μόνο αίτημα :
( για παράδειγμα )
Οι οδοκαθαριστές να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά και να συνταξιοδοτούνται για παράδειγμα οι άντρες στα 60 και οι γυναίκες στα 50. Οι οδοκαθαριστές θα εργάζονται ενώ θα απεργούν οι άλλοι γι’ αυτούς.
Απεργία όλων των δημοσίων υπαλλήλων με ένα μόνο αίτημα :
Σύνταξη των αγροτών και κτηνοτρόφων όση και η κατώτερη του ΙΚΑ ή ένα αντίστοιχο ποσό. Αυτοί άλλωστε μας ταΐζουν!
Αντίστοιχες απεργίες στις οποίες εργαζόμενοι θα μάχονται για τα δίκαια άλλων εργαζομένων.
Σπάρτη 19 / 3 / 08
Ιωάννης Β. Σιτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: