28 Μαΐου 2008

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ

Στο διαδίκτυο και την διεύθυνση http://www.oikologiki-paremvasi.gr/ με ημερομηνία 27/9/2007 και υπότιτλο « Οικολογική Παρέμβαση, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ »διαβάζουμε μεταξύ άλλων :
«Η δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και αλλάζοντας το βιβλίο ιστορίας όπως ακριβώς ζητούσε το ακροδεξιό κόμμα. Η επίθεση αυτή γίνεται ………
Διακηρύσσουμε την φιλία και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τον λαό της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου (Ε/Κ και Τ/Κ), τον λαό της Βουλγαρίας, και προς όλους τους Βαλκανικούς λαούς, οι οποίοι και είναι αδέλφια μας! Χρειάζεται να αγωνιστούμε για ενότητα των Βαλκανίων και την δημιουργία Βαλκανικής ομοσπονδίας, για ειρήνη-αποστρατιωτικοποίηση-κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στα Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων……….»
Η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ «οικολογική παρέμβαση » ήδη έχει ονομάσει το κράτος των Σκοπίων ως « Δημοκρατία της Μακεδονίας ». Επίσης προτείνει την υλοποίηση ενός σχεδίου των Αμερικανών για την δημιουργία μιας πολυεθνικής Βαλκανικής ομοσπονδίας, που προφανώς μελλοντικά θα έχει την τύχη της Γιουγκοσλαβίας.
Προ ημερών, όπως δείχνει και σχετική αφίσα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε κοινό συλλαλητήριο στα Σκόπια, με συντρόφους τους των Σκοπίων, όπου καταγγέλλουν τον εθνικισμό των δύο χωρών. Δεν παραλείπουν, ταυτόχρονα, να διακηρύξουν το δικαίωμα της γειτονικής χώρας να ονομάζεται όπως επιθυμούν οι κάτοικοί της δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Οι Έλληνες καταγγέλοντες τον εθνικισμό συμμαχούν με τους εθνικιστές των σκοπίων προκειμένου να στηρίξουν τις θέσεις των σκοπιανών εθνικιστών των οποίων οι θέσεις είναι η επίσημη κρατική πολιτική των σκοπίων.
Αγαπητοί συνέλληνες αντιλαμβάνεστε ότι σήμερα υπάρχει ένα πολυκόμμα λεγόμενο ΣΥΡΙΖΑ που σας καλύπτει όλους.
Όσοι είσαστε υπέρ της θέσης των Σκοπιανών για το όνομα « Δημοκρατία της Μακεδονίας » σας καλύπτει η Α συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσοι θέλετε γεωγραφικό προσδιορισμό όπως « Άνω ή Κάτω Πετράλωνα » σας καλύπτει η Β συνιστώσα.
Όσοι θέλετε Βαλκανική ομοσπονδία ( που ήταν παλαιότερα όνειρο των ανατολικών και τώρα των εκλεκτών μας συμμάχων των ΗΠΑ ) σας καλύπτει και πάλι η Α συνιστώσα.
Όσοι πάλι βολεύεστε με την άποψη ότι: για όλα φταίνε οι Έλληνες σας βολεύει ίσως η Γ συνιστώσα που περιφέρει στα ΜΜΕ τον μύθο περί « πακέτου Πινέιρο » που πρότεινε νέα Μακεδονία και η Ελλάδα δεν το δέχτηκε χάνοντας την ευκαιρία.
Μα θα μας πουν επιτέλους που και πότε Σκοπιανή κυβέρνηση αποδέχτηκε άλλο όνομα πέραν του « Δημοκρατία της Μακεδονίας »; Ουδέποτε αποδέχτηκαν άλλο όνομα οι Σκοπιανοί. Σύντροφοι τα παραμύθια σας κρατήστε τα για τα μέλη σας. Γιατί οι Σκοπιανοί να υποχωρήσουν όταν γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ( έστω και υπό μορφή συνιστώσας ) που υπερασπίζονται τις θέσεις τους ;
Ένα κόμμα « πολυκόμμα » όπως λέμε « πολυμίξερ » τα χωράει όλα. Αγαπάει όλους τους Έλληνες και τους θέλει μαζί του. Ο καθένας διαλέγει την συνιστώσα του και βολεύεται ! !
Σπάρτη 6 / 5 / 08
Ιωάννης Β. Σιτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: