14 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ - Το καλύτερο τσιράκι του συστήματος.

Το ΚΚΕ απέδειξε για ακόμη μια φόρα το πόσο συστημικό κόμμα είναι και μόνιμο δεκανίκι τραπεζιτών, τοκογλύφων και καπιταλιστών.
Όταν τέθηκε σε ψηφοφορία στην διάσκεψη των Προέδρων το θέμα για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την ψήφιση του νέου αριστερού Μνημονίου, σύσσωμο το Μνημονιακό τόξο με 10 ψήφους ζήτησε η Ολομέλεια να ξεκινήσει άμεσα και το Μνημόνιο να ψηφιστεί άμεσα με διαδικασία - παρωδία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 3 το πρωί.
8 μέλη της διάσκεψης, ψήφισαν να ακολουθηθεί κανονική διαδικασία και να ξεκινήσει η Ολομέλεια αύριο το πρωί.
Το ΚΚΕ που υποτίθεται είναι αντίθετο μετ το Μνημόνιο με τους εκπροσώπους του Λαμπρούλη και Καραθανασόπουλο τι έκανε; Ψήφισε "Παρών", όπως και στο δημοψήφισμα, εξυπηρετώντας για ακόμη μια φορά τα συμφέροντα των τοκογλύφων!
Αν το ΚΚΕ ψήφιζε ΟΧΙ η ψηφοφορία θα πήγαινε 10 - 10 και με την ψήφο της Προέδρου της Βουλής, η οποία θα υπερίσχυε, η διαδικασία θα ξεκινούσε αύριο το πρωί και έτσι θα μπλοκάρονταν το αυριανό Eurogroup.

Το ΚΚΕ όμως για ακόμη φορά πρόδωσε την λαϊκή βούληση και απέδειξε ότι είναι τα καλύτερα τσιράκια του συστήματος!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε χτεσινή δήλωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει:
«Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυγής" 13 Αυγούστου, που αναληθώς αποδίδει συμφωνία του ΚΚΕ στην πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη, για επίσπευση των διαδικασιών ψήφισης του 3ου μνημονίου στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την αποκατάσταση της αλήθειας, σε δήλωσή της αναφέρει τα εξής:
"Μετά από παράκληση του κ. Φίλη, για την αλλαγή της ώρας σύγκλησης της διάσκεψης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ίδιο και ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν θα είχε αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων νωρίτερα από τις 21.30, για να αποφευχθεί μια άσκοπη μεταμεσονύχτια συνεδρίαση. Η τηλεφωνική επικοινωνία περιορίστηκε μόνο στο ζήτημα αυτό και κάθε άλλη αναφορά σε συμφωνία του ΚΚΕ για επίσπευση των διαδικασιών συζήτησης και ψήφισης του νέου μνημονίου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είναι εκ του πονηρού.
Οπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ έχει αντιταχθεί στις διαδικασίες fast track - παρωδία, που ακολουθούνται από την κυβέρνηση για άλλη μια φορά, για να ψηφιστούν τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου και αυτή τη θέση υποστήριξε και στη διάσκεψη των προέδρων"».

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ψέματα μέρα που είναι, το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα ψηφισε οχι στην πρόταση Γιούνκερ αλλά καί όχι στην πρόταση Τσίπρα . ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ .