27 Ιουνίου 2015

Ο νόμος της αδράνειας «επέλεξε» νέους διευθυντές

Άρθρο σχόλιο για την επιλογή «νέων» διευθυντών στα σχολεία, δύο καθηγητών από την Τρίπολη.
 «Αδράνεια είναι η τάση των σωμάτων να αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης. Μεταφορικά , με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στους συλλόγους για διευθυντές μπορούμε να συμπεράνουμε την αδράνεια των συναδέλφων οι οποίοι αντιστέκονται, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα, σε οποιαδήποτε μεταβολή του διευθυντή τους. Συγκεκριμένα αν και φέτος για πρώτη φορά ο νόμος πριμοδοτούσε αντί για την συνέντευξη τους ψήφους του συλλόγου, ελάχιστα άλλαξαν. Θα μπορούσε λοιπόν να υποστηρίξει κάποιος ότι τα συμβούλια των ΠΥΣΔΕ δεν αποκλίνουν παρά ελάχιστα από την λαϊκή ετυμηγορία άρα κανείς δεν δικαιούται να μιλεί για κομματικές σκοπιμότητες η κάτι παρόμοιο τα προηγούμενα χρόνια .Μια προσεκτική ματιά όμως μπορεί να αναδείξει κάτι ακόμη χειρότερο.
 Στατιστικά ο μέσος ορός  ηλικίας των νέων διευθυντών είναι πάνω από 50 . Δυστυχώς αν έχεις λιγότερα από 10 χρόνια υπηρεσίας τα μόρια που συγκεντρώνεις είναι ελάχιστα άρα δεν μπορείς  να συναγωνιστείς τους έμπειρους . Ζούμε λοιπόν σε μια χώρα που μπορείς να είσαι πρωθυπουργός στα 40 σου αλλά για να γίνεις διευθυντής πρέπει να περιμένεις άλλα 10.
Τι έγινε όμως μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια της αναμονής? Το μείγμα ομογενοποιήθηκε συνάδελφοι,  η όποια αλλαγή είχαμε οραματιστεί έδωσε τη θέση της στο βόλεμα γιατί τώρα ,όπως ,λέμε είναι πολύ αργά για να αλλάξει ο κόσμος
Μετά από 10 χρόνια έχουμε κιόλας παραιτηθεί από τα πάντα ακόμη και από το δικαίωμα μας να είμαστε  υποψήφιοι  διευθυντές, κι ας γκρινιάζουμε γι αυτούς που υπάρχουν. Δεν  διεκδικούμε τίποτα γιατί φοβόμαστε να βγούμε  μπροστά θέλουμε  απλά να τελειώνουμε να σπρώξουμε τις χρονιές να φύγουμε χωρίς ευθύνες αυξάνοντας έτσι το μέτρο της αδράνειας. Συνάδελφοι το φρένο το πάτησαν αλλά εμείς συνεχίζουμε να πηγαίνουμε μπροστά…….. κι έχουμε σαν ζώνη ασφαλείας την εμπειρία, δηλαδή την  συσσώρευση των λαθών του παρελθόντος»
ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ                                  
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΟΥΛΗΣ
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: