18 Μαΐου 2015

Το μέλλον υπό το φως του παρελθόντος (Ισλάμ και cia …)

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ
Η Ανταλλαγή πληθυσμών του 1923 μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας  βασίστηκε στην θρησκευτική ταυτότητα, και περιελάμβανε τους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, και τους Μουσουλμάνους πολίτες της Ελλάδας. Ήταν υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών μεγάλης κλίμακας, ή αλλιώς, συμφωνημένη αμοιβαία εκτόπιση. 
Η  Σύμβαση περί ανταλλαγής των Ελληνικών και Τουρκικών πληθυσμών υπογράφηκε στην Λωζάννη της Ελβετίας στις 30 Ιανουαρίου 1923, από τις κυβερνήσεις του Βασιλείου της Ελλάδας και της Τουρκίας. Αφορούσε περίπου 2 εκατομμύρια άτομα (περίπου 1,5 εκατομμύρια Έλληνες της Ανατολίας, και 500.000 Μουσουλμάνους στην Ελλάδα), το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έγιναν πρόσφυγες χάνοντας de jure την υπηκοότητα της χώρας που άφηναν πίσω.
Το Άρθρο 2 της Συμβάσεως εξαιρούσε από την ανταλλαγή τους «Έλληνες κατοίκους της Κωνσταντινούπολης», και τους «Μουσουλμάνους κατοίκους της Δυτικής Θράκης». Επίσης από την ανταλλαγή εξαιρούταν σύμφωνα με το Άρθρο 14 της Συνθήκης της Λωζάννης οι κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή έγινε συμφωνημένη «ανταλλαγή πληθυσμών», ώστε να μειωθεί η θρησκευτική ανάμιξη πληθυσμών που θα μπορούσε και στο μέλλον να είναι αιτία πολεμικής σύρραξης.
Οι ποταμοί αίματος έπρεπε να εμποδιστούν στο μέλλον και έπρεπε να ληφθούν μέτρα.
Το Ισλάμ που θεωρεί τον κάθε μη ισλαμιστή «εχθρό» ως άκρως επιθετική θρησκεία, γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο όταν αποκτά σχετική δύναμη. Τα ιστορικά φρικιαστικά παραδείγματα είναι πολλά.
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
Οι σημερινοί κυβερνώντες και όσοι αυτοθεωρούνται «προοδευτικοί» αγνοούν αυτά τα ιστορικά δεδομένα και προσπαθούν με κάθε τρόπο και πάλι να αναμείξουν αυτούς τους πληθυσμούς.
Το επερχόμενο μέλλον το δείχνει το τραγικό παρελθόν!
Έχουν άγνοια ιστορίας ή επίγνωση προδοσίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: