20 Νοεμβρίου 2014

Πότε (και ποιος την έριξε) η χούντα;

"Η δικτατορία βούλιαξε και έπεσε μέσα στο αίμα της Κύπρου. Δεν την έριξε το Πολυτεχνείο. Αρκετά με τις ανιστόρητες μαλακίες.
Το Πολυτεχνείο είχε ως αποτέλεσμα το δεύτερο πραξικόπημα της 25ης Νοεμβρίου 1973, που έφερε στην εξουσία μια ακόμη πιο σκληρή δικτατορία, αυτή του Ιωαννίδη, ο οποίος έκανε τον τυχοδιωκτισμό του πραξικοπήματος στην Κύπρο στις 15 Ιουλίου 1974, που έφερε τον Αττίλα. Αυτή η δεύτερη Χούντα τότε ΔΕΝ πολέμησε, πολιτεύθηκε για το τομάρι της και εγκατέλειψε τους γενναίους πολεμιστές της Κύπρου. Μέσα στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε κανένας νεκρός, υπήρξαν όμως στους γύρω δρόμους κι αλλού. Αυτό είπε κι η Έλλη Παπαγγελή, την αλήθεια δηλαδή, όχι πως δεν υπήρχαν καθόλου νεκροί, και μας τα πρήξανε γι αυτό διάφοροι.διάφοροι υπεραγανακτισμένοι φωταδιστές ισχυριζόμενοι ψευδέστατα πως δήθεν είπε πως δεν υπήρχαν καθόλου νεκροί.
Είναι δε προφανές πως οι ιωαννιδικοί ήθελαν την αναρχία και το κλίμα τρόμου που έφεραν οι αδιάκριτες δολοφονίες πολιτών για να φάνε τον Παπαδόπουλο.
Με μια φράση, το Πολυτεχνείο χρησιμοποιήθηκε από τον Ιωαννίδη για την κατάληψη της εξουσίας, είναι μύθος πως έριξε την δικτατορία, την έριξε η τραγωδία της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974, αντίθετα ακολούθησε μια σκληρότερη και είναι γεγονός πως φτιάχτηκαν καριέρες από αληθινούς αλλά και πλήθος μαϊμού αντιστασιακούς.. Αυτή είναι η αλήθεια και μην μας τα ζαλίζετε άλλο με τις φαντασιώσεις σας.
 

Θα μπορούσε κανείς, κατά το παλιό ανέκδοτο, όταν μας τα ζαλίζουν με τα παραμύθια τους να απαντάμε απλώς: "Δώσαμε, δώσαμε"! Την λεηλατήσατε την χώρα, την ξεχαρβαλώσατε επί 40 χρόνια, πήγατε με την ίδια επιταγή στο ταμείο 100 φορές, γίνατε βουλευτές, επίτροποι, τάχα μου διανοούμενοι.
Δώσαμε, ρε, τέλος!"

Φαήλος Κρανιδιώτης
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: