12 Ιουνίου 2012

Άρχισαν τα όργανα στο συριζα

Ο υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χανιάς, αποχώρησε λέγοντας μεταξύ άλλων (σε επιστολή που στέλνει στον γραμματέα του συριζα) ότι:
«Eίμαι πλέον σίγουρος ότι έστω και μία ώρα κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και το μέλλον των παιδιών μας». Eπίσης: «Τρέμω στην προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία καθώς όπως γράφει αν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»!
Σε ότι αφορά στην επίμαχη φράση οτι θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι, λέω πιο πριν ότι εάν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ακουστούν οι απόψεις των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και για το ΣΥΡΙΖΑ λέω ότι έστω και μια ώρα κυβερνητικής θητείας είναι επικίνδυνο για τη χώρα και αυτό το λέω γιατί θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτοπαγιδευτεί στο εξής αδιέξοδο. Δηλαδή έχει δύο επιλογές, ή να πάει την επόμενη μέρα δηλαδή τη Δευτέρα εάν είναι κυβέρνηση στους Ευρωπαίους εταίρους και να γυρίσει με την ουρά στα σκέλια και να πει ότι έρχομαι με ένα καλύτερο μνημόνιο που αυτο σημαίνει οτι απογοητεύει όλον αυτόν τον κόσμο που σήμερα ελπίζουν οτι πραγματικά θα ανακουφιστούν, το ένα ενδεχόμενο είναι αυτό και το δεύτερο είναι ότι υλοποιεί αυτα που λέει, δηλαδή ότι καταγγέλει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και αυτόματα εγώ πιστεύω πάμε σε ανακοπή.
Στην επιστολή επιχειρηματολογώ, όσο μπορώ στο πλαίσιο μιας επιστολής, και επειδή εγώ προσωπικά δε θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα κληθούν να απολογηθούν απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δε μου το επιτρέπει η συνείδησή μου, αποφάσισα να αποχωρήσω με ένα κείμενο καθαρά πολιτικό γιατί διαφωνώ. Και δε βλέπω το λόγο να σχολιαστεί αυτο αρνητικά γιατί εγώ έχω δει από το ΣΥΡΙΖΑ να φεύγουν οι πρόεδροι του κόμματος και να γίνονται υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και χίλια δύο άλλα.
Σε όσους σπεύσουν να αναρωτηθούν γιατί διαφωνεί τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κύριος Χανιάς ο ίδιος απαντά «εάν δείτε μετά την ανακοίνωση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος γίνεται στρογγυλοποιηση αρκετά της κατάστασης, δηλαδή προσπαθούν να πουν οτι είμαστε και με τη δανειακή σύμβαση για να παίρνουμε τα λεφτά και όχι στο μνημόνιο που μας δημιουργεί προβλήματα. Εγώ αυτό το βρίσκω άκρως αντιφατικό».
Στο ερώτημα «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία μπορεί να κυβερνήσει» ο κύριος Χανιάς απαντά «εγώ είμαι απόλυτα σίγουρος και οδηγηθήκα σε αυτη μου την απόφαση οτι οδηγούμαστε σε εθνικό αδιέξοδο με αυτή την επιλογή και απορώ πως κάποιοι σκέφτονται την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή και δε σκέφτονται από τη Δευτέρα και μετά».
περισσότερα


Δεν υπάρχουν σχόλια: