31 Ιανουαρίου 2012

Μια χώρα για φτύσιμο ;;;

Σε συνέχεια της ανάρτησης «περί ΙΚΕΑ», που διαπιστώνουμε ότι είμαστε η χώρα της Ευρώπης που τα πολυκαταστήματα έχουν τις πιο ακριβές τιμές, προσπαθώντας να ερμηνεύσω το φαινόμενο έχω να επισημάνω τα εξής:
1. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης της οποίας οι κυβερνήτες όταν βγαίνουν έξω μιλούν οποιαδήποτε γλώσσα εκτός από Ελληνικά.
2. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, στην οποία αναρτώνται αφίσες με τίτλο «κάθε Πέμπτη Ελληνική βραδιά». Αυτό σημαίνει ότι η διασκέδαση των νέων μας μόνο Ελληνική δεν είναι. Στην Γερμανία θα μπορούσαμε να δούμε αφίσα με τίτλο «κάθε Πέμπτη Ελληνική ή Ισπανική βραδιά».
3. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης στις οποίας τις πόλεις θα δεις ονόματα δρόμων που τιμούν άλλους. Για παράδειγμα «οδός Ουάσιγκτον» στην Τρίπολη.
4. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, στην οποία τα γκρίγκλις τείνουν να γίνουν καθεστώς.
5. Είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, στην οποία όποιος κρατά Ελληνική σημαία χαρακτηρίζεται φασίστας.
Είμαστε ο μόνος λαός που έξω προβάλει την εικόνα ότι : Ντρέπεται γι' αυτό που είναι !
Πως είναι λοιπόν δυνατόν να απαιτούμε να μας σέβονται οι ξένοι όταν εμείς αρνούμαστε τον εαυτό μας;
Το ΙΚΕΑ και όλοι οι άλλοι κάνουν ότι θα έκαναν σε οποιουσδήποτε ιθαγενείς.
*Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα το λέμε πλέον Super Leaque. Την εποχή που δεκάδες Έλληνες ποδοσφαιριστές διαπρέπουν στην Ευρώπη εδώ προτιμούμε εισαγώμενους.
Και επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα !
Στην ιστορία της αποικιοκρατίας μαθαίναμε ότι οι «έξυπνοι» λευκοί ξεγελούσαν τους μαύρους πουλώντας τους χάντρες και καθρεφτάκια, κλέβοντάς τους τον ορυκτό τους πλούτο.
Σήμερα βιώνουμε το ακριβώς αντίθετο. Οι μαύροι μας πουλάνε χάντρες και καθρεφτάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: