25 Δεκεμβρίου 2011

Το Βατοπαίδι και τα "πορνίδια της δημοσιογραφίας"

1. Στην Κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή» (23/12/2011) διαβάζουμε – εδώ - την συνέντευξη του δικηγόρου Άθου Κοιρανίδη (οικονομικού συμβούλου της Ι.Μ.Βατοπαιδίου).
Μεταξύ των άλλων υπάρχει και μια ερώτηση που αφορά το ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν.
…..« Έχει γραφτεί ότι η Μονή διέθεσε εκατομμύρια λίρες για την εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ στην περίοδο του δημοψηφίσματος. Επίσης ότι αρκετά εκατομμύρια δόθηκαν στους δημοσιογράφους για να γράφουν υπέρ του «όχι». Πώς απαντάτε σ’ αυτό τον ισχυρισμό;
Νομίζω ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Είναι γνωστό πλέον σε όλους ποιοι χρηματοδότησαν ποιους και γιατί. Η Μονή Βατοπαιδίου και οι εταιρείες τις οποίες διαχειρίζομαι έχουν δώσει στην Εξεταστική Επιτροπή αποδεικτικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των καταστάσεων λογαριασμών και τα βιβλία των δύο εταιρειών. Ούτε ένα ευρώ δεν δόθηκε όχι μόνο γι' αυτόν το σκοπό, αλλά για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, είτε για να κεραστεί ένας καφές. Όλα τα χρήματα που πέρασαν από τις εταιρείες ερχόντουσαν από εμπορικές τράπεζες και επενδύονταν αυτόματα στις μετοχικές αξίες. Όπως είπα προηγουμένως, όποιος είχε απωθημένα εναντίον του Γέροντα, της Μονής, του Αγίου Όρους ή της Εκκλησίας γενικότερα, τα έριξε σε αυτή την υπόθεση. Όπως γνωρίζετε, ο Γέροντας εκδηλώθηκε πολύ ανοικτά υπέρ του ΟΧΙ και αυτό βέβαια ενόχλησε πολλούς, και ο Ντε Σότο μετά το δημοψήφισμα, όταν επισκέφθηκε τη Μονή, δήλωσε ο άνθρωπος ότι έβλαψε και επηρέασε πολύ η στάση του γέροντα Εφραίμ»……
2. Να θυμηθούμε επίσης - εδώ - ότι μακαρίτης Κακαουνάκης είχε αναδείξει το ίδιο θέμα του ΟΧΙ το 2008
3. Τον Δεκέμβριο 2011 ο Εφραίμ βρίσκεται στη Ρωσία – για πνευματικούς λόγους – και ο Πούτιν τον υποδέχεται με τιμές αρχηγού Κράτους και όχι μόνο. Ο Εφραίμ τολμά και ζητά βοήθεια για την πατρίδα μας.
- Όλα αυτά δεν τα συγχωρούν τα αφεντικά και τα εγχώρια «πορνίδια της δημοσιογραφίας» του ALPHA και του MEGALOU καναλιού. Οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι έχουν όνομα (παρελαύνουν από τα βοθροκάκαναλα) και τους ξέρουμε πλέον όλοι.
- Αυτοί έχουν άγνοια του αρχαίου «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς» και κυρίως άγνοια κινδύνου για το μέλλον όλων των προδοτών (διαβάστε και λίγο ιστορία “βαθυστόχαστοι αναλυτές”)
Τα αργύρια του Ιούδα ήταν 30, γι’ αυτούς φαίνεται έχει ανέβει η ταρίφα. Αυτοί πουλάνε και τη μάνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: