30 Μαΐου 2010

αντίδοτο στη μιζέρια – μίζες


ξέρεις από μίζα ;;;;

σε βαθμό κακουργήματος…

άρχισαν τα όργανα…. εδώ
« Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του πρώην υπουργό Αναστάσιου Μαντέλη, στον οποίο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.
Η κατηγορία είχε ασκηθεί στην ΙΝREM για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens απο τον Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε διενεργήσει προκαρκτική εξέταση για την υπόθεση.
Έτσι, σε όσες περιπτώσεις έχουν κριθεί από την ανάκριση έχουν απαγγελθεί σχετικές κατηγορίες »

Η Βατοπαιδινή ομίχλη για αφελείς

Μια τελευταία ενημέρωση – εδώ – περί Βατοπαιδίου. Ως ομίχλη κάλυψης των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ (siemens κλπ ) των ομολογημένων αρπαχτών Τσουκάτος, Μαντέλης και πίσω από αυτούς ΠΑΣΟΚ ήταν χρήσιμο το Βατοπαιδινό.

27 Μαΐου 2010

το κεμαλικό θέμα του ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας υπουργείου

Ένα άρθρο σε απόλυτη συνάφεια με το όνομα του blog : '' Εάλω η Ελλάς;;; ''

Στέλιος Παπαθεμελής
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη των υπογραφών των κυριών, Διαμαντοπούλου και Τσουμπουκτσού και η δική μας «σαν έτοιμη από καιρό» ανήμερα της 19ης Μαΐου, Ημέρας Μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και κατ’ επέκταση τα 1.500.000 θύματα των ομοεθνών μας της καθ’ ημάς Ανατολής έσπευσε να δώσει θέμα στις εισαγωγικές εξετάσεις το διήγημα του Γιώργου Ιωάννου «Στου Κεμάλ το σπίτι» Οι συνειρμοί είναι αυτονόητοι.
Ο λογοτέχνης είναι αθώος του αίματος. Αφηγείται μια πολύ ανθρώπινη πλευρά της τραγωδίας της υποχρεωτικής ανταλλαγής των πληθυσμών που κορύφωσε το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Τέτοιες εμπειρίες υπάρχουν αναρίθμητες. Και εκατέρωθεν. Αλλά τα αισθήματα των απλών πολιτών δεν είναι το πρόβλημα. Και πάντως στην Ελλάδα που μεγαλώσαμε, κανένα αντιτουρκικό μίσος δεν μας δίδαξαν οι δάσκαλοί μας.
Πρόβλημα είναι ο τουρκικός επεκτατισμός. Βεβαίως το φερόμενο ως «σπίτι του Κεμάλ» όπως απέδειξε ο Νεοκλής Σαρρής δεν είναι το σπίτι του Κεμάλ , αλλά του θείου του.
Αντιθέτως τα τουρκικά βιβλία, και όλο το επικοινωνιακό τους σύστημα αποπνέουν μίσος κατά Ελλήνων. Εμείς ακολουθούμε την εντολή του Κυρίου «αγαπάτε τους εχθρούς υμών, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς».
Φυσικά δεν προκαλεί το κείμενο του Ιωάννου. Αυτό αποπνέει ανθρωπιά και τρυφερότητα. Προκαλεί η επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου (πρώην) Εθνικής Παιδείας ,τέτοια μέρα να αναστήσει το απαίσιας μνήμης όνομα του αρχισφαγέα των Ελλήνων της Ανατολής Μουσταφά Κεμάλ υποχρεώνοντας τους μαθητές να διαγωνισθούν με θέμα το σπίτι του.
Επειδή σαυτόν τον τόπο δεν τιμήσαμε τους νεκρούς μας, κατάπιαμε το έγκλημα παραβλέποντας ότι «κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι κι οι νεκροί», χρειάστηκαν εβδομήντα χρόνια για να αναγνωρίσουμε την Ποντιακή Γενοκτονία , ογδόντα χρόνια τη Μικρασιατική και άγνωστο πόσα θα χρειαστούν για Θρακιωτών και Κωνσταντινοπολιτών.
Ανοήτως κομματιάσαμε την Γενοκτονία , ακόμη και στη διεθνοποίηση, από ξένο Κοινοβούλιο , ( Σουηδίας), αναγνωρίσθηκε κλάσμα της η Ποντιακή.
Είναι βέβαιον ότι οι υπεύθυνοι με την «Το σπίτι του Κεμάλ» θέλησαν να στείλουν ένα ακόμη μήνυμα ραγιαδισμού στην άλλη ακτή.
Η συμφωνία Διαμαντοπούλου-Τσουμπουκτσού όπως και κάθε προηγούμενη με τους σουλτάνους τηρείται μονόπλευρα από μας. Παράδειγμα το τετράτομο του CDRSEE δηλ. της επιχείρησης να ξαναγραφεί η ιστορία των λαών της Βαλκανικής με αμερικανική τεχνογνωσία και συνταγή.Το περιεχόμενό του , απηχεί τις θέσεις της τουρκικής ,βουλγαρικής ,κ.λ.π.ιστοριογραφίας ,και ενέπνευσε τις «ιέρειες» της εθνικής αποδόμησης Ρεπούση , Δραγώνα, Φραγκουδάκη κ.λ.π. για τα κατορθώματά τους.
Οι αποδομητές μας περνούν στα μουλλωχτά το μοντέλο της CRRSEE στα σχολικά εγχειρίδια , διαστρεβλώνοντας την αλήθεια . Οι Τούρκοι δεν άλλαξαν τίποτε. Ούτε πρόκειται . Οι αποδομητές μας επειδή όσο κι αν προσπαθήσουν δεν μπορούν να καθαγιάσουν τα τουρκικά κακουργήματα, πασχίζουν τώρα εξισώσουν τυχόν ελληνικά πταίσματα του πολέμου με τα κακουργήματα των Τούρκων.
Η αναγκαστική ανταλλαγή των πληθυσμών νομιμοποίησε μια κατ ευφημισμόν «ανθρωπιστική καταστροφή» σχήμα οξύμωρον , εφ ω και παραπλανητικόν. Ο Κεμάλ και οι Γερμανοί σύμβουλοι των εγκλημάτων του ολοκλήρωσαν το εγχείρημα ενός ομογενοποιημένου εθνικού τουρκικού κράτους χωρίς καμμιάν άλλη υπόσταση εθνότητας. Οι ελάχιστες που απέμειναν όπως η εν Κωνσταντινουπόλει , Ίμβρω και Τενέδω ελληνική με διαδοχικές εθνοκαθάρσεις , εκμηδενίσθηκαν ως εχθροί της Τουρκίας.
Η Τουρκία ποδοπατεί τις συνθήκες που υπογράφει. Και όχι μόνον με την Ελλάδα , αλλά και κάθε άλλη χώρα π.χ. πρόσφατα την Αρμενία. Έτσι παραβιάζει τη Λωζάνη από την γέννησή της. Βαρλίκ , Σεπτεμβριανά , Ίμβρος , Τένεδος , Αττίλας , Γενοκτονία αιχμαλώτων Αττίλα και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εν ονόματι ενός συμπαγούς εθνικού κράτους-του Ελληνικού βεβαίως- δεν αντέστη στην ιδέα της υποχρεωτικής, άρα βίαιης ανταλλαγής , ομως αυτό εξυπηρετούσε τα μέγιστα τον εχθρό. Στη Λωζάνη τότε όπως έγραψε ο Driault οι σύνεδροι “πουλούσαν το αίμα των Αρμενίων και των Ελλήνων με το βάρος του χρυσού”. Ακόμη και ο προεδρεύων της Διασκέψεως Βρετανός ΥΠΕΞ λόρδος Κώρzον , εγγυητής των δυτικών συμφερόντων αισθάνθηκε αποστροφή στη ρύθμιση της υποχρεωτικής ανταλλαγής. Την χαρακτήρισε «κακίστην και αισχράν λύσην, δια την οποίαν ο κόσμος θα υποστεί βαρείαν ποινήν κατά τα προσεχή έτη.
Δεν ξέρουμε για τον κόσμο , αλλά οι Έλληνες την υφιστάμεθα διαχρονικά.
Αν πάντως η υπουργός Παιδείας κόπτονταν να υπενθυμίσει στους Έλληνες τέτοιες μέρες του Κεμάλ αντί του “σπιτιού” του ας έδινε στα παιδιά το εξής απόσπασμα αγόρευσής του στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση του 1923: «Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι στην Μικρασία δεν ηττήθη ο γενναίος ελληνικός Στρατός , η πολιτική του ηγεσία ηττήθη»
Αλήθεια και τώρα η πολιτική μας ηγεσία ηττήθη…
«Tο Παρόν» 23/05/2010 - Στέλιος Παπαθεμελής

Μ. Χαραλαμπίδης 1996

26 Μαΐου 2010

ο Ένγκελς μας γράφει…

Ένγκελς προς σύγχρονους «αντιρατσιστές» συριζαίους,ΚΚΕ και λοιπούς δήθεν «καλούς» ανθρώπους

''ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΝΕΣ ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΗ
ΓΕΦΥΡΑ ΕΝΟΣ ΑΤΜΟΠΛΟΙΟΥ,ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ,
ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΡΟΥΧΟ ΤΟΥΣ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ.ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ
ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ.Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ
ΠΑΤΑΤΕΣ,ΚΙ Ο,ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ,ΤΟ ΠΙΝΟΥΝ.
ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ;

...ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ Ο
ΑΓΓΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ,ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΥ,
ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ,ΑΡΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ
ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ,Ο ΜΙΣΘΟΣ
ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΕΡΓΑΤΗ,ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Ο ΙΡΛΑΝΔΟΣ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

...ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ
ΚΛΑΔΟΥΣ,ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΝ,ΤΟΥΣ
ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑΝ
ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ.''

Απο το βιβλιο του Ενγκελς:''Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ''

Νέος λαδωμένος ποντικός

Ομολογία του Τάσου Μαντέλη ότι πήρε χρήματα από την Siemens
Σαν «βόμβα» έσκασε την Τετάρτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η ομολογία του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη, ότι έλαβε χορηγία από την Siemens ύψους 200.000 Γερμανικών μάρκων, σε μια περίοδο που η εταιρεία διεκδικούσε έργα του Δημοσίου. Είχε προηγηθεί η κατάθεση του κουμπάρου του κ. Μαντέλη, σε λογαριασμό του οποίου είχαν κατατεθεί τα χρήματα, ο οποίος «κάρφωσε» τον πρώην υπουργό και υποστήριξε ότι στον λογαριασμό μπήκαν άλλα 250.000 μάρκα με παραλήπτη και πάλι τον κ. Μαντέλη.
Τα υπόλοιπα εδώ
....

22 Μαΐου 2010

Στιγμιότυπα καθημερινότητας…για να μην πλήττουμε

Από την καθημερινή

Δύσκολοι καιροί για τον πολιτικό κόσμο
Της Μαριλης Mαργωμενου
Το «JK» εγκαταλείφθηκε. Η «Βιβλιοθήκη» ερήμωσε. Το τελευταίο κάστρο του κοινοβουλευτισμού, το «Da Capo», αδειάζει. Στις ρούγες του Κολωνακίου μόνο ο Αλέκος Παπαδόπουλος απέμεινε. Τα μεσημέρια επιμένει να τρώει στο «Κεντρικόν», κι αν κανείς του πει για τα ιπτάμενα μπουκάλια που παραμονεύουν εκεί έξω, απαντά λακωνικά: «Ο κρυπτόμενος πολιτικός δεν είναι πολιτικός».
Αλλά πώς να εμφανιστεί ο πολιτικός όταν ορδές καμουφλαρισμένων βαρβάρων τον σημαδεύουν; Ο Κ. Καραμανλής προ μηνός έμαθε περισσότερα από όσα θα ήθελε για την ψυχολογία του όχλου: μια κυρία τον εντόπισε να ξεκοκαλίζει τη σφυρίδα του στο «17» και εφόρμησε στο τραπέζι του μ’ ένα «φτου σου! Μόνο να τρως ξέρεις!» που ξεσήκωσε τους χαχανίζοντες θαμώνες. Πριν από δύο εβδομάδες, ο Απ. Κακλαμάνης πέρασε ένα πλήρες μισάωρο στη θαλπωρή ενός W. C. της στοάς Κοραή μέχρι να έρθουν τα ΜΑΤ ως ιππικό και να διώξουν τους ιθαγενείς απ’ έξω. Προ ημερών, η Α. Διαμαντοπούλου ίσα που πρόλαβε να ξεπορτίσει προτού οι μαινόμενοι εκπαιδευτικοί τη μαντρώσουν στο στούντιο της ΕΡΤ για να κάνουν μαζί της «διάλογο». Πλέον η εμφάνιση οποιουδήποτε πολιτευτή ξυπνά τον τραμπούκο που λουφάζει στο πολιτισμένο παρουσιαστικό του μέσου Αθηναίου.
Για τους πολιτικούς δεν διατίθεται όχι χλωρό, αλλά ούτε αποξηραμένο κλαρί, σαν κι αυτό στις ομπρέλες του Αστέρα Βουλιαγμένης. Εκεί εντόπισε τον Π. Δούκα ένας τύπος απ’ αυτούς που εγκαθίστανται στις ξαπλώστρες μόλις το πρώτο χελιδόνι φέρει την άνοιξη: «Σήκω φύγε! Προκαλείς!», του φώναξε. Ο έρμος ο κ. Δούκας δεν ήξερε αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει βλέποντας τον μπρονζέ εξηνταπεντάρη εξεγερμένο. Ψέλλισε κάτι σαν «μάλιστα... Μιλάς κι εσύ που δεν έχεις δουλέψει μια μέρα στη ζωή σου…», και μάζεψε την πετσέτα του, εγκαταλείποντας κάθε σκέψη για ρακέτες.
Στην Κω
Πλέον, πουθενά δεν είναι κανείς ασφαλής. Δεν είναι μόνο οι μαρτυρίες από τη νήσο Κω, που λένε ότι μια αγέλη πιτσιρικάδων κυνηγά ολημερίς τον Αρ. Παυλίδη και μόλις τον εντοπίσει τσιρίζει «Παιδιάαα! Ο Τέεελης!» και χοροπηδά γύρω του ξεδιάντροπα χωρίς καθόλου να φοβάται το παντοδύναμο δάχτυλο. Είναι και οι ιστορίες του Γ. Αλογοσκούφη που ο ίδιος επιμένει ότι δεν συνέβησαν ποτέ. Αλλά πώς να διαψεύσει τα «θα σ’ εκτελέσουμε σαν τον Πρωτοπαπαδάκη!» που άκουσε στο LSE, ή το κράξιμο των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που του ετοίμασαν μέχρι και περιοδικό με ποικιλία ύβρεων;
Και οι επιθέσεις συνεχίζονται. Πού να φανταζόταν ο Φ. Σαχινίδης τι τον περίμενε το βράδυ που κατέφυγε στον «Σταυρό του Νότου» να ξεχαστεί; Τα φώτα έσβησαν και μια εξαγριωμένη φωνή τον κατακεραύνωσε απ’ την πίστα. «Οι υπουργοί της Μέρκελ», ούρλιαξε ο τραγουδιστής Μ. Πασχαλίδης, «θα καταστρέψουν την Ελλάδα»! Ο υφυπουργός, λουφαγμένος στο τραπέζι, προφανώς αναρωτιόταν τι ήθελε να βγει απ’ το σπίτι του – αλλά όπως ξέρει και ο Α. Τσοχατζόπουλος ούτε εκεί υπάρχει σωτηρία.
Ενα μήνα τώρα η μάντρα γύρω απ’ το σπίτι του έχει μετατραπεί σε τείχος των δακρύων: οι γείτονες βρίσκουν ολόγυρα πεταμένα χαρτάκια με μηνύματα, που η γκάμα τους κινείται ανάμεσα στο παλαιοπασοκικό «προδότη Ακη!» και στο νεοφιλελεύθερο «φέρε πίσω τα λεφτά!». Διόλου παράξενο που ο κ. Τσοχατζόπουλος σπανίως βγαίνει από τη μάντρα. Γιατί προφανώς έχει ακούσει και για τη συνάντηση του Γ. Βουλγαράκη με τους εξεγερμένους καφενόβιους. Ο πρώην υπουργός κατευθυνόταν στο «JK» όταν άκουσε το χιτ των ημερών «Πού είναι τα λεφτά, ρε;». Εν αντιθέσει με τον μέσο άνθρωπο που κάνει μεταβολή μόλις μυρίσει μπαρούτι, ο κ. Βουλγαράκης μάλλον βρήκε ευκαιρία να εφαρμόσει όσα μάθαινε τόσα χρόνια στο τατάμι. Κι έτσι, στράφηκε προς τον κύριο που εν μέσω καπουτσίνο και κρουασάν τον «στόλιζε» σαν μεταχρονολογημένο επιτάφιο. Αλλά σαν να επρόκειτο για ταινία του Μπρους Λι, δέκα ακόμα τύποι συσπειρώθηκαν γύρω απ’ τον επανάστατη του καφέ. Και ο κ. Βουλγαράκης ανέκρουσε πρύμναν προτού τον πάρουν τα σκάγια...
Ατυχώς την ιστορία δεν πρόλαβε να τη μοιραστεί με τον Κ. Κουλούρη πριν εκείνος βγει στη Βαλαωρίτου. Ο παλαιός σοσιαλιστής αρχικά αγνόησε το τσούρμο των νεαρών που τον πήρε στο κατόπι. Αλλά στη συνέχεια ήταν δύσκολο να τους αγνοήσει, κυρίως γιατί ένας τους πλησίασε υπούλως και τον λάκτισε με φόρα στα οπίσθια! Ευτυχώς για τον κ. Κουλούρη, όρμησε ένας παλαιός συνδικαλιστής της ΔΕΗ να τον σώσει. Βλέπετε, ο συνδικαλιστής τον θυμόταν από τότε που μεγαλούργησε ως καταμετρητής της ΔΕΗ. Ενώ οι νεαροί τραμπούκοι γνώριζαν μονάχα την πρόσφατη πορεία του: απ’ το «GB» στο «Jimmy’s» και τούμπαλιν...

20 Μαΐου 2010

Η μνήμη ακόμα δεν πέθανε


Η Ελληνική νεολαία καλείται σήμερα να κλάψει για την ξεριζωμένη κόρη του Μπέη από την Θεσσαλονίκη ( θέμα Πανελληνίων εξετάσεων ) για να ξεχάσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

19 Μαΐου 2010

Ποντιακές μνήμες


Τα έργα του Κεμάλ που σήμερα οι Έλληνες νεοδωσίλογοι κατάλληλα τιμούν. Επειδή η ιστορία εκδικείται και πάμε και για χρεοκοπία ίσως επανέλθουμε σε πρωτόγονους τρόπους εκτέλεσης δωσιλόγων.
Τα υπόλοιπα – εδώ

Οι αγωνιστές


Διαδηλώνουν ενάντια στο ασφαλιστικό της ΝΔ. Προφανώς μάχονταν για το ασφαλιστικό του ΔΝΤ. Να τους χαιρόμαστε. Να μην ξεχνιόμαστε ότι τα «παιδιά» της πρώτης γραμμής – μαζί με τον αρχηγό – είναι πρώτης γραμμής μούρες του ΠΑΣΟΚ και με βαριά ευθύνη για την σημερινή χρεοκοπία.

Τιμή στη γενοκτονία – εύγε!!!

Αναδημοσίευση από Βατοπαίδι
Το αστείρευτο συμπλεγματισμό όσων το λυμαίνονται βγάζει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το Υπουργείο (μη εθνικής) Παιδείας. Οι εξεταζόμενοι στο μάθημα της Λογοτεχνίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είδαν σήμερα, 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας όπυ χιλιάδες Πόντιοι σφαγιάστηκαν μετά από διαταγή του ίδιου του Κεμάλ, ένα θέμα που μύριζε Διαμαντοπούλου, Δραγώνα και Ρεπούση από χιλιόμετρο.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εξεταζομένων, το κείμενο, στο οποίο εκλήθησαν να εξετασθούν, λέγεται «Στου Κεμάλ το σπίτι», ανήκει στην συλλογή «Η μόνη κληρονομιά» και γράφτηκε το 1974 από τον Γιώργο Ιωάννου (1927-1985), πρόσφυγα από την Ανατολική Θράκη! Πραγματεύεται τις διαδοχικές επισκέψεις μίας τουρκάλας που είχε εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη με την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο σπίτι που κατοικούσε, δίπλα ακριβώς σε αυτό που γεννήθηκε Κεμάλ, που σήμερα φιλοξενεί το τουρκικό προξενείο.
Είναι το ίδιο σπίτι που το 1955 οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες τοποθέτησαν μιας μικρής ισχύος βόμβα και στην συνέχεια διέδωσαν πως ανατινάχθηκε από τους Έλληνες, με αποτέλεσμα την καταστροφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης με τα γνωστά «Σεπτεμβριανά».
Η απόλυτη σύμπνοια της «Παιδείας» με την συμφωνία «εκλειάνσεως» των ιστορικών παθών της χώρας μας από τον Κεμάλ, τους προγόνους και τους απογόνους του δεν μας εκπλήσσει. Είναι γνωστό ποια «σχολή» κάνει κουμάντο μέσα στο υπουργείο και ποιοι επιλέγουν την διδακτική ύλη. Εκείνο που μας ενοχλεί και το φωνάζουμε είναι ότι επέλεξαν τη μέρα της εξόντωσης των συμπατριωτών μας από τον αρχισφαγέα Κεμάλ για να προπαγανδίσουν στην νεολαία και τους επίδοξους επιστήμονές της, ότι υπήρξαν και Τούρκοι πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να «συνωστισθούν» και να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πρόκειται για άνευ προηγουμένου έμφαση του ραγιαδισμού, της ηττοπάθειας και του αφελληνισμού που καλλιεργούν στην νεολαία τα πιόνια της Νέας Τάξεως.
Σύντομα βέβαια, οι απόγονοι της Τουρκάλας θα μπορούν να βλέπουν το σπίτι της γιαγιάς τους από ψηλά, αφού τα τουρκικά F-16 θα κάνουν σε λίγο παραβιάσεις στο σύνολο του ελληνικού εναερίου χώρου… Να δούμε τότε πώς θα «εκλειάνουμε» τα πάθη…

Ο Ερντογάν γράφει θέματα και ιστορία

19 Μαΐου 1919 : ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας.
19 Μαΐου 2010 : Πανελλήνιες εξετάσεις / Μάθημα : Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης
Θέμα : «Στου Κεμάλ το σπίτι»
Συμπέρασμα – ερώτημα : Ο Ερντογάν εφέντης στην προ ημερών επίσκεψή του στην Αθήνα μήπως μας έφερε και τα θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων;
Η ιδεολογική εκκαθάριση των παιδιών μας έχει προ πολλού αρχίσει αλλά τώρα πλέον γίνεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ.
Οι νέοι δωσίλογοι επί το έργον.
Είναι τόσο προκλητικοί που μέχρι και την ημερομηνία διάλεξαν για το νέο τους χτύπημα.
Εδώ αποκτά ουσία και ο τίτλος του ιστολογίου.

18 Μαΐου 2010

Έχουν όραμα στο υπουργείο εσωτερικών


Στο site του υπουργείου εσωτερικών στην κεντρική σελίδα προβάλλεται η εικόνα της γης σε μαύρα χέρια, όπως ίσως οραματίζονται το μέλλον της Ελλάδας οι κυβερνώντες. Είπατε τίποτα κε Ραγκούση;

Το άκρον άωτον της υποκρισίας


Αν δεν με απατά η μνήμη μου ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΔΟΕ κλπ εργατοπατέρες ελέγχονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι δηλαδή στελέχη των δύο κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα. Αυτοί λοιπόν μας καλούν τώρα σε απεργία για τα μέτρα που οι ίδιοι μας φόρτωσαν. Ε αϊχτίρ επιτέλους.

Η Ξυνιδίλα της Ξάνθης και ο Εφραίμ

Θα μας πει κανένα βρωμοκάναλο και κάποιος από τους υπαλλήλους τους ( δημοσιοκάφρους –απατεώνες ) που γρύλιζαν για το Βατοπαίδι πόσους λογαριασμούς του Εφραίμ και τι σκάνδαλα εκτός από αυτά των πολιτικών ανακάλυψαν ;
Ποιος άραγε ζήτησε και επέβαλε τις ανταλλαγές;
Πολύ Ξανθιώτικη « ξυνι-δί-λα » σύντροφοι. Είναι και αδέλφια τα άτιμα.
Μπροστά στο μεγάλο φαγοπότι και την χρεοκοπία της χώρας έπρεπε να βρουν το λύκο του παραμυθιού (εδώ Εφραίμ) να στρέψουν το λαό «τους» αφού τον αποχαύνωσαν με τα μέσα της γκεμπελικής προπαγάνδας τους.

17 Μαΐου 2010

Αριστοφάνης προς ανεπάγγελτους "υποψήφιους" σωτήρες

Γράμμα του Αριστοφάνη : Προς ανεπάγγελτους «επαγγελματίες - πολιτικούς» που χρεοκόπησαν τη χώρα και εξακολουθούν να διεκδικούν αξιώματα.

«Ερέτην χρή πρώτα γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν »-Αριστοφάνης (Ιππείς)

* μετάφραση για νεοέλληνες:
"Πριν κρατήσεις το τιμόνι πρέπει να έχεις γίνει πρώτα κωπηλάτης"

Η απάντηση του Πλάτωνα …


Προς «αριστερές» πρωτοβουλίες νοσταλγών του αείμνηστου απαντά με σαφήνεια ο Πλάτωνας προ 2500 ετών.

«Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί » - Πλάτων

big ben τα λέει όλα



εδώ θα το βρείτε να στείλετε σε όσους μπορείτε.

10 Μαΐου 2010

Ευρωπαϊκό ή Ελληνικό το πρόβλημα;

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οι υπάλληλοί τους - των μέσων - προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε ένα μέρος του παγκόσμιου προβλήματος της οικονομίας και απλά εμάς κυνηγούν οι καταραμένοι οι ξένοι που μισούν την Ελλάδα.
Αυτό είναι ένα ΜΙΚΡΟ μέρος της αλήθειας. Το υπόλοιπο έχει να κάνει αποκλειστικά με εμάς τους σύγχρονους ιθαγενείς και αυτούς που ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε με στόχο το ρουσφέτι.
• Σε ποια χώρα έχουν τέτοιο πλήθος δημοσίων υπαλλήλων; ( 4 – 5 φορές πάνω από χώρες αντίστοιχου πληθυσμού )
• Σε ποια χώρα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αξονικούς τομογράφους και άλλα πανάκριβα ιατρικά όργανα, σε αποθήκες στα υπόγεια και στέλνουν τους ασθενείς για εξετάσεις σε ιδιώτες που πληρώνει κα πάλι το δημόσιο;
• Σε ποια χώρα τα λεφτά των stage που υπήρξαν για εκπαίδευση στον ιδιωτικό τομέα, χρησιμοποιήθηκαν για βόλεμα στο δημόσιο ( και εξαγορά ψήφων );
• Σε ποια χώρα οι δρόμοι «βουλιάζουν» λίγο μετά την παράδοσή τους; ( εκτός αυτού κοστίζουν και 6 φορές πάνω απ’ ότι στον υπόλοιπο κόσμο )
• Σε ποια χώρα υπάρχουν δημόσια ακίνητα ( βλέπε ξενοδοχεία Ξενία του ΕΟΤ, κληροδοτήματα κλπ ) είναι εγκατελειμένα και ακατοίκητα;
• Σε ποια χώρα όποιος και όποτε θέλει με ένα λουκέτο μπορεί να κλείνει ένα δημόσιο σχολείο ή ένα πανεπιστήμιο;
• Σε ποια χώρα όποιος και όποτε θέλει μπορεί να καταστρέφει σχολεία και πανεπιστήμια, χωρίς κόστος;
• Σε ποια χώρα υπάρχουν τόσες ΠΛΑΣΤΕΣ «θέσεις εργασίας» που πληρώνονται από το δημόσιο ταμείο με δανεικά;
• Σε ποια χώρα ποινικά ή οικονομικά εγκλήματα δημοσίων λειτουργών τιμωρούνται απλά με μετάθεση;
• Σε ποια χώρα χιλιάδες παράνομοι λαθρομετανάστες καταφέρνουν να εισπράττουν από το δημόσιο ταμείο συντάξεις, επιδόματα και δωρεάν εκπαίδευση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; ( τελικά και ο «ανθρωπισμός» έχει κόστος )
• Σε ποια χώρα υπάρχουν τόσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ( Δραγώνα, Ρεπούση κλπ ) με τέτοιο μίσος για τη χώρα που τους σιτίζει;
• Σε ποια χώρα οι υπάλληλοι ( απόφοιτοι γυμνασίου που με ρουσφέτι μπήκαν στη ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ ) παίρνουν εφάπαξ 100 χιλ. ευρώ και σύνταξη 3.000 ευρώ, ενώ καθηγητές ή δάσκαλοι παίρνουν εφάπαξ 50 χιλ. ευρώ και σύνταξη 1.800 ευρώ.
• Σε ποια χώρα οι αγρότες που είναι και οι ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ μαζί με τους κτηνοτρόφους είναι με συντάξεις των 500 ευρώ;

ΟΧΙ αυτά δεν συμβαίνουν σε όλες τις χώρες ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ

Όλα αυτά και πολλά άλλα δημιουργούν των την μικρή μας πατρίδα για το χάλι της οποίας τελικά ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

8 Μαΐου 2010

η εικόνα που τα λέει όλα

Πρόταση αυτοπροστασίας

Βαθυστόχαστοι «αναλυτές» έψαξαν να βρουν ως αιτία των τεσσάρων θανάτων τα «μη μέτρα ασφαλείας» στην τράπεζα και όχι τους φυσικούς δολοφόνους εμπρηστές κουκουλοφόρους και τους ηθικούς αυτουργούς.
Τι θα έλεγαν όλοι αυτοί για την παρακάτω πρόταση αυτοπροστασίας γενικά των πολιτών πλέον εφόσον το κράτος αδυνατεί ή δεν θέλει να προστατέψει ζωές και περιουσίες.
«Να διαθέτουμε όλοι από ένα όπλο στο σπίτι μας και οι τράπεζες ομάδες ενόπλων ώστε να εκτελούν όποιον τους απειλεί». Έτσι μια ιδέα που όπως πάμε είναι πολύ πιθανή η υλοποίησή της. Αν δούμε την ιστορία της Βηρυτού θα καταλάβουμε όλοι τι μας έρχεται.

7 Μαΐου 2010

Ο χάρος που αργεί δημιούργησε το ασφαλιστικό

Αργούν να πεθάνουν οι άτιμοι οι συνταξιούχοι και πέσαμε σε χρεοκοπία. Α ρε άτιμε Λοβέρδο μας έφτιαξες το κέφι μέρες που έρχονται.
Απολαύστε τον - εδώ

6 Μαΐου 2010

οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας

Μπορούμε εδώ να δούμε τους ηθικούς αυτουργούς της χθεσινής τριπλής δολοφονίας στο κέντρο της Αθήνας.
Απολαύστε πως "προστατεύει τον πολίτη" ο υφυπουργός του ψευδώνυμου υπουργείου και τον θαυμασμό του Κουράκη για τον "αγώνα" των παιδιών του.
Θα επέμβει ένας εισαγγελέας για όλους αυτούς ή θα το αφήσουν στη λαϊκή δικαιοσύνη;

Ένοχοι και συνένοχοι…

Για το φόνο του Αλέξη την έπεσαν όλοι στα αστυνομικά τμήματα και τους «μπάτσους». Σχολεία οργανωμένα πετροβολούσαν αστυνομικά τμήματα. Τώρα θα στραφούν όλοι αυτοί προς τα εξάρχεια μεριά να εκδικηθούν το θάνατο των τριών.
Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που επιτίθενται στους «μπάτσους» όταν συλλαμβάνουν κανένα κουκουλοφόρο απαιτώντας την απελευθέρωση του "παιδιού"; Έχουν κανένα συναίσθημα συνενοχής για τις σημερινές δολοφονίες; Θα κοιμηθούν εν ηρεμία απόψε;

Τα νέα από την Καμπούλ…

ιδέα από το αντίβαρο
"Στο κέντρο της Καμπούλ, μέρα μεσημέρι, πυρπολήθηκαν, από κάποιους παράφρονες δολοφόνους, τρεις νέοι, αθώοι άνθρωποι.
Όχι ! Προς Θεού! Μην ανησυχείτε!...
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παραιτήθηκε.
Ευτυχώς, παραμένει στο πόστο του και θα εξακολουθήσει να προστατεύει τους πολίτες…. "

5 Μαΐου 2010

Πικρές αλήθειες προς λοβοτομημένους

Αυτοί οι πασόκοι που μιλάνε για το χάος που παρέλαβαν το κάνουν από άγνοια ή από ηλιθιότητα. Αν το κάνουν από άγνοια μια ενημέρωση από την (ελευθεροτυπία 1/3/2004) καλό θα τους έκανε.
Τότε το κράτος βρισκόταν σε ανάλογα με τα σημερινά χάλια και είχε υπερδανειστεί πριν παραδώσει την εξουσία στη ΝΔ. Το άρθρο είναι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΟ του απίστευτου θράσους των σημερινών κυβερνώντων που βασίζεται στην ΑΜΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ του Ελληνικού Λαού.

Διαβάστε : (ελευθεροτυπία 1/3/2004)

Ο υπερδανεισμός εξάντλησε τα αποθέματα

Του ΧΡ. ΖΙΩΤΗ

Χωρίς την «εφεδρεία των δανεικών» θα πρέπει να κινηθεί η επόμενη κυβέρνηση, για να καλύψει τις ανάγκες της.

Ανεξάρτητα από το κόμμα που θα κερδίσει τις εκλογές, ο νέος υπουργός Οικονομικών είναι υποχρεωμένος τουλάχιστον για τις πρώτες 100 ημέρες να καλύψει τις ανάγκες του Προϋπολογισμού με περιορισμένα μέσα. Και τούτο διότι το υπό τον Νικ. Χριστοδουλάκη οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έσπευσε μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους να δανειστεί περισσότερα από 16 δισ. ευρώ.

Σε δύο μήνες μόνο
Η σπουδή της κυβέρνησης δεν περιορίστηκε μόνο στον υπερδανεισμό των δύο πρώτων μηνών, εντός των οποίων κάλυψε το 60% του συνολικού ετήσιου προγράμματος. Ετσι την Παρασκευή, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ανακοίνωσε το δανειακό πρόγραμμα των επόμενων τριών μηνών. Το πρόγραμμα αυτό δεσμεύει την επόμενη κυβέρνηση, καθώς η τήρησή του παρακολουθείται στενά από τους μεγάλους δανειστές του Δημοσίου, δηλαδή τους ξένους θεσμικούς και τις τράπεζες, και τυχόν απόκλισή του τιμωρείται με υψηλότερα επιτόκια, δηλαδή με επιβάρυνση του κόστους δανεισμού για το Δημόσιο. Με τις τέσσερις μικρές εκδόσεις που περιλαμβάνονται στο εν λόγω πρόγραμμα υπολογίζεται ότι το Δημόσιο μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν μπορεί να δανειστεί περισσότερα από 5 με 5,5 δισ. ευρώ.
Στο χρονικό διάστημα αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει σημαντικές υποχρεώσεις για την ολοκλήρωση των ολυμπιακών έργων, ενώ μέχρι το Πάσχα ο υπουργός Οικονομίας Νικ. Χριστοδουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα έχουν αποζημιωθεί οι αγρότες που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. Βέβαια το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις διογκωμένες δαπάνες του φετινού Προϋπολογισμού, αλλά και στο «άνοιγμα» που κληροδότησε το 2003. Το υπουργείο Οικονομίας, παρά την έντονη φημολογία περί μεγάλων αποκλίσεων που εμφανίζει ο Προϋπολογισμός του 2003, αποφεύγει να ανακοινώσει στοιχεία για την εκτέλεσή του. Εντούτοις, τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι το ταμειακό έλλειμμα του Προϋπολογισμού έχει ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με το 2002.

Λογιστικές μεταφορές
Η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας φαίνεται ότι αποτελεί το γρίφο που θα κληθεί να επιλύσει η επόμενη κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι για να μπορέσουν στο Γενικό Λογιστήριο να κλείσουν τα βιβλία του 2003 μετέφεραν λογιστικώς τις εισπράξεις του ΦΠΑ από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2004 στο Δεκέμβριο του 2002. Με τον τρόπο αυτόν ενίσχυσαν εικονικώς τα έσοδα του 2003, ναρκοθετώντας όμως την πορεία εσόδων του τρέχοντος έτους. Ανάλογοι λογιστικοί χειρισμοί φαίνεται ότι εφαρμόστηκαν και στο Δημόσιο Χρέος, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- το 2003 διαμορφώθηκε τουλάχιστον κατά 3% υψηλότερα από τον προβλεπόμενο στόχο.
Αδηλη είναι η εικόνα που θα προκύψει από τη λεγόμενη δημοσιονομική απογραφή στην περίπτωση εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια, η τήρηση των λεγόμενων ειδικών Λογαριασμών που τηρούνται εκτός Προϋπολογισμού δίνει μία πρώτη αίσθηση του κυκεώνα που επικρατεί στα δημόσια οικονομικά.
Ερώτηση ΣΥΝ
Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Λογιστήριο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΣΥΝ, είχε υπολογίσει ότι μόνο εντός του 2002 από τους 99 ειδικούς λογαριασμούς το Δημόσιο είχε πραγματοποιήσει δαπάνες περίπου 5,5 δισ. ευρώ. Θα πρέπει, τέλος, να συνεκτιμηθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί στο ακέραιο τις επιφυλάξεις της για βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης το 2004, για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, προβλέποντας διπλάσιο έλλειμμα (2,4%) απ' αυτό που προβλέπει ο φετινός Προϋπολογισμός.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/03/2004

ανίατη νοητική νόσος

απολαύστε απόψεις της υπουργού ΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ παιδείας - εδώ

Οι πραγματικοί δολοφόνοι

Πέρυσι :
- συνελήφθησαν τα παιδιά ( 30 ετών ) του Νιώτη (βολευτή του ΠΑΣΟΚ) σε στέκι κουκουλοφόρων ( μέσα σε αυτό βρήκαν δεκάδες άδεια μπουκάλια και κηροζίνη – υλικά για μολότωφ ).
- Τα τρία παιδιά του Κουράκη (βολευτή του ΣΥΡΙΖΑ) συνελήφθησαν με σακίδια γεμάτα μολότωφ και πέτρες – με τηλεφώνημα του μπαμπά αφέθησαν ελεύθερα.
- Ο υιός Βούτση ( στελέχους ΣΥΡΙΖΑ ) συνελήφθει για ληστεία τράπεζας με χειροβομβίδες και καλάσνικοφ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ :
- κατάργησε το νόμο περί ποινικοποίησης της κουκούλας στις διαδηλώσεις
- η «υπουργός» παιδείας υπερασπίστηκε την παροχή της δυνατότητας του πολυτεχνείου να παρέχει τεχνική στήριξη στην ιστοσελίδα του “indymedia – soros” μέσω της οποίας καθοδηγήθηκε το κάψιμο και το πλιάτσικο της Αθήνας στα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008. Κατά την κυρία η καθοδήγηση του πλιάτσικου είναι ιδέες που το κράτος πρέπει να χρηματοδοτεί και να προστατεύει.
- όταν κουκουλοφόροι, κρύφτηκαν σε συγκέντρωση συριζαίων στα εξάρχεια και προσπάθησε η αστυνομία να τους συλλάβει, ο γνωστός Μήτσος – εκφωνητής του πολυτεχνείου προπηλάκησε αστυνομικό. Τον συνέλαβαν και ο Χρυσοχοίδης του ζήτησε και συγνώμη.

Μετά από όλα αυτά έχει κανείς απορία για το ποιοι είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ των τριών νεκρών σήμερα στην τράπεζα της σταδίου; Αντί να εξαφανιστούν έχουν το ΘΡΑΣΟΣ να κάνουν και δηλώσεις.
• τώρα φαίνεται η χρησιμότητα των «παιδιών» για το σύστημα.
• Δεν συζητάμε για την εξέγερση αλλά για τα κακά παιδιά με τις κουκούλες που με κάθε τρόπο η «διορισμένη» κυβέρνηση υπερασπίζεται.

Η παραφροσύνη στα όρια

Στο χώρα της παραφροσύνης ακούμε και αυτό: «ευθύνεται η μαρφίν γιατί δεν είχε φροντίσει για τρόπους διαφυγής». Επειδή σε πολλούς πλέον έχει διαφύγει ο εγκέφαλος, μήπως είναι ώρα να αλλάξουν χώρα - ίσως έτσι - γλυτώσουν την κρεμάλα;
Μήπως η κάθε μαρφίν πρέπει να προσλάβει υπαλλήλους με καλάσνικοφ στις εισόδους της;
* δεν υπερασπίζομαι τις τράπεζες αλλά τη λογική.

το υπουργείο προστασίας του πολίτη


η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

Υπουργός ναυτιλίας στην Ελβετία;;;

Από το Βατοπαίδι
Σε μια συνάντηση του Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ελβετίας, ο
Παπανδρέου συστήνει τους υπουργούς του:
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας κλπ.
Έρχεται η σειρά του Ελβετού, που συστήνει αντίστοιχα:
- Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας…
Κρυφογελάει ο Παπανδρέου. Του λέει ο Ελβετός:
- Γιατί γελάτε;
- Μα έχετε υπουργό Ναυτιλίας, ενώ δεν έχετε θάλασσα;
- Όταν μου παρουσίασες τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Παιδείας
και Οικονομίας, εγώ γέλασα;

Ένα γράμμα στον Ξεφτέλληνα

Εξαιρετικά επίκαιρο από το : καθημερινή τρέλα
Στα μέσα του 1970, μετά την επαναδημοκράτιση, είδα τον Σπύρο να σουλατσάρει από καφενείο σε καφενείο με δυο τρεις εφημερίδες στη μασχάλη. Όλες στο πρωτοσέλιδο είχαν τη φωτογραφία του ‘"εθνάρχη" με τα ατάσθαλα φρύδια. Κοτλέ καμπάνα παντελόνι, πουκαμισάκι ξεκούμπωτο με την τρίχα βιτρίνα και τον παχύ σταυρό απ’ τα βαπτίσια του.
Έλεγε ιστορίες στους θαμώνες για την εξορία που τον έστειλε η χούντα. ‘Αυτοεξορισμένος’ κι αυτός στη Σουηδία. Δεν ήταν κι άσχημα τελικά. Έλεγε και ξανάλεγε την ιστορία για τα κορόιδα τους σουηδούς που του αγοράσανε αμάξι επειδή είχε κάνε δήλωση πως το δικό του κάηκε. Κρατική ασφάλεια, κοινωνικό κράτος εκεί. Ένα πλαστό χαρτί απώλειας και να σου ο λαζός με το καινούριο volvo.
Mε το volvo ήρθε στην Ελλάδα το 1976 και με την ιδιότητα του αντιστασιακού, αυτοεξόριστου, κατατρεγμένου αντιφρονούντα, κι αμέσως έπιασε δουλειά. Ένας κολλητός του δούλευε στη νομαρχία… τμήμα πολεοδομίας. Κάτι μαγειρέψανε με ένα οικόπεδο, κάτι άδειες πλαστογραφήσανε και με μια αντιπαροχή βρέθηκε με δυο τρία διαμερίσματα στην κατοχή του. Νοίκιασε τα τρία σε φοιτητές της σχολής που άνοιξε στην πόλη και κάαααθονταν. Τώρα είχε χρόνο να σώσει τους συμπολίτες του από την κατάρα της αντιπαροχής που τσιμέντωσε τα πάντα.
Στις αρχές του 1980 το... σχέδιο των κυβερνόντων πήγαινε καλά. Μαζέψανε όλο τον πληθυσμό στις πόλεις, τον ένα πάνω στον άλλο. Φθηνά εργατικά χέρια. Το Σπύρο τον συνάντησα τότε πάλι στην Αθήνα. Δεν κρατούσε πια ‘δεξιές’ εφημερίδες αλλά κάτι αφίσες με τον πράσινο ήλιο. Μόλις είχε κερδίσει τις εκλογές ο μεσιέ με το ζιβάγκο και η χώρα έμπαινε στη νέα εποχή. Ο Σπύρος ήταν πια πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου στα Πατήσια, αλλά και παράγοντας σε ποδοσφαιρική ομάδα. Έδωσε το volvo και πήρε μια 318, Μπεμβέ με καθίσματα από δερματίνη, χαμηλωμένη. Τα λεφτά έρχονταν μόνα τους από τότε που οργανώθηκε στο κόμμα.Τον χώσανε οι κολητοί σε κάτι επιτροπές, και ρούφαγε το μερίδιό του από τα πακέτα που έρχονταν από την Ευρώπη. Ο "μεγάλος", ο Ανδρέας, δεν γούσταρε την Ευρώπη, αλλά μια χαρά τα πήγε μαζί τους τελικά. Το σύνθημα "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο" ήταν καλή ατάκα για τα αντανακλαστικά του λαού, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ανδρέας ήταν όσο Ευρωπαίος ήταν κι ο Κωνσταντίνος. Όσο ο λαός στην Ελλάδα είχε χούντα, αυτοί και οι κουστωδία τους ήταν ‘εξορία’… όχι… όχι Μακρόνησο… πιο δύσκολη, στην ξενιτειά. Παρίσια, Στοκχόλμες, Τορόντα, Μανχάταν… όπου υπήρχαν αμερικάνικες και αγγλικές πρεσβείες, ακριβώς δίπλα κάνανε τα σπίτια τους.Ο Ανδρέας λοιπόν έφερε λεφτά από την Ευρώπη με το σύνθημα ‘αλλαγή’. Πακέτα Ντελόρ. Λεφτά, πολλά λεφτά. Από αυτά τα λεφτά ο Σπύρος ζούσε καλά. Συνδικαλίζονταν στα πράσινα στέκια μαζεύοντας ψήφους για το κόμμα. Με το πακέτο μάλμπορο να εξέχει απ την κωλοτσέπη, τα κλειδιά της μπέμπας σε ρόλο κομπολογιού, το μαλλί μπούκλα μπριγιαντομένο, έτρεχε από σύναξη σε σύναξη πρασινίζοντας τον τόπο. Τα βράδια συνήθως άφηνε στο σπίτι την κυρά, και πήγαινε να ‘σηκώσει’ το το κοινωνικό του προφίλ με κολλητούς από κάτι υπουργεία.Παραλιακή, σκυλάδικο, πρώτο τραπέζι, άσπρη κάλτσα, καφέ λουστρίνι εισαγωγής. ΛεΠά, Χριστοδουλόπουλος, ουίσκι και σαμπάνια μαζί, πιάτα και γαρύφαλα, γκόμενες να κωλοτρίβονται στις γραβάτες, τσιφτετέλια στην πίστα με το χέρι στον αέρα να μοστράρει το μακρύ νύχι του μικρού δακτύλου με το δαχτυλίδι. Παχύς χρυσός με πράσινη πέτρα πάνω. Ξημερώματα για πατσά στη Συγγρού, δίπλα στις πουτάνες.Αρχές δεκαετίας του 1990. Ο γιος του Σπύρου μεγάλωσε και ήταν πια στο Λύκειο. Από το Γυμνάσιο όμως ήταν ‘ενεργός’ πολίτης. Πρόεδρος του 15μελούς που ‘κατέβαινε’ στις σχολικές εκλογές με το κόμμα. Το κόμμα ήταν παντού. Όχι στα νηπιαγωγεία ακόμα, αλλά από το γυμνάσιο μπορούσες να διαλέξεις το κοπάδι σου. Ο γιος ήταν άξιο τέκνο του Σπύρου. Είχε μάθει τα κόλπα πως να βγάζει λεφτά από τις μίζες στις εκδρομές στήνοντας την κατάσταση ανάμεσα στους λεοφωρτζήδες και τους καθηγητές. Όλοι κάτι βάζανε στην τσεπούλα κι όλοι μια χαρά.Ο γιος είχε εξαντλήσει το όριο των απουσιών αλλά κανένα πρόβλημα, όλα με λίγο λάδωμα από τον μπαμπά κυλάνε καλύτερα. Ο διευθυντής του σχολείου άλλωστε είχε βλέψεις για προϊστάμενος δευτεροβάθμιας και χρειαζόταν πλάτες στο κόμμα. Ο Σπύρος είχε καημό ο γιος του να πάει στο Κολέγιο Αθηνών αλλά δεν του κάτσε. Ήταν σημαντικό να είσαι συμμαθητής με τον γόνο του εφοπλιστή, του εφημεριδά και του μεγαλέμπορου… αργότερα οι μπίζνες με ποιους θα γίνονταν άλλωστε… με άγνωστους; Με τους συμμαθητές φυσικά! Αλλά κι έτσι όλα τακτοποιήθηκαν.Στις αρχές του 1990 ο γιος του Σπύρου αφού πήγε δυο χρόνια διακοπές στην Αμερική και γύρισε με πτυχίο μάρκετινγκ. Έμαθε απ’ έξω όλα τα καφέ του Γιέιλ και τις μαζορέτες των αδελφάτων, αλλά τα αγγλικούλια του ήταν επιπέδου Ελεμέντρι, ίδια μ αυτά του Καραμανλή του νεωτέρου που κι αυτός στο Αμέρικα έφαγε τα νιάτα του σπουδάζοντας …πρωθυπουργός.Γύρισε στην Ελλάδα λοιπόν πτυχιούχος κι άνοιξε με κάτι μαγειρεμένες επιδοτήσεις διαφημιστική εταιρία, ξήγα του μπαμπά. Το μαγαζί πήγε καλά από την αρχή καθώς έπαιρνε ‘αβέρτα’ δημόσια έργα. Τουριστική προβολή Νομού τάδε 150.000, οργάνωση εκθέσεως Υπ. Τουρισμού 900.000, έντυπα Περιφέρειας 1.200.000, κονκάρδες για το Δήμο 500.000 … … και πάει λέγοντας.Πουλούσε και μίντια στα κανάλια που γέμισαν τον τόπο… ελεύθερη τηλεόραση γαρ. Είχε κάνει κολλητούς μερικούς Νομάρχες και Δημάρχους και έπαιρνε τη δουλειά. Με διαγωνισμό πάντα. Διαφανέστατα. Ήξερε καλά πως αν δεν χώσεις μαύρα, δεν θα πάρεις τη δουλειά. Έτσι, ένας δούλευε, δέκα πληρώνονταν. Ένας έσκαβε (κι αυτός με stage επιδοτήσεις) και δέκα κονομάγανε. Η πιο κερδοφόρα δουλειά στην Ελλάδα έγινε ο αέρας.Χρυσοπληρωμένοι αεριτζήδες, πετυχημένοι και κονομημένοι. Έτσι κι ο γιος του Σπύρου. Άλλαξε το φοιτητικό κόκκινο celica με το μπουρί από πίσω και πήρε μια καγιέν μαύρη. Την τούρμπο με φιμέ τζάμια επίσης. Αριθμός κυκλοφορίας ΑΜΡ-7777. Ήθελε να τον καταλαβαίνουν όλοι και ένας κολλητός στο συγκοινωνιών του έδωσε το νούμερο. Δεν ήθελε όμως να φαίνεται στην εφορία, γι αυτό και το καγιέν το ‘έβαλε’ στην οφ-σορ του που είχε έδρα την Κύπρο. Εταιρικό το αμάξι, όπως και η γκαρσονιέρα που αγόρασε για γαμηστρώνα στο Κολωνάκι κοντά στου Σημίτη για να τον χαιρετάνε οι μπάτσοι της φρουράς.Στις γκόμενες που ξεμονάχιαζε εκεί έλεγε πως ήταν σύμβουλος του ΥΠ.ΠΟ, έτσι για φιγούρα. Ψέματα βεβαίως, δεν ήταν σύμβουλος, πελάτη τον είχε.Ο μπαρμπα Σπύρος ήταν περήφανος για το βλαστάρι του. Είχε βγει στη σύνταξη από τα πενήντα του "δουλεύοντας" το ΤΕΒΕ με πλαστά παραστατικά εργασίας από τη Σουηδία, αλλά έβγαζε χοντρά φράγκα από τότε που το κόμμα τον έβαλε σύμβουλο στο κρατικό κανάλι. Πολλά λεφτά! Και δεν πατούσε και το πόδι του εκεί. Από τη Μύκονο τηλεφωνικώς οι πολύτιμες συμβουλές του μέσα από την πισίνα ή το τζακούζι που φερε απ΄ τη Σουηδία να του θυμίζει την ξενιτειά.Έφερε και μια σάουνα αλλά την πήγε στο άλλο εξοχικό στην Αράχοβα. Από τη Μύκονο ερχόταν στην Αθήνα μόνο για τα συμβούλια με Υπουργούς, για να ζεσταθεί το κονέ. Έτσι κι αλλιώς με το σκάφος μια ώρα ήταν η Γλυφάδα από τη Μύκονο και τρως και καμιά αστακομακαρονάδα στο διάμεσο να διαπιστευτεί το στάτους. Και τα σκυλάδικα κοντά, λίγο αλλάξαν από το ηρωικό 80. Το κόλπο του χρηματιστηρίου τους άφησε πόλλλλλλλά κέρδη.Ήταν μέσα στις κομπίνες που φούσκωναν ανύπαρκτες εταιρίες πιο γρήγορα κι από φαρίνα γιώτης. Όταν δόθηκε το σύνθημα, τα φράγκα μεταφέρθηκαν στην Ελβετία με τσουβάλια και είναι εκεί για τα γεράματα. Ο μπάρμπα Σπύρος έμαθε πως ο καλύτερος φίλος του στο πατρικό του δίπλα αυτοκτόνησε από την απόγνωση. Έχασε τα πάντα… ο Σημίτη που είχε ψηφίσει τον είχε διαβεβαιώσει πως το χρηματιστήριο θα τον κάνει πλούσιο και εκσυγχρονισμένο. Ο Σπύρος έστειλε στεφάνι μια που δεν μπόρεσε να πάει στην κηδεία, είχε επιτροπή.Στα μέσα του 2000 μπήκε πατέρας και γιος στο μεγαλύτερο φαγοπότι όλων των εποχών. Αρμέγανε από παντού, ήταν πια κολλητοί με τους πάντες και διαχειρίζονταν μίζες και λάδια. Σι Φορ Άι, Αντίρια, Ολυμπιακά Έργα, κατασκευές… ότι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Η Ολυμπιακή φλόγα έφερε πολύ χρήμα. Ο Σπύρος έχει ακόμα τη δάδα της φλόγας, την μετέφερε κι αυτός για 50 μέτρα… αλλά οι φωτογραφίες βγήκαν ‘καμένες’ επειδή γυάλισε στον ήλιο το ολόχρυσο ρόλεξ και το δαχτυλίδι με την πράσινη πέτρα στο μικρό δάχτυλο με το μακρύ νύχι.Κάπου σ’ αυτή την εποχή έχασα τα ίχνη του Σπύρου και του γιου του. Είχα κι εγώ τα δικά μου προβλήματα επιβίωσης. Έμαθα πως αγόρασαν σπίτια στο Σαν Φραντζίσκο και στο Λονδίνο για τις δύσκολες ώρες. Μάλλον είχαν την πληροφορία πως η Ελλάδα θα γίνει επικίνδυνος τόπος για την κάστα τους και έφυγαν νωρίς. Όπως οι καλοί κλέφτες, μια καλή μπάζα κι εξαφανιζόλ.Οι κολλητοί τους όμως είναι ακόμα εδώ, άπληστοι, αδίστακτοι, ψεύτες απέναντι σε εκατομμύρια φτωχών πια Ελλήνων. Στις αρχές του 2010 ο τελευταίος της δυναστείας Παπανδρέου αποφάσισε να ποντάρει σε λάθος άλογο, και να κερδίσει τις εκλογές πέφτοντας στην παγίδα που έστησε ο ελληνικός λαός. Σπύρος και γιος ΑΕ ίσως τη γλυτώσουνε. Ίσως αποφύγουν αυτό που δεν απέφυγαν οι Λουδοβίκοι του παρελθόντος.Στην Ελλάδα μπορεί το 95% να κοιμάται νανουρισμένο από το σκυλάδικο, τους πληρωμένους τελάληδες της δημοσιογραφίας, και τη χαζομάρα του μεσημεριού, αλλά το 5% είναι γνήσιο τέκνο του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή και του Αλεξάνδρου. Πιο γνήσιο δεν γίνεται.Καλή σου τύχη Σπύρο. Χαιρετίσματα στο γιο και στην κυρά.Αφιερωμένο στους φίλους μου, Δημήτρηςαπό το olympia
Ypoloipo

4 Μαΐου 2010

Οι χαρούλες της Μιλένας


Είδες χαρούλες – για τη γνωριμία - η Μιλένα (Αποστολάκη). Αυτή η ομολογία του Τσουκάτου για την αρπαχτή από την siemens τι απέγινε τελικά;
Μήπως μοιράστηκαν πολλοί το δωράκι; γι’ αυτό έθαψαν το θέμα;

"Θα έχει και συνέχεια"

Από το τροκτικό

2 Μαΐου 2010

Μη ξεχνάμε τι εστί λαϊκισμός

Ξέχασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τις παλιές δόξες λαϊκισμού της μεταφοράς της αργίας της πρωτομαγιάς ( όταν έπεφτε Σάββατο ή Κυριακή μετέφεραν την αργία Δευτέρα ). Η μεταφορά βεβαίως αφορούσε μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους που έκαναν χαρούλες από τις «σοσιαλιστικές» αργίες. Μέσα στο λογαριασμό που τώρα πληρώνουμε όλοι είναι και ο «σοσιαλιστικός λαϊκισμός».

Ναι στον νόμο του ισλάμ περί κλοπής


Μια και είναι λάτρεις της ισλαμικής συνιστώσας του «πολυπολιτισμού» μήπως ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε και κανένα ισλαμικό νόμο στους «δημοκρατικά εκλεγμένους» ψεύτες και κλέφτες που λυμαίνονται τον τόπο κάποιες δεκαετίες;
Ψήφο στους ισλαμιστές εσείς – ισλαμικό νόμο εμείς !!!

Τα όργανα άρχισαν

Σε τουαλέτα καφετέριας κρύφτηκε για να γλυτώσει τη λαϊκή οργή ο Απόστολος Κακλαμάνης, μέχρι να έρθουν τα ΜΑΤ να τον γλυτώσουν.