7 Αυγούστου 2009

η δολοφονία της νέας γενιάς

Ένα εκπληκτικό άρθρο για την τραγικότητα της εποχής μας – εδώ

«θα ‘ρθει καιρός, που ο διάβολος θα μπει μέσα σ’ ένα κουτί και θα φωνάζει και τα κέρατα του θα ‘ναι στα κεραμίδια» - άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
«κλείστε την τηλεόραση και ανοίξτε τα μάτια σας» - σύνθημα στο τοίχο
«Όταν κλείνει η ΤΒ αρχίζει η ζωή» - σύνθημα στο τοίχο
Οι νέοι κατάλαβαν ότι αρνείται να καταλάβει η πνευματικά ευνουχισμένη γενιά των γονιών τους.
Η μετατροπή της επιθυμίας σε ανάγκη κάνει τον άνθρωπο να νιώθει φτωχός μέσα στα πλούτη του, έλλειψη μέσα στα πολλά, γιατί οι ανάγκες του είναι ανταλλάξιμες και άρα δεν τελειώνουν ποτέ. Ο άνθρωπος πουλιέται για να μπορεί να αγοράζει. Η επιτυχία του μετριέται από το πόσο μεγάλο και πολυτελές είναι το σπίτι του, από πόσα άλογα είναι το αυτοκίνητό του, από τι μάρκα είναι τα ρούχα του. Το πολυτελές σπίτι, το ακριβό αυτοκίνητο, αποκτούν αξία όχι γι’ αυτά που προσφέρουν καθεαυτά, αλλά γιατί εκλαμβάνονται ως όροι σύγκρισης με το διπλανό. Παύουν να είναι υπηρετικά των αναγκών του ανθρώπου και μετατρέπονται σε σύμβολα γοήτρου, κοινωνικού κύρους και επιτυχίας.
Σήμερα βιώνουμε την απόλυτη επιβεβαίωση του Μ. Αντωνίου όταν έλεγε :
«Θα έλθει καιρός που οι άνθρωποι θα γίνουν μανιακοί και όταν δουν κάποιον λογικό, θα ξεσηκωθούν εναντίον του λέγοντας: Εσύ είσαι μανιακός, επειδή δεν είναι όμοιος με αυτούς».
Και του Όργουελ που έλεγε : «σε μια εποχή καθολικής εξαχρείωσης το να λες την αλήθεια είναι πράξη επαναστατική και υπέρτατη έκφραση εσωτερικής ελευθερίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: