30 Ιουλίου 2009

ΚΚΕ και μετανάστες

Στην ιστοσελίδα του ΚΚΕ – εδώ – για το θέμα μετανάστευση μεταξύ άλλων, στην στήλη "προτάσεις του ΚΚΕ" διαβάζουμε :
1. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις γιατί δεν έχουν χαρτιά. Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.
2. Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διανομής, των παράβολων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική οδηγία.
3. Άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες κα όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής η εμφυλίων, κόντρα στις σχετικά οδηγίες.
4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Όχι στο φακέλωμα της Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου.
5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επί τέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.
6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στη φυλάκισή τους και την επαναπροώθηση.
7. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν.
8. Όχι στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

Ερωτήματα και απαντήσεις στις θέσεις του ΚΚΕ

1. Όταν δεν έχουν χαρτιά τι να τους κάνουμε; Είναι γνωστό ότι οι εκ Τουρκίας λαθρομετανάστες εισερχόμενοι πάντα δεν έχουν χαρτιά ( μεταξύ αυτών υπάρχουν πάντα και πράκτορες της ΜΙΤ ). Τι εννοείτε χώροι φιλοξενίας – μπορείτε να προτείνετε μερικούς; Τι σημαίνει μέχρι να τακτοποιηθούν; Μήπως να διοριστούν στο δημόσιο; Πόσο θα κοστίζει – στον Έλληνα φορολογούμενο - δωρεάν σίτιση, στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη 2 εκατομμυρίων ατόμων;
2. Νομιμοποίηση όλων και οικογενειακή επανένωση, γιατί αριθμό μιλάμε θα μας πληροφορήσετε;
3. Άσυλο στους προερχόμενους από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής. Οι από το Αφγανιστάν προερχόμενοι – συνεργάτες του στρατού κατοχής των Αμερικάνων – που ως προδότες στην χώρα τους, δραπέτευσαν να γλυτώσουν είναι πολιτικοί πρόσφυγες; Οι χώρες του ανατολικού μπλοκ περιλαμβάνονται στις χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής;
4. Όταν θα δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα πως θα διασφαλίσετε ότι δεν θα περάσει από εδώ όλη η Ασία;
5. Τι εννοείται πολιτικά δικαιώματα ; αν εννοείται ψήφο δύο πράγματα μπορεί να συμβούν ή να ψηφίσουν όλοι αυτοί 20% τους προστάτες τους ΚΚΕ και να ελπίζετε σε εξουσία ή να φτιάξουν δικό τους κόμμα και να συμμετέχουν στην επόμενη «Ελληνική» κυβέρνηση. Μήπως για να γίνει τζαμί στην Αθήνα, έχετε σκεφτεί, όχι να χτίσουν οι Τούρκοι χριστιανικές εκκλησίες – απλά να επιτρέψουν να λειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Πόλη ως Χριστιανικός ναός. Είπαμε είμαστε καλοί άνθρωποι εμείς οι Έλληνες, αλλά ας ζητάμε και καμιά αντιπαροχή καμιά φορά!
6. Όχι στην επαναπροώθηση. Μήνυμα στην Ανατολή « ανοίξαμε και σας περιμένουμε »
7. Απόλυτα νόμιμη αλλοίωση του πληθυσμού. Το γειτονικό μας Κόσσοβο δεν μας διδάσκει τίποτα. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν για την χώρα μας οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι.
8. Όχι στην στρατιωτικοποίηση και την φρούρηση των συνόρων από την FRONTEX . Το κερασάκι στην τούρτα «ανοίξτε τα σύνορα»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Αν οι θέσεις του ΚΚΕ υλοποιηθούν, μετά από 10 χρόνια θα υπάρχει Ελλάδα στον χάρτη;; Τελικά αυτός είναι ο στόχος σας ή η απόλυτη εξαθλίωση των πάντων με την ελπίδα ότι θα στρατευτούν μαζί σας στην επανάσταση που ονειρευόσαστε. Η στερεότυπη απάντηση – είσαι αντικομουνιστής – δεν πιάνει πλέον. Λόγο για την ταμπακέρα θα ήθελα επί των ερωτημάτων.
Εν τέλει είναι δικαίωμα κάποιου να δηλώνει και αντικομουνιστής αν αυτό που ευαγγελίζεστε το λέτε εσείς κομμουνισμό. Επειδή ΔΕΝ είμαι όμως αντικομουνιστής σας απαντώ ότι οι παραπάνω θέσεις δεν στοιχειοθετούν κομμουνιστές αλλά παράφρονες!!
Μην ξεφτιλίζετε άλλο τους κομμουνιστές - έλεος. Εσείς είστε οι απόλυτοι ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ σήμερα! - δεν είναι τυχαίο ότι η απώλεια 150.000 ψήφων στις ευρωεκλογές για το ΚΚΕ προερχόταν από εργατογειτονιές.
Πιστεύετε ίσως ότι τους χαμένους για σας εργάτες θα τους αντικαταστήσετε με μετανάστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: