22 Ιουνίου 2009

οι απατεώνες των ΜΜΕ ξαναχτυπούν

αναδημοσίευση από :"απόψεις για την Μονή Βατοπαιδίου" - εδώ
Μ. Μ. Ε. (Μη Μας Εμπιστεύεστε)
Η Ελλάδα έζησε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακροπόλεως. Πράγματι υπήρχε και υπάρχει ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων γι’ αυτό όπως φαίνεται από την προβολή του από τα μέσα ενημέρωσης.

Στα εγκαίνια προσκλήθηκε να παραστεί και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερτογάν, ο οποίος τελικά δεν ήρθε. Επικαλέστηκε λόγους ασθενείας, πραγματικής ή διπλωματικής. Το γεγονός είναι ότι δεν ήλθε. Αυτό είδαμε εξ’ άλλου και όσοι παρακολουθήσαμε την μετάδοση της τελετής από την ΕΤ.

Και όμως! Δεν είδατε καλά!!!

Οι αξιόπιστοι δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας» όχι μόνο είδαν τον κ. Ερτογάν αλλά μας γράφουν και τους τρείς υπουργούς που το συνόδευαν. Γράφει η «Ελευθεροτυπία» της Κυριακής. « Με τον κουμπάρο Ταγίπ Ερτογάν, που έφτασε στην Αθήνα με τρεις υπουργούς του: τον Εξωτερικών Αχ. Νταβούτογλου, τον επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μπ. Εγκεμέν, και τον Ερτ. Γκουνάι (Πολιτισμού και Τουρισμού)». Μάλιστα συνεχίζει το ρεπορτάζ της η εφημερίδα και γράφει: « Επί μία ώρα (μαζί με το χρόνο που χρειάστηκε για τη μετάφραση), τα είπαν χθες το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής με τον Τ. Ερτογάν, ο οποίος ήρθε στη Αθήνα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης». Μας γράφει μάλιστα και τι συζήτησαν. «Η υλοποίηση των συμφωνιών για τους μετανάστες και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν δύο από τα βασικά θέματα που μπήκαν στην κουβέντα».

Θέλετε να ενημερωθείτε «πιο αξιόπιστα»; Ανοίξτε το «Βήμα» της Κυριακής. Στην Αθήνα δεν θα το βρείτε. Πρόλαβαν και το απέσυραν και αφαίρεσαν όσα έγραψαν. Στην επαρχία όμως έφθασε και εμείς το πήραμε και απολαύσαμε πλήρη ενημέρωση. Με το τίτλο « Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα» περιγράφεται η συνάντηση των δύο Πρωθυπουργών. «Το παγωμένο κλίμα που επικρατεί εσχάτως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατεγράφη, παρά τα χαμόγελα, κατά την εθιμοτυπική συνάντηση…». Παρακάτω γράφει: « Αν και δεν είχε καταρτιστεί συγκεκριμένη ατζέντα, η συζήτηση κάλυψε όλα τα θέματα του φακέλου «ελληνοτουρκικές σχέσεις». Συνεχίζει δε παρακάτω αναφέροντας τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες (λαθρομετανάστευση, παραβιάσεις εναερίου χώρου).

Πώς λέγεται αυτή η ενημέρωση; Έγραψαν ότι λέγεται «ΑΠΑΤΗ». Σωπάτε καλέ!! Οι κ. έντιμοι δημοσιογράφοι που κόπτονται για την ενημέρωση του λαού κάνουν τέτοια πράγματα; Μα μήπως τα πιο πολλά ρεπορτάζ δεν είναι κατασκευασμένα ψεύδη; Γράφουν ό,τι θέλουν και όχι ό,τι συνέβη. Μήπως τους ελέγχει κανείς; Κάποιος δε φίλος των εφημερίδων χωρίς ντροπή υποστηρίζοντας την απάτη σε βάρος των αναγνωστών των ανωτέρω εφημερίδων έγραψε: “Αν γινόταν το ραντεβού κάπως έτσι θα ήταν όπως έγραψε το “Βήμα”.

Ακούσατε να πουν κάτι στα δελτία ειδήσεων για την απάτη αυτή; Κανείς δεν μίλησε. Δεν είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύομε κάτι τέτοιο.

Μήπως τα ίδια δεν ζήσαμε με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου; Έτσι για να μη ξεχνάμε. Γι’ αυτό βάλαμε μια καινούργια ερμηνεία του όρου Μ. Μ. Ε. Μη μας εμπιστεύεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: