19 Μαρτίου 2011

Το 1821 είναι αιτία της χρεοκοπίας μας κατά ΝΕΤ!!

19 / 3 / 2011 ημέρα Σάββατο ΝΕΤ ( κρατικό κανάλι τηλεόρασης ) εκπομπή “μηχανή του χρόνου”.
Ο παρουσιαστής και διάφοροι περίεργοι τύποι (αυτοχαρακτηριζόμενοι ιστορικοί – ερευνητές) κάνουν λόγο για τα δάνεια του Ελληνικού κράτους.
Μιλάνε όλοι για δάνεια που πήρε το Ελληνικό κράτος το 1825 από την Αγγλία. Μιλάνε για τις μίζες που έπαιρναν «από τότε» οι μεσολαβητές. Υπονοούν σαφώς τους αγωνιστές του 1821.
Ακόμα λένε ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου εξαρτιόταν από τα δάνεια προς την Ελλάδα και την έκβαση των μαχών.

Διαβάζοντας όμως την Ελληνική ιστορία διαπιστώνουμε ότι :
« - 30 Μαρτίου 1827 Η Εθνοσυνέλευση εκλέγει τον Ιωάννη Καποδίστρια «κυβερνήτη της Ελλάδος» με επταετή θητεία.
- 3 Φεβρουαρίου 1830 Υπογράφεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο δημιουργείται ανεξάρτητο ελληνικό κράτος με οροθετική γραμμή τη γραμμή Αμβρακικού-Παγασητικού. Στο νέο κράτος θα συμπεριληφθούν, με το Πρωτόκολλο της συνδιάσκεψης του Λονδίνου στις 30 Αυγούστου 1832, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου.
- 25 Απριλίου 1832 Ο Όθων, δευτερότοκος γιος του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου, εκλέγεται κληρονομικός μονάρχης της Ελλάδος. Θα φθάσει στο Ναύπλιο στις 25 Ιανουαρίου 1833 »

Εξ αυτών προκύπτουν τα ερωτήματα – συμπεράσματα.
1. Είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιος να χρηματοδοτήσει ένα ανύπαρκτο κράτος το 1825; ( Το 1827 εξέλεξαν τον Καποδίστρια – το 1830 πρωτόκολλο του Λονδίνου )
2. Από πού προκύπτουν οι μίζες των Κολοκοτρωναίων «ιστορικοί» της ΝΕΤ;
3. Το ΣΚΑΙ ανέλαβε την αποσύνδεση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού.
4. Η ΝΕΤ προσπαθεί να μας πείσει ότι η σημερινή χρεοκοπία δεν οφείλεται στους «χρυσοκάνθαρους» κυβερνώντες αλλά σ’ αυτούς που ελευθέρωσαν την Ελλάδα.
5. Ο Κολοκοτρώνης έστελνε περιστέρια ( που πληροφορούσαν για την έκβαση των μαχών ) και έτσι καθορίζονταν οι τιμές των μετοχών του δανείου στην Ελλάδα; Γιατί και αυτό μας είπαν, ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου εξαρτιόταν από τους απατεώνες Έλληνες. Κάτι ανάλογο είπε και ο Ομπάμα (η παγκόσμια οικονομική κρίση οφείλεται στο χρέος της Ελλάδας)
* Μεγάλο αγκάθι το 1821 αδέλφια για τους εφιάλτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: