10 Μαρτίου 2010

Το ψέμα ως ιδεολογία

Όταν το ψέμα γίνεται αφετηρία ιδεολογίας, οι φορείς της γίνονται από γραφικοί έως επικίνδυνοι. Ο βολευτής Ψαριανός ( ΣΥΡΙΖΑ) ως επιχείρημα υπεράσπισης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στους λαθρομετανάστες* ανέφερε. Όλοι οι προς Αμερική και Αυστραλία μετανάστες των αρχών του αιώνα ήταν «λαθρομετανάστες».
Δεν έχει ακούσει τίποτα προφανώς περί προσκλήσεων που νόμιμα έκαναν ήδη μετανάστες προς υποψήφιους μετανάστες, από ένα κράτος που επίσημα ζητούσε εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες και μέσω των προσκλήσεων, έλεγχε την ενδεχόμενη μέλλουσα εγκληματικότητα.
Δεν έχει ακούσει για τις διαδικασίες μετανάστευσης στην Γερμανία την δεκαετία του 50 που επί ένα μήνα έκαναν και ιατρικές εξετάσεις.
Κε Ψαριανέ εδώ σήμερα υπάρχουν μόνο λαθρομετανάστες ( οι δήθεν νόμιμοι είναι «νομιμοποιηθέντες» - εγχώρια εφεύρεση ) Οι λαθρομετανάστες της Αμερικής, Αυστραλίας και Γερμανίας μόνο στο μυαλό σου βρίσκονται ως υλικό δόμησης της ιστορίας σου.
Όσο για τις αναφορές των μεταναστών της Μικράς Ασίας, δηλαδή η εκδίωξη από πατρογονικές εστίες των ΕΛΛΗΝΩΝ της Μικράς Ασίας και της σύγκρισής τους με τους Πακιστανούς, Αφγανούς και Ιρακινούς που ( προφανώς Αμερικάνοι κουβαλάνε εδώ ) χτίζοντας της πολιτικές του μέλλοντος τους, δεν αντέχει σε καμία απάντηση γιατί θα φανεί ότι σε παίρνουμε και στα σοβαρά.
Οι ψυχαναλυτές έχουν το λόγο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: