9 Ιανουαρίου 2009

το ανέκδοτο της ημέρας

ανακοίνωση πανεπιστημιακών
Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2009
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ Ε.Μ.Π.
Το τελευταίο διάστημα, το πανεπιστημιακό άσυλο, κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, έχει γίνει στόχος συστηματικών καταπατήσεών του και έντονων προσπαθειών με τελικό σκοπό την κατάργησή του. Οι εικόνες καταστροφών και βίαιων συγκρούσεων που διεξάγονται με επίκεντρο τις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Συγκρότημα Πατησίων απαιτούν μια ψύχραιμη αντιμετώπιση των γεγονότων που κάθε φορά δημιουργούνται.
Η καθολική συμμετοχή και η δια της αυτοπρόσωπης γενικευμένης παρουσίας λειτουργία της Πολυτεχνειακής Κοινότητας είναι το κύριο μέτρο που μπορεί να αποτρέπει ενέργειες αυθαίρετης μονομερούς οικειοποίησης που δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής του θεσμού τον υπονομεύουν, προκαλούν καταστροφές και βάλουν κατά του Δημόσιου Πανεπιστήμιου.
Η Πρυτανεία του ΕΜΠ, καλεί το σύνολο της Πολυτεχνειακής Κοινότητας (φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους) το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιανουαρίου να παρευρίσκονται στους χώρους της οδού Πατησίων, με στόχο να αποτρέψουμε κάθε ενέργεια που θα θέτει σε κίνδυνο το θεσμό του ασύλου και τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ε.Μ.Π.

τι θα προστατεύσουν άραγε; τα εργαστήρια παραγωγής μολότωφ; ή τα "παιδιά με τις κουκούλες" από την βαρβαρότητα της αστυνομίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: