31 Δεκεμβρίου 2008

Το ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ

Αναδημοσίευση από το ΠΑΡΟΝ: Δημοτικός σύμβουλος του ΣΥΝ είπε «όχι» στην τήρηση ενός λεπτού σιγής για τον Τάσσο!
Χαμός έγινε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά. Οι εκπρόσωποι των δύο μεγάλων συνδυασμών, της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησαν να τηρηθεί από το Σώμα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου κύπριου ηγέτη και αγωνιστή του Ελληνισμού Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ενώ όλοι συμφώνησαν, ένας σύμβουλος της παράταξης «Λιμάνι της Αγωνίας» που πρόσκειται στον ΣΥΝ, ο Τ. Μπελαβήλας, εξέφρασε τη διαφωνία του λέγοντας ότι το θέμα είναι πολιτικό και δεν αφορά το δημοτικό συμβούλιο και όταν όλοι σηκώθηκαν για να τιμήσουν τον εκλιπόντα ηγέτη εκείνος δεν σηκώθηκε επιδεικτικά.

Στη συνέχεια όμως ο ίδιος έφερε πρόταση για να τιμηθεί η μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (εμ βέβαια, για τους ΣΥΝασπισμένους δεν είναι όλες οι ζωές το ίδιο). Τότε ήταν που «τα πήρε» ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκος Μανωλάκος, ο οποίος του είπε πως πάει να κάνει έναν άθλιο αντιπερισπασμό επιχειρώντας να εξισώσει ανόμοια πράγματα.

Όλοι καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανήλικου μαθητή, είπε, αλλά δεν μπορούμε στο όνομα καμιάς κατάστασης και οποιασδήποτε λογικής να τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο Τ. Μπελαβήλας κάτι πήγε να πει, αλλά ο Μανωλάκος τον έκοψε λέγοντάς του πως τον είδε να κατευθύνει τους κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν στο Δημαρχείο πριν από 15 ημέρες και έσπασαν τα τζάμια της εισόδου!
Ο σύμβουλος της παράταξης του ΣΥΝ αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποκαλώντας φασίστα τον Μανωλάκο, ο οποίος μόλις βγήκε από την αίθουσα ο Μπελαβήλας είπε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ: «Και τώρα, κύριε πρόεδρε, που έφυγαν οι κουκουλοφόροι, μπορούμε να συνεχίσουμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: