30 Δεκεμβρίου 2009

Διαβούλευση ΝΑΙ – αποτέλεσμα;;;

* Είναι η ώρα της απόδειξης αν «η δημόσια διαβούλευση» είναι μια διαδικασία ουσίας για τους κυβερνώντες ή τέχνασμα εξαπάτησης.
** Τα άρθρα είναι δεκτά μόνο ενυπόγραφα – άρα υπεύθυνα.
Ενδεικτικά σχόλια από την δημόσια διαβούλευση

1. Γιάννη Πανόπουλου - εδώ
Λοιπόν η κατάσταση λίγο ως πολύ ξεκαθαρίζει και αρχίζει πλέον να καταρρίπτεται και αυτή η καραμέλα για τους ρατσιστές Έλληνες. Η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων ΔΕΝ διαφωνεί με την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα. Διαφωνεί όμως με τις χαλαρές προυποθέσεις της απόδοσης ιθαγένειας γενικά, οι οποίες αν ισχύσουν μας οδηγούν στην ελληνοποιήση άνω του ενός εκατομμυρίου αλλοδαπών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτές οι διατάξεις απειλούν ανα νοίξουν τον ασκό του Αιόλου και πυροδοτούν τις αντιδράσεις. Δεν είναι δυαντόν οι 150.000 λαθρομετανάστες που συνελλήφθησαν φέτος στο Αν. Αιγαίο σε 5 χρόνια να πάρουν ελληνική ιθαγένεια. Γιατί το 2010 θα έρθουν άλλοι 150.000 και ούτω καθεξής. Αυτό δεν είναι δείγμα δημοκρατίας κύριοι, ούτε προόδου. Είναι δέιγμα αποσύνθεσης κάθε έννοιας νομιμότητας και κυρίως λογικής. Καμία χώρα στον κόσμο, σε καμία ιστορική περίοδο δεν έδωσε την ιθαγένειά της σε ένα ποσοστό αλλοδαπών που προσεγγίζει το 15% του συνολικού πληθυσμού της. Ποτέ και πουθενά δεν έγινε αυτό και απορώ γιατί ακόμα το συζητάμε υπό το πρίσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Που θα σταματήσει αυτό; Αν αύριο καταρρέυσει το Ιράν ή το Πακιστάν και έρθουν στην Ελλάδα άλλα 2 εκ. μετανάστες οφείλουμε να τους δώσουμε ιθαγένεια σε 5 χρόνια; Σοβαρολογούμε; Κάθε λαός δικαιούται να έχει την πατρίδα του και μια Ελλάδα το 2030 με 3 εκ. ελληνοποιημένους αλλοδαπόυς, οι οποίοι όσο περισσότεροι είναι τόσο δυσκολότερα αφομοιώνονται, δεν είναι Ελλάδα. Τόσο απλά. Είμαι φασίστας τώρα; Ή μήπως ρατσιστής; Και ξαναρωτώ τον όποιο φίλο μετανάστη μετέχει στη συζήτηση: θα ήθελε σε 20 χρόνια από τώρα η χώρα από την οποία προέρχεται να διαθέτει 20% αλλοδαπούς που έχουν πάρει την ιθαγένεια της; Θα ήθελε κάποιος Αλβανός φίλος το 2030 στην Αλβανία να ψηφίζουν 1,5 εκ. Έλληνες ή Βούλγαροι ή Σέρβοι ή Πακιστανοί; Πείτε μου ειλικρινά παρακαλώ.

2. Σπύρου Σουρτζίνου - εδώ
Με τοσα ανοιχτα μετωπα ειναι αφελες και επικινδυνο να περασει ενα τετοιο νομοσχεδιο. Ειμαι 38 ετων και τα μισα χρονια της ζωης μου τα εχω περασει στην Αμερικη αρα ξερω τι παει να πει μεταναστης απο πρωτο χερι. Πολλοι που υποστιριζουν το ενδεχομενο να ψηφιζουν οι μεταναστες, χρεισιμοποιουν το παραδειγμα της Αμερικης οτι εκει ψηφιζουν ολοι, οι Ελληνες οι Ιταλοι κ.τ.λ και δεν βλεπουν τον λογο να μην γινει και εδω το ιδιο, πονταρωντας στην αγνοια την απαθεια και τον φοβο(μην τον πουνε ρατσιστη) του μεσου Ελληνα. Πρωτον δεν αποκτα κανενας τοσο απλα την υπηκοοτητα και το δικαιωμα να ψηφιζει. Δεν θα μπω στον κοπο να εξηγησω πως και τι, το γνωριζουν πολυ καλυτερα οι υπευθυνοι του νομοσχεδιου με πρωτο και καλυτερο τον πρωθυπουργο. Δευτερον και βασικοτερον η Αμερικη(θα μπορουσε να ηταν η Γερμανια η Αυστραλια η, η Αγγλια)δεν συνορευει ουτε με την Αλβανια(τσαμηδες, μεγαλη Αλβανια κ.τ.λ) ουτε με την Βουλγαρια ουτε με τα Σκοπια και ουτε φυσικα με την "φιλη" μας Τουρκια! Δεν συνορευει με καμμια χωρα που διεκδικει εδαφοι η ιστορια η και τα δυο! Νιωθω θυμο. Ειμαι παντρεμενος με δυο μικρα κοριτσια. Δεν φοραω κουκουλα. Ειμαι ενας απλος ελληνας οικογενειαρχης αλλα νιωθω θυμο! Νιωθω θυμο γιατι πρεπει να τιμωρουμαι εγω για ολα τα λαθοι καποιων υπευθυνων. Νιωθω θυμο γιατι ενω ακουω για την φοροκαταιγιδα που ερχεται για τον μεσο Ελληνα επαγγελματια δεν ακουω τιποτα για τους χιλιαδες λαθρομεταναστες του παρεμποριου. Κουβεντα! Νιωθω θυμο, γιατι ενω δεν δωσατε το δικαιωμα σε χιλιαδες Ελληνες της ομογενειας να ψηφιζουν απο την χωρα που ζουνε(οι περισσοτεροι εχουν περιουσιες, πληρωνουν φορους ,φερνουν συναλλαγμα) χωρις δευτερη σκεψη δινετε το δικαιωμα αυτο στους μεταναστες, χωρις να υπαρχει μια στοιχειωδη μεταναστευτικη πολιτικη. Δεν θελω να πιστευω οτι οι πολιτικοι μας εκτελουν διαταγες. Δεν θελω να μπω σ'αυτην την λογικη. Θελω να ελπιζω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: