14 Δεκεμβρίου 2010

Εκκλησιαστική «ηγεσία» και πνευματική χρεοκοπία

Μετά την μετατροπή του Ναού του Αγίου Νικολάου σε μπουζουκτσίδικο υπό την αιγίδα και έγκριση του Αρχιεπισκόπου και εκτελεστές τους Ραγκουσονταλάρα, Νταλάρα και άλλους “επί μισθώ” «φιλάνθρωπους» έρχονται ως φυσική συνέχεια και οι δηλώσεις του παπα – Άνθη (προέδρου της Επιτροπής (Λαθρο-) Μεταναστών της Ελλαδικής Εκκλησίας) ανήμερα του Αγίου Νικολάου στον επίσημο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας;
Επί λέξει τα λόγια του είναι : «Μη ξεχνάμε πού είναι τα Μύρα της Λυκίας… Στην Τουρκία είναι η πόλη αυτή. Ως εκ τούτου, λοιπόν, κι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ, αλλά ήταν όμως άνθρωπος του Χριστού»!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
Όλοι συμφωνούν πως ο Άγιος Νικόλαος εγνώριζε θαυμάσια Ελληνικά (γι’ αυτό άλλωστε και πρωταγωνίστησε στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ. χαστουκίζοντας τον Άρειο!), και είχε γεννηθεί στην Ελληνικότατη πόλη της Μικράς Ασίας, Πάταρα. Η πόλις αυτή ήταν άντρο Ελληνισμού, είχε ιδρυθεί από τον γιό του Απόλλωνος τον Πάταρο.
Ούτε μία πηγή δεν αφήνει το παραμικρό υπονοούμενο πως ο Προστάτης των Ελλήνων Ναυτικών, Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, Άγιος Νικόλαος δεν ήταν Έλληνας. Μόνο ο παπα – Τιμόθεος Άνθης υποστηρίζει δημοσίως τέτοιου μεγέθους ΨΕΜΑ, με το επιχείρημα ότι σήμερα τα Μύρα της Λυκίας είναι περιοχή της Τουρκίας!!!
( κατά την ιστορία που γνωρίζει ο παπα-Άνθης την Μικρά Ασία κατείχαν οι Τούρκοι πριν από το 325 μ.Χ. – μήπως και αυτή την ιστορία έχει γράψει η Ρεπούση και η παρέα της; )
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
* Σίγουρα δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των Ελλήνων να είναι γεννήτορες Αγίων.
Από αυτό όμως μέχρι την αλήθεια και την ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ – ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ η απόσταση είναι μεγάλη.
Τι συμβαίνει αδέλφια σ’ αυτή τη χώρα. Και η «επίσημη» εκκλησία στο κόλπο της παγκοσμιοποίησης;
ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Η ΧΩΡΑ - ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: