12 Ιουνίου 2008

νέα ανακάλυψη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης



Με ασφάλεια, 62 χλμ. με ένα λίτρο βενζίνης!

Φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, με χορηγό την Ελληνική YMC, συμμετείχαν με επιτυχία στον παγκόσμιο διαγωνισμό Shell Eco Marathon στην πίστα Nogaro της Γαλλίας, στις 22-24 Μαΐου 2008. Η συμμετοχή αφορούσε τη κατηγορία αστικά οχήματα (urban), που αντιστοι-χούν σε κανονικά μικρά αυτοκίνητα πόλης. Το πρότυπο όχημα που διαγωνίστηκε, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα, κατέλαβε την 4η θέση για το βραβείο ασφάλειας. Η ελληνική ομάδα ήταν η μόνη που είχε προδιαγράψει 2 ζώνες παραμόρφωσης του οχήματος, που ήταν το μοναδικό που πέρασε τους τεχνικούς ελέγχους χωρίς καμία παρατήρηση, και, τέλος, το ελληνικό πρότυπο, προσομοιάζοντας συνθήκες κίνησης εντός πόλης, πέτυχε κατανάλωση 62 χλμ. /1 λίτρο βενζίνης! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 200 ομάδες από όλο τον κόσμο, με χορηγούς αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Renault, η Scania κλπ.Στο διαγωνισμό συμμετείχαν και τα Γυμνάσια 2ο και 4ο Χίου.

Πηγή: http://adiavroxoi.blogspot.com, posted Δευτέρα, 9 Ιούνιος 2008
http://www.shell.com/home/content2/eco-marathon-en/welcome.html

Η είδηση αλιεύτηκε από το blogOut του Νίκου Παπασταματίου

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Τα παιδιά αυτά δεν σκότωσαν, δεν λήστεψαν, δεν έκαψαν το πανεπιστήμιο, δεν πούλησαν ναρκωτικά, ώστε να προβληθούν από τα ΜΜΕ.
Ότι καλό γίνεται σε αυτή την χώρα θάβεται επιμελώς από τα ΜΜΠ ( Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας ή Συσκότισης ). Ίσως την προβολή αυτή να την θεωρούν εθνικιστική προπαγάνδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: