28 Φεβρουαρίου 2013

SOS Ρατσισμός με θύμα μαθητή

Ένας άλλος ρατσισμός αναπτύσσεται επικίνδυνα στην Ευρώπη και όχι μόνο.
Η είδηση έρχεται από την Αγγλία. Αυτοκτονία μαθητή 9 ετών.
Γιατί; Δεν άντεξε τον εκφοβισμό στο σχολείο από Ασιάτες.
πηγή

Το τεστ του Σωκράτη

Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του. Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της "τριπλής διύλισης".

"- Τριπλή διύλιση;" ρώτησε με απορία ο γνωστός του.

- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις.

- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;

- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...

-Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.

- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;

- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον...

- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.

Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.

Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι;

- Όχι δεν νομίζω...

- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;

Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος,
έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...

Ο χαιρετισμός του Αγάθωνα

Σε ποιους κάνει το σήμα της «νίκης» ο Αγάθωνας. Είναι τόσο «Αγάθο» - νας ή μας δουλεύει όλους.
Ποιοι σπρώχνουν τα παιδιά;
Αλήθεια τι δουλειά έχει το Ισραήλ στην «Εβραιο» - βίζιον; Ανήκει στην Ευρώπη και δεν το ξέρουμε;
Γιατί κανένας «δημοσιογράφος» ή πολιτικός ποτέ δεν έβαλε θέμα γιατί το Ισραήλ συμμετέχει σε όλα τα Ευρωπαϊκά αθλητικά πρωταθλήματα;
Πόσο Ελληνική είναι η συμμετοχή στο καρναβάλι της «Εβραιο» - βίζιον;

Ύμνος Ελληνικός

"Εἴμαστε ἀπόγονοι μονάχα τῆς μάνας μας, ποὺ μᾶς μίλησε ἑλληνικά, ποὺ προσευχήθηκε ἑλληνικά, ποὺ μᾶς νανούρισε μὲ παραμύθια γιὰ τὸν Ὀδυσσέα, τὸν Ἡρακλῆ, τὸν μαρμαρωμένο βασιλιὰ καὶ τὸν Παπαφλέσσα"
Ένα κείμενο του Δάσκαλου Δ. Νατσιού (λίγοι δάσκαλοι σήμερα γράφονται με το Δ κεφαλαίο)

27 Φεβρουαρίου 2013

Μουσικός Θησαυρός

Ας απολαύσουμε παλαιούς δίσκους διάσωσης Ελληνικής μουσικής.

Ποια Ίμια; Καρντάκ τα λένε ...

Εδώ ΣΥΡΙΖΑ. Απολαύστε τι έρχεται. Όταν υπάρχει γνώση υπάρχει και ΕΥΘΥΝΗ!
ΑΠΟΡΙΑ
Σε πιθανή εμπλοκή με την Τουρκία ποιοι θα αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο; Οι εκτός των τειχών Τούρκοι ή οι εντός των τειχών "μετανάστες" και Θεοδωρίδηδες και η παρέα τους;

Ζήτω η Ελλάς!

Το σώμα φωνάζει... αυτό που σωπαίνει το στόμα.


Ένα βίντεο που μιλάει για την δημιουργία της ασθένειας ως μια διαδικασία σύγκρουσης μεταξύ της προσωπικότητας και της ψυχής μας!

Ας μοιραστούμε όλοι αυτο το μήνυμα: Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς. Όλα όμως γίνονται αν έχεις αγάπη, απόφαση, πίστη, υπομονή αλλά πάνω απο όλα έναν έμπειρο οδηγό που ονομάζεται Θεός.

Κείμενο του Nelson Torres,
Dr στη Ψυχιατρική (UCV) και ειδικός σε ψυχο-νευρo-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλα.
Πηγή: Πέρρυ

26 Φεβρουαρίου 2013

Λακωνικά ....

- Οι Σπαρτιάτες πολεμιστές, φορούσαν ερυθρό μανδύα, για μην διακρίνονται τα αίματα των πληγών τους και παίρνουν θάρρος οι αντίπαλοί τους.
- Οι Σπαρτιάτες, δεν ρωτούσαν πόσοι είναι οι εχθροί, αλλά που είναι.
- Κατά την περίοδο των Πελοποννησιακών Πολέμων, οι ασπίδες των Σπαρτιατών έφεραν πάνω τους το γράμμα «Λ» (Λακεδαιμόνιοι). Ήταν ένα είδος ψυχολογικού πολέμου, υπενθυμίζοντας έτσι συνεχώς στους αντιπάλους, ποιους ακριβώς πολεμούσαν (δηλαδή τους καλύτερους πολεμιστές στην Ελλάδα).
- Όταν κάποιος ρώτησε τον βασιλιά Αγησίλαο, γιατί η Σπάρτη είναι ατείχιστη, τότε αυτός, δείχνοντας τα σώματα των Λακεδαιμονίων, απάντησε: «Αυτά είναι τα τείχη των Λακεδαιμονίων!».
- Οι Σπαρτιάτες, θεωρούσαν οτι αυτό που τους χάριζε τη δόξα και την ελευθερία, ήταν η περιφρόνηση προς τον θάνατο.
- Στη Σπάρτη, επιτύμβιες στήλες, με αναγραφόμενο το όνομα του νεκρού, επιτρέπονταν μόνο εάν αφορούσαν πεσόντες στον πόλεμο. Στις κηδείες των Σπαρτιατών δεν υπήρχαν εκδηλώσεις πένθους και κλάματα.
- Ένας Έλληνας που δοκίμασε τον μέλανα ζωμό, είπε πως τότε κατάλαβε, «γιατί οι Σπαρτιάτες βαδίζουν με τέτοια ευχαρίστηση προς τον θάνατο...».
- Σε κάποια από τις Ολυμπιάδες, ένας γέροντας προσήλθε στο Στάδιο για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Μάταια όμως προσπαθούσε να βρει μία θέση για να καθίσει. Μόλις πλησίασε το μέρος όπου κάθονταν οι Σπαρτιάτες, αυτοί αμέσως σηκώθηκαν από σεβασμό για να του προσφέρουν τη θέση τους. Οι υπόλοιποι Έλληνες που βρίσκονταν εκεί γύρω επαίνεσαν του Σπαρτιάτες. Τότε ο γέροντας είπε: «Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιο είναι το καλό. Μόνον οι Σπαρτιάτες, όμως, το πράττουν».
- Ο Λυκούργος, είχε απαγορεύσει τον καλλωπισμό. Σε όλους, γενικά, που ασχολούνταν επαγγελματικά με τον καλλωπισμό απαγόρευσε την είσοδο στη Σπάρτη, επειδή με τις επίπλαστες τέχνες τους κατέστρεφαν το πραγματικό κάλλος.
- Όταν κάποιος πρόβαλε αξίωση για εγκαθίδρυση δημοκρατίας στη Σπάρτη, ο Λυκούργος του απάντησε: «Καθιέρωσε πρώτα εσύ τη δημοκρατία στο σπίτι σου...».
- Όταν ο Λυκούργος ερωτήθηκε γιατί οι Σπαρτιάτες αγωνίζονται μόνο σε αγωνίσματα που δεν έχουν ανάταση χεριού, απάντησε: «Για να μην συνηθίσει κανείς να υποχωρεί στους κόπους».
- Σύμφωνα με τον Λυκούργο, δεν ήταν «ούτε γενναίο, ούτε σύμφωνο προς τα ελληνικά ήθη, το να σκοτώνεις ανθρώπους που υποχωρούν».
- Όταν κάποιος Σπαρτιάτης ζήτησε να μάθει για ποιον λόγο τους απαγόρευσε να πολεμούν εναντίον οχυρωμένων φρουρίων, ο Λυκούργος απάντησε: «Για να μην σκοτώνονται οι γενναιότεροί μας, από γυναίκες, ή παιδιά, ή από παρόμοιους προς αυτά ανθρώπους».
- Ο Χάρριλος, ερωτώμενος γιατί επιτρέπουν στις αδέσμευτες κοπέλες να κυκλοφορούν ακάλυπτες ενώ οι παντρεμένες με κάλυμμα στο κεφάλι, απάντησε: «Επειδή οι κοπέλες πρέπει να βρουν άνδρες, ενώ οι παντρεμένες να κρατήσουν τους άνδρες τους».
- Οι Σπαρτιάτισσες αθλούνταν ημίγυμνες ή και γυμνές, κάτι που θεωρούνταν εξαιρετικά προκλητικό στην υπόλοιπη Ελλάδα.
- Οι μάνες των Σπαρτιατών πολεμιστών, τους έδιναν την ασπίδα τους, πριν φύγουν για τον πόλεμο, λέγοντάς τους: «Ή ταν ή επί τας» (Ή θα επιστρέψεις μ' αυτήν νικητής, ή πάνω σ' αυτήν, τιμημένος νεκρός).
- Κάποιος Αθηναίος ρώτησε έναν Σπαρτιάτη: «Ποιά είναι η ποινή για όσους στη Σπάρτη απατούν τους συζύγους τους;». Ο Σπαρτιάτης αποκρίθηκε πως «πρέπει να θυσιάσουν έναν ταύρο, που όταν στέκεται στην κορυφή του Ταΰγετου, πίνει νερό στον Ευρώτα». Ο Αθηναίος απόρησε: «Μα υπάρχει τέτοιος μεγάλος ταύρος;». Για να εισπράξει την απάντηση του Σπαρτιάτη: «Γιατί, υπάρχει Σπαρτιάτης μοιχός;».
- Ένας Λάκωνας που ρωτήθηκε για ποιον λόγο τρέφει μεγάλα γένια, εκείνος απάντησε: «Για να βλέπω τις λευκές τρίχες και να μην κάνω τίποτε ανάξιο του χρώματός τους».
- Όταν κάποιος είδε σε έναν ζωγραφικό πίνακα να σφάζονται Σπαρτιάτες από Αθηναίους και έλεγε ότι είναι ανδρείοι οι Αθηναίοι, ένας Λάκωνας που έτυχε να παραβρίσκεται εκεί είπε: «Στον πίνακα».
- Όταν κάποιοι Χίοι κάποτε επισκέφτηκαν τη Σπάρτη και μετά από φαγοπότι έκαναν εμετό στο χώρο των συσκέψεων των Εφόρων και αποπάτησαν πάνω στα καθίσματα που κάθονται οι Έφοροι, στην αρχή οι Σπαρτιάτες έψαχναν να βρουν μήπως οι δράστες που ασχημόνησαν ήταν συμπολίτες τους. Όταν διαπίστωσαν ότι ήταν Χίοι, ανακοίνωσαν με κήρυκα ότι επιτρέπουν στους Χίους να ασχημονούν.
- Ένας που επισκέφτηκε τη Σπάρτη και επί πολλή ώρα έμενε όρθιος στηριζόμενος στο ένα του πόδι, είπε σε έναν Σπαρτιάτη: «Δεν πιστεύω, Λάκωνα, να μπορείς να σταθείς τόση ώρα στο ένα σου πόδι όση εγώ». Κι εκείνος απάντησε: «Εγώ όχι· μπορούν όμως όλες οι χήνες».
- Όταν κάποιοι συνάντησαν Λάκωνες σ' έναν δρόμο στην ύπαιθρο, τους είπαν: «Είστε τυχεροί, γιατί μόλις πριν από λίγο έφυγαν από εδώ οι ληστές». Κι εκείνοι απάντησαν: «Όχι, μα τον Ενυάλιο, εκείνοι ήταν τυχεροί, γιατί δεν μας συνάντησαν».
- Ένας Σπαρτιάτης που χτυπήθηκε με βέλος και ξεψυχούσε, έλεγε ότι δεν λυπάται γι' αυτό, για το ότι δηλαδή θα πεθάνει, αλλά γιατί χτυπήθηκε από δειλό τοξότη και προτού κάνει κάποιο κατόρθωμα.
- Ένας Λάκωνας, όταν είδε κάποιον να κάνει έρανο για τους θεούς, είπε ότι δεν χρειάζονται φροντίδα θεοί που είναι φτωχότεροί του.
- Όταν κάποιος επισκέφθηκε τη Σπάρτη και είδε την τιμή που απέδιδαν οι νέοι προς τους μεγαλύτερους, είπε ότι μόνο στη Σπάρτη συμφέρει να γερνά κανείς.
- Στους Σπαρτιάτες, υπήρχε η συνήθεια να μη χτυπούν την εξώπορτα, αλλά να φωνάζουν απ' έξω.
- Τον ποιητή Αρχίλοχο που επισκέφτηκε τη Σπάρτη, οι Σπαρτιάτες τον έδιωξαν αυθημερόν, διότι έμαθαν ότι υποστήριξε σε ποίημά του ότι είναι προτιμότερο να πετάει κανείς τα όπλα του στη μάχη παρά να σκοτωθεί.
- Πρώτο από τα καλά και ευχάριστα, πίστευαν ότι είχε θεσπίσει για τους πολίτες ο Λυκούργος τον άφθονο ελεύθερο χρόνο, επειδή απαγορευόταν εντελώς να κάνουν χειρωνακτικές εργασίες. Τη συσσώρευση πλούτου, που συνεπαγόταν κόπο και δυσκολίες, δεν τη χρειαζόταν κανείς καθόλου, γιατί γενικά τον πλούτο τον είχε κάνει αζήλευτο και χωρίς να προσθέτει καμμιά τιμή. Τα χωράφια τους τα καλλιεργούσαν οι Είλωτες, πληρώνοντας προσυμφωνημένη αμοιβή. Και ήταν επάρατο να μισθώνει κανείς ακριβότερα, για να καλλιεργούν έτσι (οι Είλωτες) με ευχαρίστηση, έχοντας το κέρδος τους, και οι ίδιοι να μην είναι πλεονέκτες.
- Μια Σπαρτιάτισσα που έμαθε ότι ο γιος της είχε σωθεί και είχε τραπεί σε φυγή από τους εχθρούς, του έγραφε: «Έχει διαδοθεί κακή φήμη για σένα- ή ξέπλυνε αυτήν πάραυτα ή αλλιώς χάσου». Μια άλλη Σπαρτιάτισσα που έμαθε ότι ο γιος της σκοτώθηκε στη μάχη κρατώντας δυνατά τη θέση του, είπε: «Θάψτε αυτόν και να αναπληρώσει τη θέση του ο αδελφός του».
- Όταν ένας επαίτης ζήτησε ελεημοσύνη από έναν Σπαρτιάτη, εκείνος του είπε: «Αν σου δώσω, θα ζητιανεύεις ακόμα περισσότερο. Για την κατάστασή σου αυτή, εκτός από σένα είναι υπαίτιος και αυτός που σου έδωσε πρώτος ελεημοσύνη, γιατί σε έμαθε να είσαι οκνηρός».
- Ένας Σπαρτιάτης ρώτησε τον Αγησικλή, πως κάποιος χωρίς σωματοφύλακες θα μπορούσε να ασκεί με ασφάλεια την εξουσία. Αυτός απάντησε: «Αν συμπεριφέρεται στον λαό, όπως οι γονείς στα παιδιά τους».
- Στον οινοχόο που ρώτησε τον Αγησίλαο, πόσο κρασί να προσφέρει στον κάθε συνδαιτυμόνα, αυτός απάντησε: «Αν υπάρχει πολύ κρασί, δώσε όσο ζητούν, αν όμως είναι λίγο, μοίρασε σε όλους το ίδιο».
- Όταν ο Αγησίλαος κάποτε ρωτήθηκε, μέχρι που φτάνουν τα σύνορα της Λακωνίας, αφού σήκωσε το δόρυ του, απάντησε: «Μέχρι εκεί που φτάνει αυτό εδώ».
- Στην ερώτηση, γιατί οι Σπαρτιάτες διακρίνονται περισσότερο, ο Αγησίλαος απάντησε: «Επειδή γνωρίζουν να άρχουν και να άρχονται».
- Κάποιος επαινούσε έναν ρήτορα, ο οποίος με την ευφράδεια του λόγου του, μεγαλοποιούσε μικρά και ασήμαντα πράγματα. Τότε ο Αγησίλαος είπε: «Θα θεωρούσατε σπουδαίο και έναν τσαγκάρη που θα έφτιαχνε μεγάλα παπούτσια για μικρό πόδι»;
- Όταν ο Αντίοχος ο έφορος, πληροφορήθηκε ότι ο Φίλιππος έδωσε την ύπαιθρο στους Μεσσήνιους, ρώτησε αν τους έδωσε και δύναμη να την κρατήσουν.
- Ο γιατρός Μενεκράτης, που είχε σημειώσει επιτυχίες σε κάποιες ξεγραμμένες περιπτώσεις και ονομάστηκε γι' αυτό Δίας, χρησιμοποιούσε καταχρηστικά αυτή την προσωνυμία και μάλιστα τόλμησε να στείλει επιστολή στον Αγησίλαο που (πάνω-κάτω) έγραφε: «Ο Δίας Μενεκράτης εύχεται στον Αγησίλαο να είναι καλά...». Ο Αγησίλαος χωρίς να διαβάσει τα υπόλοιπα, του έγραφε απαντητική επιστολή: «Ο βασιλιάς Αγησίλαος εύχεται στον Μενεκράτη να είναι καλά στα μυαλά του».
- Ο Αγησίλαος άκουσε κάποτε ότι οι σύμμαχοι δυσανασχετούσαν με τις συχνές εκστρατείες, καθώς συμμετείχαν λίγοι Λακεδαιμόνιοι και οι σύμμαχοι ήταν πολλοί. Θέλοντας να αποδείξει το πλήθος αυτών, διέταξε όλους τους συμμάχους να καθίσουν από το ένα μέρος ανάμεικτοι μεταξύ τους και από το άλλο χωριστά μόνοι τους οι Λακεδαιμόνιοι. Έπειτα διέταξε με κήρυκα να σηκωθούν πρώτοι οι κεραμοποιοί, και μόλις σηκώθηκαν αυτοί, διέταξε να σηκωθούν δεύτεροι οι χαλκουργοί, έπειτα οι κτίστες και στη συνέχεια οι οικοδόμοι και μετά ο καθένας που ασκούσε άλλη τέχνη. Σχεδόν είχαν σηκωθεί όλοι οι σύμμαχοι, αλλά από τους Λακεδαιμόνιους κανείς, γιατί είχε απαγορευθεί σ' αυτούς να μαθαίνουν και να ασκούν χειρωνακτική εργασία. Έτσι, γελώντας ο Αγησίλαος, είπε: «Βλέπετε, άνδρες, πόσο περισσότερους στρατιώτες, στέλνουμε εμείς στις εκστρατείες;».
- Ο Αρχίδαμος του Αγησιλάου, όταν είδε για πρώτη φορά στη Σικελία καταπελτικό μηχάνημα αναφώνησε: «Ω Ηρακλή, χάθηκε η ανδρεία του οπλίτη!».
- Στον Περίανδρο, που ήταν σπουδαίος γιατρός στην επιστήμη του και με πολύ μεγάλη φήμη, αλλά έγραφε αποτυχημένα ποιήματα, ο Αρχίδαμος του Αγησίλαου είπε: «Γιατί, Περίανδρε, αντί πετυχημένου γιατρού επιθυμείς να αποκαλείσαι αποτυχημένος ποιητής;».
- Όταν ο Αρχίδαμος του Αγησίλαου εισέβαλε στην Αρκαδία και έμαθε ότι θα βοηθούσαν τους εχθρούς οι Ηλείοι, τους έστειλε μια επιστολή που έγραφε: «Ο Αρχίδαμος προς τους Ηλείους: Καλό πράγμα η ησυχία...».
- Όταν κάποιος σοφιστής είπε ότι ο λόγος είναι το σπουδαιότερο απ' όλα, ο Άγης του Αρχίδαμου του είπε: «Επομένως, αν εσύ δεν μιλήσεις, δεν έχεις καμιά αξία».
- Ο Ανάξανδρος του Ευρυκράτη, όταν κάποιος τον ρώτησε γιατί οι Σπαρτιάτες δεν συγκεντρώνουν τα χρήματα σε δημόσιο ταμείο, απάντησε: «Για να μη διαφθαρούν οι φύλακές τους».
- Ο Αναξίλας, σε κάποιον που απορούσε γιατί οι Έφοροι δεν σηκώνονται από τη θέση τους μπροστά στους βασιλείς, αφού μάλιστα από εκείνους διορίζονται, απάντησε: «Για τον ίδιο λόγο που είναι Έφοροι».
- Ο Σπαρτιάτης Ανδροκλείδης, ανάπηρος στο ένα του πόδι, κατατάχτηκε στους πολεμιστές κι όταν κάποιοι έφεραν αντιρρήσεις, εμποδίζοντάς τον λόγω της αναπηρίας του, είπε: «Δεν πρέπει να πολεμά κανείς τους εχθρούς τρεπόμενος σε φυγή, αλλά παραμένοντας στη θέση του».
- Όταν κάποιος είπε στον Ανταλκίδα ότι «μόνοι εμείς σας διώξαμε πολλές φορές από τον Κηφισό», αυτός απάντησε: «Εμείς όμως ποτέ δεν σας διώξαμε από τον Ευρώτα».
- Ο βασιλιάς Βρασίδας φεύγοντας σε πόλεμο, έγραψε στους Εφόρους: «Όσα σας δηλώνω θα τα πραγματοποιήσω στον πόλεμο ή θα έχω πεθάνει».
- Η Αρχιλεωνίς, η μητέρα του Βρασίδα, όταν σκοτώθηκε ο γιος της και κάποιοι από τους Αμφιπολίτες που έφτασαν στη Σπάρτη την επισκέφτηκαν, τους ρώτησε αν ο γιος της σκοτώθηκε πολεμώντας γενναία και αντάξια της Σπάρτης· καθώς εκείνοι τον επαινούσαν πολύ και έλεγαν ότι στις μάχες ήταν ο καλύτερος από όλους τους Λακεδαιμόνιους, εκείνη είπε: «Ξένοι, γενναίος και ενάρετος ήταν ο γιος μου, αλλά η Σπάρτη έχει πολλούς άνδρες ανώτερους από αυτόν».
- Όταν κάποιος ρώτησε τον Δημάρατο, γιατί αυτούς που ρίχνουν τις ασπίδες τους στη μάχη τούς στερούν τα πολιτικά δικαιώματα, όχι όμως και αυτούς που ρίχνουν τις περικεφαλαίες και τους θώρακες, απάντησε: «Αυτά τα φορούν για να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους· την ασπίδα όμως την κρατούν για να υπερασπισθούν τον κοινό στρατιωτικό τους σχηματισμό».
- Ερωτώμενος ο Δημάρατος γιατί ζει εξόριστος από τη Σπάρτη, ενώ είναι βασιλιάς, απάντησε: «Γιατί οι νόμοι της είναι ανώτεροι από τους βασιλείς».
- Ο Ευαδαμίδας, βλέποντας τον Ξενοκράτη σε μεγάλη ηλικία, ρώτησε ποιος είναι αυτός και του απάντησαν ότι είναι ένας σοφός που διερευνά την αρετή. Τότε είπε: «Και πότε θα την χρησιμοποιήσει αν ακόμα την αναζητεί;».
- Ο ναύαρχος Καλλικρατίδας, όταν οι φίλοι του Λύσανδρου απαιτούσαν να επιτρέψει σ' αυτούς να σκοτώσουν από έναν εχθρό και να πάρουν από πενήντα τάλαντα, αν και είχε μεγάλη ανάγκη από χρήματα για τρόφιμα για τους ναύτες του, δεν το επέτρεψε. Και ο Κλέανδρος, σύμβουλός του, είπε: «Εγώ, αν ήμουν στη θέση σου, θα τα έπαιρνα». Και εκείνος απάντησε: «Και εγώ θα τα έπαιρνα, αν ήμουν στη θέση σου».
- Κατά τη ναυμαχία των Αργινουσών, το 406 π.Χ., ενώ η έκβαση ήταν αρνητική για τους Σπαρτιάτες, κάποιος πρότεινε στον ναύαρχο Καλλικρατίδα να φύγει για να σωθεί. Αυτός τότε απάντησε: «Χρέος μου είναι να ακολουθήσω τον νόμο: Να νικήσω ή να πεθάνω. Πεθαίνοντας, η Σπάρτη δεν θα ζημιωθεί, ενώ αν υποχωρήσω θα ταπεινωθεί».
- Κάποιος σοφιστής που μιλούσε για ανδρεία, έκανε τον Κλεομένη να γελάσει, κάτι που ενόχλησε τον σοφιστή. Τότε ο Κλεομένης του είπε: «Μην ενοχλείσαι... Το ίδιο θα έκανα κι αν ένα χελιδόνι μιλούσε γι' αυτήν. Αν μιλούσε όμως ο αετός, θα επικρατούσε απόλυτη σιωπή...».
- Ο Λεωτυχίδης, όταν κάποιος τον ρώτησε να μάθει για ποιόν λόγο οι Σπαρτιάτες πίνουν λίγο κρασί, απάντησε: «Για να μην αποφασίζουν άλλοι για μας, αλλά εμείς για τους άλλους».
- Όταν σε μια πόρτα τυλίχθηκε γύρω από το κλειδί ένα φίδι και οι μάντεις έλεγαν στον βασιλιά Λεωτυχίδη του Αρίστωνα ότι είναι παράξενο σημάδι, αυτός απάντησε: «Θα ήταν παράξενο σημάδι, αν το κλειδί τυλίγονταν γύρω από το φίδι».
- Προς τον Φίλιππο, τον ιερέα του Ορφέα, που ήταν πάμπτωχος και έλεγε ότι όσοι είχαν μυηθεί απ' αυτόν θα ζούσαν ευτυχισμένοι μετά το τέλος της ζωής τους, ο Λεωτυχίδης του Αρίστωνα του είπε: «Γιατί λοιπόν, ανόητε, δεν πεθαίνεις, για να παύσεις να θρηνείς τη δυστυχία και τη φτώχεια σου;».
- Κάποιος Σπαρτιάτης σε μια μάχη, έχοντας υψώσει το ξίφος του να το καταφέρει εναντίον ενός εχθρού, μόλις δόθηκε το σύνθημα παύσης της μάχης, δεν ολοκλήρωσε το χτύπημα. Όταν κάποιος τον ρώτησε γιατί δεν σκότωσε τον εχθρό, ενώ τον είχε του χεριού του, απάντησε: «Διότι καλύτερο από το να σκοτώνεις είναι να υπακούς στον αρχηγό».
- Σ' έναν Λάκωνα που έχανε στην πάλη κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, κάποιος του είπε: «Ο αντίπαλός σου, Λάκωνα, αποδείχτηκε ανώτερος από σένα» Κι εκείνος απάντησε: «Όχι ανώτερος, αλλά καλύτερος στην τέχνη της πάλης».
- Σε κάποιους Θηβαίους που έφερναν ζωηρές αντιρρήσεις για κάποιο θέμα, οι Σπαρτιάτες είπαν: «Πρέπει, ή να χαμηλώσετε τους τόνους, ή να έχετε ισχυρότερη πολεμική δύναμη».
- Κάποιος, ρώτησε έναν Σπαρτιάτη: «Γιατί έχετε μικρά τα ξίφη σας;». Κι ο Σπαρτιάτης απάντησε: «Για να πολεμάμε τους εχθρούς από κοντά».
- Επειδή ο Πίνδαρος έγραψε ότι, «στήριγμα της Ελλάδος είναι η Αθήνα», ένας Σπαρτιάτης παρατήρησε: «Αν η Ελλάδα ακουμπούσε σε τέτοιο στήριγμα, θα είχε γκρεμισθεί».
- Κάποιος Σπαρτιάτης ρωτήθηκε για κάτι και απάντησε αρνητικά κι όταν εκείνος που τον είχε ρωτήσει του είπε ότι ψεύδεται, του απάντησε: «Βλέπεις λοιπόν ότι είσαι ανόητος, αφού ρωτάς για πράγματα που γνωρίζεις;».
- Κάποτε επισκέφτηκαν Λάκωνες πρεσβευτές τον τύραννο Λύγδαμη, κι επειδή εκείνος, προσπαθώντας να τους αποφύγει, ανέβαλλε πολλές φορές τη συνάντηση, και τελικά κάποιος είπε σ' αυτούς ότι ο τύραννος είναι ασθενής, οι πρέσβεις του απάντησαν: «Πες σ' αυτόν ότι, μα τους θεούς, δεν ήλθαμε να παλέψουμε μαζί του αλλά να συζητήσουμε».
- Όταν ένας Λάκωνας είχε πιαστεί αιχμάλωτος σε πόλεμο και τον πουλούσαν, την ώρα που ο κήρυκας διαλαλούσε «πουλάω δούλο», εκείνος του έκλεισε το στόμα λέγοντάς του: «Λέγε ότι πουλάς αιχμάλωτο».
- Ένας Σπαρτιάτης με πρόβλημα όρασης που ήθελε να πάει στον πόλεμο, ρωτήθηκε από κάποιον: «Που πας σ' αυτήν την κατάσταση και τί νομίζεις ότι θα πετύχεις;». Αυτός τότε απάντησε: «Ακόμη κι αν δεν πετύχω τίποτε άλλο, σίγουρα θα στομώσω το ξίφος του εχθρού».
- Οι Λακεδαιμόνιοι Βούλης και Σπέρχης πήγαν εθελοντικά στο βασιλιά των Περσών Ξέρξη για να τους επιβληθεί τιμωρία, που όφειλε η Σπάρτη σύμφωνα με κάποιον χρησμό, διότι σκότωσαν τους κήρυκες που είχαν σταλεί από τον Πέρση βασιλιά σ' αυτούς. Αφού παρουσιάστηκαν στον Ξέρξη, του ζητούσαν να τους σκοτώσει με όποιον τρόπο θέλει για εξιλέωση των Λακεδαιμονίων. Κι όταν εκείνος, κατάπληκτος, τους άφησε ελεύθερους και πρότεινε σ' αυτούς να μείνουν κοντά του, είπαν: «Και πώς θα μπορούσαμε να ζήσουμε εδώ, εγκαταλείποντας την πατρίδα και τους νόμους και εκείνους τους ανθρώπους, για χάρη των οποίων διανύσαμε τόσο δρόμο για να πεθάνουμε;». Καθώς τους παρακαλούσε επίμονα και ο στρατηγός Ίνδαρος και υποσχόταν σ' αυτούς ότι θα τύχουν ίση τιμή με τους πιο στενούς φίλους του βασιλιά, του απάντησαν: «Μας δίνεις την εντύπωση ότι αγνοείς πόσο σπουδαίο πράγμα είναι η ελευθερία, την οποία κανένας συνετός άνθρωπος δεν θα αντάλλαζε με τη βασιλεία των Περσών».
- Όταν οι Έφοροι παρατήρησαν ότι ο Λεωνίδας εκστρατεύει με λίγους άνδρες (μόλις 300) για τις Θερμοπύλες, αυτός απάντησε: «Δεν χρειάζονται περισσότεροι για την μάχη που πάμε». Καθώς πάλι εκείνοι του είπαν, «Μήπως έχεις κάτι άλλο εκτός από το να αποκλείσεις τα περάσματα;», εκείνος τους είπε: «Φαινομενικά, αλλά ουσιαστικά πάω να πεθάνω υπέρ των Ελλήνων».
- Ένας στρατιώτης, πληροφόρησε τον Λεωνίδα, ότι είναι κοντά οι εχθροί. Εκείνος τότε είπε: «Επομένως, κι εμείς είμαστε κοντά τους».
- Στην ερώτηση, γιατί οι άριστοι προτιμούν τον ένδοξο θάνατο αντί για την άδοξη ζωή, ο Λεωνίδας απάντησε: «Γιατί, το δεύτερο το θεωρούν κάτι το φυσικό, ενώ το πρώτο είναι προσωπική επιλογή τους».
- Όταν ο Ξέρξης προσπάθησε να δελεάσει τον Λεωνίδα, δίνοντάς του την εξουσία της Ελλάδος με αντάλλαγμα την υποταγή του, εκείνος απάντησε: «Για μένα είναι πολύ ανώτερος ο θάνατος για την υπεράσπιση της Ελλάδος, από το να γίνω μονάρχης στους ομοφύλους μου».
- Ο Λεωνίδας, στην απαίτηση του Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα, απάντησε περήφανα: «Μολών λαβέ!» («Έλα να τα πάρεις» -ή ακριβέστερα, «αφού έρθεις, πάρ' τα»).
- Στην απειλή των Περσών, ότι η πυκνότητα των βελών τους θα σκεπάσει τον ήλιο, ο Σπαρτιάτης Διηνέκης απάντησε ειρωνικά: «Καλύτερα. Θα πολεμήσουμε υπό σκιάν».
- O Λεωνίδας, την τελευταία μέρα πριν την αποφασιστική μάχη των Θερμοπυλών, σύστησε σε Σπαρτιάτες και Θεσπιείς να φάνε ελαφρά για να μην δυσκολευτούν στη μάχη. «Απόψε θα δειπνήσουμε πλουσιοπάροχα στα βασίλεια του Πλούτωνος», τους είπε με αυτοσαρκασμό.
-Η Γοργώ, η σύζυγος του Λεωνίδα, όταν κάποια φιλοξενούμενη φίλη είπε προς αυτήν ότι «μόνο εσείς οι Σπαρτιάτισσες κυβερνάτε τους άνδρες», απάντησε: «Γιατί μόνο εμείς γεννάμε άνδρες».
- Πληροφορούμενος ο Σπαρτιάτης Λόχαγος τον θάνατο του γιου του, απάντησε: «Πάντα γνώριζα ότι ήταν θνητός και όφειλε να πεθάνει...».
- Στην ερώτηση ποιο πολίτευμα είναι καλό, ο Λύσανδρος απάντησε: «Αυτό που ανταμείβει τους γενναίους και τους δειλούς όπως τους αξίζει».
- Βλέποντας τους Βοιωτούς να αμφιταλαντεύονται αν θα του επιτρέψουν τη διέλευση όταν περνούσε από τη χώρα τους, ο Λύσανδρος έστειλε ανθρώπους του ζητώντας να μάθει αν θα περάσει μέσα από τα εδάφη τους με όρθια ή πλαγιαστά τα δόρατα.
- Όταν ο Λύσανδρος πήγε στη Σαμοθράκη για χρησμό, ο ιερέας του ζήτησε να πει ποια ήταν η πλέον παράνομη πράξη που είχε κάνει στη ζωή του. Ο Λύσανδρος ρώτησε τότε: «Πρέπει να κάνω αυτό, επειδή το ζητάς εσύ ή οι θεοί;». Κι όταν εκείνος απάντησε ότι «το απαιτούν οι θεοί», είπε: «Βγες εσύ έξω από τον ναό και, αν με ρωτήσουν οι θεοί, θα το πω σ' εκείνους».
- Ο Πολυκρατίδας, όταν κάποτε μαζί με άλλους πήγε ως πρεσβευτής στους στρατηγούς του Πέρση βασιλιά, στην ερώτηση αυτών αν έχουν πάει με δική τους πρωτοβουλία ή με δημόσια απόφαση, απάντησε: «Αν πετύχουμε στην αποστολή μας, ήλθαμε με δημόσια απόφαση, αλλιώς, ήλθαμε με δική μας πρωτοβουλία».
- Όταν ο Πεδάριτος πληροφορήθηκε ότι οι εχθροί είναι πολυάριθμοι, είπε: «Ωραία, γιατί θα γίνουμε ενδοξότεροι, σκοτώνοντας περισσότερους».
- Το 338 π.Χ., μετά τη μάχη της Χαιρώνειας, ο Φίλιππος Β' της Μακεδονίας ξεκίνησε μια θριαμβευτική πορεία στις πόλεις της νοτίου Ελλάδος για να εδραιώσει την πανελλήνια συμμαχία κατά των Περσών. Οι Σπαρτιάτες δεν του επέτρεψαν να μπει στην πόλη τους. Τότε ο Φίλιππος τους διεμήνυσε πως αν κυριεύσει την πατρίδα τους, δεν θα πρέπει να περιμένουν κανένα έλεος. Και οι Σπαρτιάτες του απάντησαν λακωνικά, με μία μόνο λέξη: «Αν».
- Όταν ο Φίλιππος κάλεσε τους Σπαρτιάτες να επιλέξουν τι από τα δύο θέλουν, να μπει στην πόλη τους ως φίλος ή ως εχθρός, αυτοί απάντησαν: «Ουδέτερον» (Ούτε το ένα, ούτε το άλλο).
- Το 336 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε στην Κόρινθο συνέδριο για να αναγνωριστεί ως στρατηγός-αυτοκράτωρ για την εκστρατεία εναντίον των Περσών. Οι Σπαρτιάτες αρνήθηκαν, λέγοντας: «Οι Λακεδαιμόνιοι έχουν μάθει να ηγούνται των Ελλήνων και όχι να τους ακολουθούν».
Πηγή: «Λακωνικά αποφθέγματα» (Πλούταρχος).

«Ελευθερία» του λόγου και φασίζουσα "αριστερά"

Ο Τζιμάκος Πανούσης κυκλοφόρησε αφίσα που αναμιγνύει Ναζισμό με Σημιτισμό.
Το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο Ελλάδος – ΚΙΣΕ αντέδρασε με την παρακάτω ανακοίνωση.
«Αφίσα με έντονα αντισημιτικό περιεχόμενο έχει αναρτηθεί σε πολλά σημεία κεντρικών δρόμων της Αθήνας. Στην αφίσα, η οποία διαφημίζει μουσική παράσταση, αποτυπώνεται το Αστέρι του Δαυίδ –σύμβολο της εβραϊκής θρησκείας- περιπλεγμένο με τον αγκυλωτό σταυρό –σύμβολο του Ναζισμού.
Το ΚΙΣΕ απευθύνθηκε με επιστολές του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη και τον γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή, ζητώντας τις κατά την κρίση τους ενέργειες για το θέμα της επαίσχυντης αφίσας.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΚΙΣΕ: «Η απεικόνιση επί της εν λόγω αφίσας προσβάλει βάναυσα τόσο την ίδια τη θρησκεία μας όσο και τη μνήμη των 6 εκατομμυρίων Εβραίων αδελφών μας θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Παράλληλα το ΚΙΣΕ απευθύνθηκε και στους κυριότερους Δήμους όπου η εν λόγω αφίσα έχει αναρτηθεί, και συγκεκριμένα στους Δήμους Αθηναίων, Ψυχικού, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Π. Φαλήρου και Αλίμου, ζητώντας την απομάκρυνσή της από τις οδούς των Δήμων αυτών. Ήδη η ανταπόκριση ορισμένων Δήμων είναι θετική.»
ΣΧΟΛΙΑ
Όταν παίχτηκε το έργο ύβρις για τον Χριστό και αντέδρασαν οι Χριστιανοί οι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» της χώρας έτρεξαν με περίσσεια φανατισμού να υπερασπίσουν το έργο στο όνομα της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου.
Τώρα γιατί δεν υπερασπίζονται την «ελευθερία του λόγου» του Πανούση;
Είπαμε τα αφεντικά είναι ΠΑΝΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ και δεν αστειεύονται!
Πηγές: 1 - 2 - 3

25 Φεβρουαρίου 2013

Ρατσιστής σκύλος

Αλβανός έπεσε θύμα της επιθετικότητας εκπαιδευμένου στο ρατσισμό σκύλου. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡ-CIA ετοιμάζονται για τις ανάλογες διαδηλώσεις με απαίτηση την επαναφορά της θανατικής ποινής στους ρατσιστές σκύλους.
ΚΑΤΩ Ο ΣΚΥΛΟΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!

Ως 3 - αφιερώματα στην τέχνη

Ας απολαύσουμε αφιερώματα στην τέχνη και όχι μόνο.
Ευχαριστίες στο φίλο Γιώργο.

Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας;

24 Φεβρουαρίου 2013

Ορθόδοξη Ομολογία εκ Τουρκίας

Ηθική και αισθητική πτώση (Η. Κοτσώνη)

Η Ηλέκτρα Κοτσώνη κόρη του Θ. Κοτσώνη (τέως βουλευτή Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργού της κυβέρνησης Σημίτη), έγραψε ένα άρθρο ειρωνευόμενη επιθετικότατα την κίνηση Κορινθίων μαθητών, να απαιτήσουν την επιστροφή των μαρμάρων – γλυπτών του Παρθενώνα στην Πατρίδα τους.
Η νεαρή κόρη Κοτσώνη κατάλαβε νωρίς ότι ο μόνος τρόπος να σταδιοδρομήσει σήμερα ως «δημοσιογράφος» στην Ελλάδα και τα Ευρωπαϊκά περίχωρα είναι να δηλώσει ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ.
Αυτό το απλό έκανε το φιλόδοξο κορίτσι. Θέλει να γίνει δημοσιογράφος. Δήλωσε αυτό ακριβώς που ζητάνε τα μελλοντικά αφεντικά της.
*Έβαλε μάλιστα και τη σάλτσα που πάει παντού (Χρυσή Αυγή).
Για παράδειγμα κανένα κορίτσι δεν έχει όνειρο να γίνει πόρνη. Η «ανάγκη» και οι εξασθενημένες ηθικές αντιστάσεις το οδηγούν σε τέτοιο «επάγγελμα».
Ένα θύμα άμετρης φιλοδοξίας είναι η νεαρή Κοτσώνη!
Ας τη δούμε με συμπάθεια και ας αναζητήσουμε αλλού τα αίτια που γεννούν πολλές νεαρές «δημοσιογράφους» που υπηρετούν σε ΟΛΑ τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας.
Όπως υπάρχουν αυτοί – τές που πωλούν το κορμί τους, υπάρχουν και αυτοί – ές που πωλούν την ψυχή τους!
πηγή

Ομαδική – λαϊκή σχιζοφρένεια ή κάτι άλλο;;;

Το 2004 ο Κυπριακός Ελληνισμός αποφάσισε με ποσοστό 75% την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. Χαρακτηριστικά ο τότε πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος είχε πει «παρέλαβα κράτος και δεν θα παραδώσω κοινότητα …»
Σήμερα (9 χρόνια μετά το βροντερό ΟΧΙ) οι Κύπριοι εκλέγουν πρόεδρο τον Ν. Αναστασιάδη. Τον άνθρωπο που τότε έδωσε μάχη στην Κύπρο για το ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.
Τι συνέβη τελικά;
- Μετάνιωσαν οι Κύπριοι για το τότε ΟΧΙ;
- Είναι σύμπτωμα μαζικής παράνοιας;
- Λειτουργούν περίεργες δυνάμεις που βάζουν τα πρόβατα στο μαντρί;

Γιατί η Ελλάδα; Και γιατί τα Ελληνικά;


*Αν ο Pedro Olalla ήταν Έλληνας και έλεγε αυτά στην Ελλάδα, όλοι θα τον χαρακτήριζαν, ακροδεξιό, φασίστα και χρυσαυγίτη!
πηγή

22 Φεβρουαρίου 2013

Πως κλέβουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

Ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης είναι το μεγάλο κόλπο. Πριν περίπου δύο χρόνια ο ελάχιστος χρόνος χρέωσης ήταν 30 sec. Αυτό σημαίνει ότι αν έπαιρνες τηλέφωνο ακόμα και αν μιλούσες 5 sec χρεωνόσουν για 30 sec.
Ο χρόνος αυτός έγινε 45 και σήμερα είναι 60 sec.
Το εκπληκτικό είναι ότι οι εταιρίες αυθαίρετα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του καταναλωτή ανεβάζουν την τιμή.
Όταν διαμαρτυρηθείς, γιατί δεν σε ενημέρωσαν, ώστε να μπορείς να διακόψεις τη συνεργασία μαζί τους, σου απαντούν ότι σε ενημέρωσαν μέσω των λογαριασμών που σου στέλνουν. Γνωρίζουν ότι τα ψιλά γράμματα σε κάθε λογαριασμό συνήθως δεν διαβάζονται.
Το ερώτημα δεν είναι γιατί υπάρχουν κλέφτες, αλλά αν υπάρχει κράτος να σε προστατεύει από αυτούς.
Αλλά τι περιμένεις όταν ένας παρ’ ολίγο πρωθυπουργός (Άκης) είναι ήδη στη φυλακή και πολλοί άλλοι ακόμα διαφεύγουν.
Είναι δυνατόν ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;

Τι εστί ύβρις;

Το μεγαλείο του σύγχρονου ανθρώπινου «πολιτισμού»

Πηγή

21 Φεβρουαρίου 2013

Η μαύρη αλήθεια

Δυστυχώς είναι αλήθεια. Είναι επίσης αλήθεια ότι όταν λέμε απεργία στην Ελλάδα, εννοούμε απεργία δημοσίων υπαλλήλων. Το ερώτημα είναι: από τι απεργούν;
Οι ίδιοι θα καταλάβαιναν τι σημαίνουν αυτά αν εφαρμοζόταν η πολιτιστική επανάσταση του Μαο, που έστελνε φοιτητές και δημοσίους υπαλλήλους στους σιτοβολώνες για διακοπές.
Κατά τα άλλα όταν λέμε παραγωγή εννοούμε ΑΓΡΟΤΕΣ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ. Από την εργασία αυτών ζούμε, όχι από τους χαρτογιακάδες.

19 Φεβρουαρίου 2013

Εθνοαποδομητές και ληστές

Τους κλέφτες διεκδικούν να διαδεχτούν στην εξουσία της «Έρημης Χώρας», εθνοαποδομητές και ληστές.
Η προπαγάνδα για το τσιπάκι στα σχολεία συνεχίζεται.
Υπομονή αδέλφια τα έσχατα δεν έφτασαν ακόμα!

Βιβλίο και σχολείο για γερά νεύρα!

"Νεοελληνική γλώσσα Γ' γυμνασίου".
Κείμενο 3:Η ελληνική κοινωνία αλλάζει.σελ11
Κείμενο 5:Ελλάδα,σταυροδρόμι των λαών.σελ12-13
Κείμενο 7:Τα ελληνικά...μυστήρια.(Λίβελος για την Εκκλησία).σελ14
Κείμενο 13.Ξένος εύπορος, ψάχνει σπίτι στην Ελλάδα.
3η ενότητα.
Κείμενο: Ο ρατσισμός όπως τον εξήγησα στην κόρη μου.σελ46
Κείμενο 2:Στην θέση του άλλου. σελ 47.
Κείμενο 3:Διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.
Κείμενο 4:Πολυεθνικές τάξεις στο σχολείο. σελ 52
Κείμενο 5:Εγώ προκατειλημμένη;
Διαβάζω και γράφω σελ 55.
Κείμενο 9:Ο διωγμός των εβραίων της Θεσσαλονίκης σελ 58.
Διαβάζω και γράφω σελ 61.
Βιβλίο και μάθημα στηριγμένο στην παραδοχή ότι είμαστε ένας λαός ρατσιστών.
Ερώτημα – συμπέρασμα: Οι συγγραφείς ανακαλύπτουν τον εσωτερικό δικό τους ρατσισμό ενάντια στους Έλληνες και τον βγάζουν αντίστροφα.
Το βιβλίο εδώ

18 Φεβρουαρίου 2013

Γατίσιες αγάπες

SOS Νεοναζισμός και Λά (λα) κης Λαζόπουλος

Με αφορμή την πλαστή φωτογραφία της εφόδου των χρυσαυγιτών στο νοσοκομείο της Τρίπολης, επαναφέρουμε και ένα παλιό βίντεο αποκάλυψης του απίστευτου γκεμπελίσκου Λά (λα )κη Λαζόπουλου.
*Έτσι για να μη ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύγχρονοι Νεοναζί στη χώρα. Ναζισμός σημαίνει ΨΕΜΑΤΑ και μίμηση των μεθόδων του Χίτλερ (γκεμπελισμός).

17 Φεβρουαρίου 2013

Ανωνύμου του Έλληνος

Όσο κάθονται μπροστά σε κάμερες και εκτοξεύουν δημοκρατικές τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ενός ανθρώπου που ζει σε ένα σπίτι ψυγείο, που το ψυγείο του είναι άδειο, που το άδειο έχει πάρει την όψη του μέλλοντός του, αυτό το γυαλί που χρόνια τώρα είναι η ασπίδα του κάθε πολιτικού θρασύδειλου θα θρυμματιστεί.

Σε πέρασαν από πολλά κρας τεστ και για αυτό με την σιγουριά πλέον ότι μέχρι εδώ ήσουν, παίρνουν πόζα πίσω από την οθόνη και σε δουλεύουν ψιλό γαζί. Σε κάνουν να νιώθεις ένοχος. Ένοχος για την ζωή που έζησες, για τα όνειρα που έκανες, για το σπίτι που έφτιαξες, για τα ταξίδια που έλεγες ότι θα πας, για τις αγωνίες που πέρασες, για τις δημιουργίες σου, για τα ιδρωμένα μεροκάματά σου, ακόμα και για τα παιδιά που γέννησες. Σε βάζουν με τους απάνθρωπους νόμους να απολογείσαι μπροστά στον κάθε γκρίζο δημοσιοϋπαλληλίσκο επειδή ακόμα ζεις και δεν έχεις περάσει θηλιά στο λαιμό σου. Ένοχος που αναπνέεις, ένοχος που αυτοκτόνησες. Ένοχος που ουρλιάζεις, ένοχος που μένεις σιωπηλός.

Όλα όμως θα φθάσουν στο τέλος ακριβώς την στιγμή που αυτοί θα ολοκληρώσουν το σχέδιο που δουλεύουν δεκαετίες και που ο κάθε μη συμβιβασμένος πολίτης θα τα έχει χάσει όλα. Θα είναι η στιγμή που θα κατανοήσουμε όλοι μας ότι οι απειλές τις οποίες δεχόμασταν από ανθρώπους που για μεροκάματο είχαν το ξέσκισμα της δικής μας ζωής με την κομματική δημοκρατία τους για αντιπερισπασμό, ήταν μόνο μία σαπουνόφουσκα. Άγνωστο γιατί θα πρέπει να φθάσεις στο Ναδίρ των αντοχών σου για να κατανοήσεις ότι τζάμπα τα έχασες όλα, και όσα δημιούργησες αλλά περισσότερο τα πολύτιμά σου χρόνια που πέρασαν σαν ζάρια όχι στα δικά σου χέρια μα στα αδούλευτα χέρια καταστροφέων ζωών. Δεν υπήρχε ποτέ κάτι ανίκητο απέναντι, υπήρχε μόνο ένα τηλεοπτικό είδωλο που νόμιζες ότι είναι άθραυστο και αδιαπέραστο από την οργή σου. Ένα πραγματικό Τίποτα ντυμένο με κουστουμάκι, πληρωμένο με πακέτα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα, ένας άδειος τενεκές που για να υπάρχει θα έπρεπε εσύ να πιστέψεις ότι ήταν τα Πάντα.

Όταν θα διαπεράσει, λοιπόν, το χέρι σου την οθόνη και θα πιάσεις τον λαιμό αυτού που νομίζει ότι νίκησε, όταν θα συνθλίψεις μέσα στην χούφτα σου αυτή την ξύλινη προγραμματισμένη μαριονέτα θα καταλάβεις ότι τα Πάντα σε αυτό το παιχνίδι, ακόμα και τη ζωή αυτής της ξύλινης, άψυχης πολιτικής κούκλας, δεν τα κινούσε κανείς άλλος παρά μόνο Εσύ.
πηγή

Να συλληφθούν αυτοί που μοιράζουν τρόφιμα!

Μόνο τη σύλληψη αυτών που μοιράζουν τρόφιμα δεν ζήτησε ο «κύριος» της φωτογραφίας που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Οι χρεωκοπημένοι «σωτήρες»

Πως είναι δυνατόν αυτοί που χρεοκόπησαν το σπίτι τους – κόμμα τους – είναι δυνατόν να σώσουν (οικονομικά) τη χώρα;
Αιτείται απάντηση από τους ψηφοφόρους τους.

Δωρεά οργάνων ή φόνος;

Μέχρι τον Ιούνιο 2011 δότης οργάνων μπορούσε να είναι κάποιος μόνο αν ο ίδιος εν ζωή το είχε δηλώσει, ή οι συγγενείς του συναινούσαν σε περίπτωση «εγκεφαλικού θανάτου».
Από τότε - σε εφαρμογή του νόμου 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου – όλοι οι Έλληνες θεωρούνται δότες οργάνων εκτός αν (έγκαιρα ανακαλύψουν το νόμο) το αρνηθούν με υπεύθυνη δήλωσή τους.
Εκτός από το ξεπούλημα της χώρας ο ακατανόμαστος φρόντισε να ξεπουλήσει και τους κατοίκους της.
Είμαστε ένα παγκόσμιο φυτώριο εμπορίας οργάνων και εν δυνάμει νεκροί σε περίπτωση ατυχήματος. Αν άνθρωπός μας (ή εμείς) καταστεί «εγκεφαλικά νεκρός» θα μοιράσουν τα όργανά του, χωρίς να μας ρωτήσουν.
Ενημερωθείτε για τα παρακάτω περιστατικά.

Η γνωριμία με τον τόπο «μας»

Μια ιστοσελίδα πρότυπο για σύγχρονους περιηγητές ιστορίας, πολιτισμού και παράδοσης.
Οι Λακωνίστας

Η Ευτυχία δεν γράφεται με “€” αλλά με “E”


«Ζήτησα δύναμη...
Και ο Θεός μου έδωσε δυσκολίες για να με κάνει δυνατό.
Ζήτησα σοφία...
Και ο Θεός μου έδωσε προβλήματα για να λύσω.
Ζήτησα ευημερία...
Και ο Θεός μου έδωσε μυαλό και υγεία για να δουλέψω.
Ζήτησα κουράγιο...
Και ο Θεός μου έδωσε εμπόδια για να τα ξεπεράσω.
Ζήτησα αγάπη...
Και ο Θεός μου έδωσε πονεμένους ανθρώπους για να τους βοηθήσω.
Ζήτησα χάρες...
και ο Θεός μου έδωσε ευκαιρίες.

Δεν έλαβα τίποτε από ότι ζήτησα...
Όμως έλαβα όλα όσα χρειαζόμουν...!!!
»
περισσότερα

16 Φεβρουαρίου 2013

Διάγνωση εγκαφαλικού

Οι γιατροί λένε τώρα ότι οποιοσδήποτε, χωρίς ιατρική εκπαίδευση, μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό, ρωτώντας τον να κάνει τις 3 ακόλουθες απλές ενέργειες:
1. Ζητήστε του ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ
2. Ζητήστε του ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ (ΜΠΡΑΤΣΑ )
3. Ζητήστε του ΝΑ ΠΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (ΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ) π.χ. ....'Είναι μία ηλιόλουστη μέρα σήμερα'.
Εάν δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε από τις 3 αυτές ενέργειες, καλέστε το 166 αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα.
περισσότερα

15 Φεβρουαρίου 2013

Οι ποιητές στην εξουσία – Κο(υ)ράκης

Ο ποιητικός οίστρος του βΟλευτή Τ. Κο(υ)ράκη, εγγύηση για την πολιτιστική ανάκαμψη της χώρας.
Ο ποιητής Φανφάρας σε νέα έκδοση.
Πράγματι η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ είναι εδώ, όχι όμως η οικονομική αλλά η πνευματική!

Συρία: η απόλυτη παράνοια

Η αλήθεια για τη Συρία.
Προσοχή στη δήλωση του προέδρου της Γαλλίας - 8.41
Αποκαλύπτει πολλά για το ρόλο της "Δύσης"

Η φωτογραφία τα λέει όλα

Θερίζεις ότι σπέρνεις …

Ένας αυτοκράτορας στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι έφτασε η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή έναν από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. "Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας".

Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. "Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξαναρθείτε εδώ μετά ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ' αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!"

Ένα αγόρι που λεγόταν Λίνγκ, ήταν εκεί εκείνη την ημέρα και όπως όλοι οι άλλοι, πήρε κι αυτός ένα σπόρο. Πήγε σπίτι του και γεμάτος ενθουσιασμό διηγήθηκε στη μητέρα του τι συνέβη. Η μητέρα του τον βοήθησε να βρει μια γλάστρα και χώμα κι αυτός φύτεψε το σπόρο και τον πότισε προσεχτικά. Του άρεσε να τον ποτίζει κάθε μέρα και να παρακολουθεί να δει αν είχε φυτρώσει.

Υστερα από τρεις εβδομάδες περίπου, μερικοί από τους άλλους νέους, άρχισαν να μιλούν για τους σπόρους τους και για τα φυτά που άρχισαν να μεγαλώνουν.

Ο Λίνγκ συνέχισε να παρακολουθεί το σπόρο του, αλλά τίποτα δεν φύτρωσε ποτέ. Πέρασαν τρεις εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες, πέντε εβδομάδες κι ακόμα τίποτα. Τώρα όλοι οι άλλοι μιλούσαν με ενθουσιασμό για τα φυτά τους, ο Λίνγκ όμως δεν είχε φυτό και αισθανόταν αποτυχημένος.

Πέρασαν έξι μήνες κι ακόμα δεν φύτρωσε τίποτα στη γλάστρα του Λίνγκ. Άρχισε να πιστεύει ότι είχε σκοτώσει το σπόρο του. Όλοι οι άλλοι είχαν δέντρα και ψηλά φυτά, αυτός όμως τίποτα. Όμως ο Λίνγκ δεν έλεγε τίποτα στους φίλους του. Απλά περίμενε να φυτρώσει ο σπόρος του.

Τελικά πέρασε ένας χρόνος και όλοι οι νέοι του βασιλείου έφεραν τα φυτά τους στον αυτοκράτορα για επιθεώρηση. Ο Λίνγκ είπε στη μητέρα του ότι δεν θα πήγαινε μια άδεια γλάστρα, αλλά αυτή τον συμβούλεψε να πάει. Και επειδή ήταν τίμιος με ό,τι συνέβη και παρ' όλο που αισθανόταν αδιαθεσία στο στομάχι, παραδέχτηκε ότι η μητέρα του είχε δίκιο. Πήγε λοιπόν την άδεια γλάστρα του στο παλάτι. Όταν έφτασε εκεί ο Λίνγκ έμεινε κατάπληκτος από την ποικιλία των φυτών που καλλιέργησαν οι άλλοι νέοι. Ήταν όμορφα σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ο Λίνγκ ακούμπησε την άδεια γλάστρα του στο πάτωμα και πολλοί από τους άλλους άρχισαν να τον περιγελούν. Μερικοί τον λυπήθηκαν και του είπαν. "Δεν πειράζει, προσπάθησες για το καλύτερο".

Όταν έφτασε ο αυτοκράτορας, εξέτασε την αίθουσα και χαιρέτησε τους νέους. Ο Λίνγκ προσπάθησε να κρυφτεί στο πίσω μέρος της αίθουσας. "Τι μεγάλα φυτά, δέντρα και λουλούδια καλλιεργήσατε", είπε ο αυτοκράτορας. "Σήμερα ένας από σας θα εκλεγεί σαν ο επόμενος αυτοκράτορας"!. Ξαφνικά διέκρινε το Λίνγκ με την άδεια του γλάστρα, στο πίσω μέρος της αίθουσας. Διέταξε αμέσως τους φρουρούς του να τον φέρουν μπροστά του. Ο Λίνγκ ήταν κατατρομαγμένος. "Ο αυτοκράτορας γνωρίζει ότι είμαι αποτυχημένος", είπε. "Ίσως θα πρέπει να με σκοτώσει".


Όταν ο Λίνγκ ήλθε μπροστά ο αυτοκράτορας τον ρώτησε πώς λέγεται. "Λέγομαι Λίνγκ" απάντησε. Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν. Ο αυτοκράτορας ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι. Κοίταξε τον Λίνγκ και κατόπιν ανάγγειλε στο πλήθος, "Ιδού ο νέος σας αυτοκράτορας! Το όνομά του είναι Λίνγκ"!. Ο Λίνγκ δεν μπόρεσε να το πιστέψει. Δεν μπόρεσε ούτε το σπόρο του να κάνει να φυτρώσει! Πώς θα μπορούσε να γίνει ο νέος αυτοκράτορας;

Τότε ο αυτοκράτορας είπε, "Πριν ένα χρόνο, σαν σήμερα, έδωσα στον καθένα από σας εδώ ένα σπόρο. Σας είπα να πάρετε το σπόρο, να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε και να μου τον φέρετε πίσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα σε όλους σας βρασμένους σπόρους, που δεν θα φύτρωναν. Όλοι σας, εκτός από τον Λίνγκ, μου έχετε φέρει δέντρα και φυτά και λουλούδια. Όταν ανακαλύψατε ότι οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, αντικαταστήσατε το σπόρο που σας έδωσα μ' έναν άλλο. Ο Λίνγκ ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος και την εντιμότητα να μου φέρει μια γλάστρα που είχε μέσα το δικό μου σπόρο. Γι' αυτό είναι αυτός που θα γίνει ο νέος αυτοκράτορας!.

• Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.
• Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.
• Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.
• Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.
• Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.
• Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.
• Αν σπείρεις συγχώρηση, θα θερίσεις συμφιλίωση.
• Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.
• Αν σπείρεις υπομονή, θα θερίσεις βελτίωση.
• Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα.
• Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.
• Αν σπείρεις εγωισμό, θα θερίσεις μοναξιά.
• Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.
• Αν σπείρεις ζήλια, θα θερίσεις ταλαιπωρία.
• Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.
• Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.
• Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.
• Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.
• Αν σπείρεις στενοχώριες, θα θερίσεις ρυτίδες.
• Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές.

Πρόσεχε, λοιπόν, τι σπέρνεις τώρα. Αυτό θα καθορίσει τι θα θερίσεις αύριο.
Πηγή: Γεωργία

13 Φεβρουαρίου 2013

Στο Αμερικανικό κολέγιο ανησυχούν

Ανησυχούν για τη δημοκρατία στο Αμερικανικό κολέγιο. Μήπως αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί.

Επανάσταση, γάϊδαρος του χότζα και ΚΚΕ

Ο χότζας κάποτε αποφάσισε να συνηθίσει το γάϊδαρό του σε λιγότερο φαγητό. Λιγόστευε καθημερινά το φαγητό και έφτασε στο ποθούμενο ο γάϊδαρος να μην τρώει. Την άλλη μέρα όμως βρήκε το γάϊδαρο ψόφιο.
Το κόμμα του λαού ΚΚΕ (λέμε τώρα), προσπαθεί να συνηθίσει το λαό στην εξαθλίωση, μήπως και επαναστατήσει, ξεκινώντας από τους δικούς του ανθρώπους του Ριζοσπάστη.
Μόνο όταν φτάσουν στο – κατά ΚΚΕ - ποθούμενο θα είναι ήδη νεκροί ή μετανάστες σ΄ άλλη γη σ’ άλλα μέρη.

Αλλοδαποί στον Ελληνικό στρατό

Πότε θα μιλήσουμε για το τι εστί εσχάτη προδοσία σε αυτή τη χώρα. Ο Βενιζέλος άνοιξε την πόρτα για τους αλλοδαπούς στον Ελληνικό στρατό – ως στελέχη.
Αυτό θα πει «βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»

"Αθλητισμός" ή βαρβαρότητα;


Πότε θα απαγορευτούν επιτέλους αυτά τα δολοφονικά "αθλήματα";

12 Φεβρουαρίου 2013

«Ελληνική» - «δημοσιογραφία» του φωτομοντάζ

Η έφοδος της χρυσής αυγής στο νοσοκομείο της Τρίπολης όπως την παρουσίασε η εφημερίδα των «συντακτών» η γνωστή πατσαβούρα που εμφανίζεται ως εφημερίδα και ο γνωστός για τις "ειδήσεις" του alpha.

Διαφωνίες στο ΣΥΡΙΖΑ; - ΑΠΑΤΗ!!

Ξαφνικά άρχισαν να «διαφωνούν» στο ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του στελέχους τους Θεοδωρίδη για τα «Τούρκικα» Ίμια. Ο Θεοδωρίδης έχει πει και γράψει και πολύ χειρότερα για τα εθνικά θέματα.
Θα μπορούσε άνετα να ήταν ευρωβουλευτής της Αλβανίας , των Σκοπίων ή της Τουρκίας για την προάσπιση των θεμάτων τους σε αντιπαράθεση με την Ελλάδα.
Αυτά δεν ήταν καθόλου προσωπικές θέσεις ήταν πάντα οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες δημοσίευε στην Αυγή (εφημερίδα του κόμματος).
Απλά τώρα τους κόβει ψηφαλάκια και κάνουν πολιτικάντικες κωλοτούμπες μέχρι τις εκλογές.

11 Φεβρουαρίου 2013

Νέο ρατσιστικό έγκλημα

Ο ρατσισμός σε πλήρη έξαρση. Αφγανοί σφάζονται με Γεωργιανούς στο μουσουλμανικό κέντρο της Αθήνας. ΑΝΤΡ - CIA και ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για την περιφορά του πτώματος καταγγέλλοντας τον ρατσισμό.

Εδώ ΜΑΡΦΙΝ

Σε αυτά τα κορίτσια ΔΕΝ αναγνωρίστηκε η ύπαρξη ΜΑΝΑΣ. Δεν ήταν γόνοι «Βορείων Προαστίων». Ήταν γόνοι φτωχολογιάς που έπρεπε να δουλέψουν για να ζήσουν.
Ο θάνατος των φτωχών ανθρώπων είναι ασήμαντη υπόθεση, είναι μέσα στο παιγνίδι των «παιδιών» που «βασανίστηκαν» από τους μπάτσους.
Μην προκαλείτε τόσο απροκάλυπτα την κοινωνία, με τις «ειδήσεις» - προπαγάνδα των βοθρωκάναλών σας.

Το Μέλλον μας

Οι σύγχρονοι νεοναζί

Για αυτό το ναζισμό ποιος θα μιλήσει; Αυτό δεν είναι ένα άλλο ολοκαύτωμα;
Μούγκα στη στρούγκα των δαιμόνιων «ρεπόρτερ» των βωθροκάναλών μας.

Υπάρχουν και οι άλλες μανάδες

Πως αντέδρασε μια μάνα αστυνομικού.

Περί μανάδων


Μετά από το βίντεο «προστασίας της μάνας» ρωτάμε. Την μάνα του ταξιτζή Μίχα της Πάρου (στου οποίου το κεφάλι άδειασαν το περίστροφό τους οι σύντροφοι των παιδιών), την έβγαλαν στα κανάλια; Τις μανάδες των δολοφονημένων της ΜΑΡΦΙΝ, τις έβγαλαν στα κανάλια;
Πώς να τις βγάλουν όταν και ο πόνος στην Ελλαδάρα μας κοστολογείται!
Όταν το τραύμα στο μάτι ενός παιδιού της μεγαλοαστικής τάξης, θεωρείται από το βωθροκάναλα πιο σοβαρό από την δολοφονία ανθρώπων της φτωχολογιάς.
Ναι κύριε «εισαγγελάτο» να σεβαστούμε τη μάνα που θαυμάζει τον «αγωνιστή» γιό της που έκανε τοξοβολία στο σύνταγμα.
Για τις άλλες μάνες τις φτωχολογιάς που η μόνη δυνατότητα που τους έμεινε είναι η καθημερινή βόλτα στο νεκροταφείο θα μας πείτε κάτι;

Μαμάδες Βορείων Προαστίων

Πως οι μαμάδες των Βορείων προαστίων καθοδηγούσαν τα καμάρια τους να παίζουν στο κέντρο της Αθήνας καίγοντας και καταστρέφοντας περιουσίες και ζωές φτωχών ανθρώπων;
Τα αποκαλύπτει η μαμά Νάσιουτζικ (όπως λέμε “Μαμά Ντάλτον”) στο πόνημά της του 2009 με τίτλο «Ο τρελός δρόμος του έρωτα», που περιγράφει με σαφήνεια ποιοι έκαψαν την Αθήνα το 2008 και ποιοι εξακολουθούν να την καίνε όποτε γουστάρουν.
Ο πόλεμος της Αθήνας ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ. Οι πλούσιοι της Εκάλης καθοδηγούν τα βλαστάρια τους σε μανιώδεις επιθέσεις ενάντια στη φτωχολογιά.
Ξέρουν πλέον οι νοήμονες προλετάριοι τι πρέπει να κάνουν όπου συναντούν τα παιδιά με τις κουκούλες.
Ξέρουν γιατί ποτέ δεν τους συλλαμβάνει η αστυνομία. Οι εντολές είναι σαφείς μην τους αγγίζετε. Είναι παιδιά του Εκάλη Κλαμπ.
Να δούμε με ποιους θα είναι τα “επαναστατημένα” παιδάκια όταν οι πραγματικοί επαναστάτες «οι πεινασμένοι της Νέας Τάξης» ξεχυθούν προς τις βίλλες των μαμάδων τους.

10 Φεβρουαρίου 2013

Αφιέρωμα στον Κολοκοτρώνη

Μικρό αφιέρωμα σ’ αυτούς που οφείλουμε την ύπαρξή μας ως έθνος. Ο Πατρών Χρυσόστομος μίλησε στην ψυχή του έθνους των Ελλήνων.
"Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος"

Η προστάτης του βιαστή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου – πολύφερνη νύφη του ΣΥΡΙΖΑ και προστάτης βιαστή. Αυτό θα πει προστασία της γυναικείας αξιοπρέπειας.
ΣΥΡΙΖΕΕΣ γυναίκες να τη χαίρεστε.

Αλληλεγγύη και Εμπιστοσύνη

Ένα συγκλονιστικό βίντεο αλληλεγγύης του ανθρώπου και εμπιστοσύνης του δελφινιού προς αυτόν.
Η εναρμόνιση ανθρώπου και φύσης είναι η μόνη οδός ισορροπίας όλων μας.

Ληστείες τραπεζών και αστυνομία – ταξικός αγώνας

Είναι γνωστό ότι οι αστυνομικοί στην Αθήνα – προφανώς με άνωθεν εντολές – δεν τολμούν να αγγίξουν τους γνωστούς «αγνώστους» όταν αυτοί αποφασίζουν να κατέβουν για παιγνίδι στο κέντρο καίγοντας και ρημάζοντας περιουσίες Ελλήνων.
Ξέρουν ποιοι «κρύβονται» πίσω από τις κουκούλες και δεν τολμούν να τους αγγίξουν. Οι αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί» στρέφονται ενάντια στη σάπια ΚΟΙΝΩΝΙΑ όπως αποκάλυψε η μαμά τους.
Προφανώς ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ενάντια στη σάπια ΕΞΟΥΣΙΑ (παρά το γεγονός ότι δηλώνουν αντεξουσιαστές).
Ξέρουν ότι η ΣΑΠΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ κατοικοεδρεύει στα βόρεια προάστια και εκεί είναι οι περιουσίες των μπαμπάδων τους.
Μετά την απόλυτη κάλυψη των παιδιών (των ληστειών της Κοζάνης) και την επίθεση στους αστυνομικούς από το σύνολο των ΣΑΠΙΩΝ Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας, πολύ θα το σκεφτούν αστυνομικοί να αντιδράσουν σε νέες ληστείες τραπεζών και στην επαρχία.
Γιατί τώρα τα παιδιά βγήκαν για παιχνίδι και στην επαρχία.
Είναι τα παιδιά που δεν τα έμαθε η μαμά τους ότι όταν πάνε σε πόλεμο (όπως ισχυρίζονται ότι κάνουν στο σύστημα), μπορεί να βρεθούν τραυματίες ή και νεκροί.
Μέχρι τώρα με την κάλυψη των μαμάδων τους και της ΣΑΠΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ νόμιζαν ότι είχαν το δικαίωμα μόνο αυτοί να βρίζουν, να καίνε και να δέρνουν και οι άλλοι να τους κοιτάνε και οι γονείς τους να τους θαυμάζουν.
Μην ξεχνάμε ποτέ ότι από τις καταστροφές και λεηλασίες του κέντρου της Αθήνας οι μόνοι κερδισμένοι είναι ασφαλιστικές εταιρίες, που συνήθως πίσω και από αυτές ήταν η ΣΑΠΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ των μπαμπάδων τους.
*Όλοι οι οδηγοί γνωρίζουν ότι όταν σε σταματήσουν για έλεγχο πρώτα ζητούν ασφάλεια και μετά το δίπλωμα.
** Ποτέ βέβαια να μην ξεχνάμε ότι αυτά τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα των ίδιων των γονιών τους!

Ισπανοί μιλάνε για την Ελλάδα


Ακροδεξιοί ρατσιστές και φασίστες δημιούργησαν βίντεο που ανεβάζει τον εθνικισμό των Ελλήνων.
Αυτό θα έλεγαν εγχώριοι ελληνόφωνοι πράκτορες αν τόλμαγαν Έλληνες να δημιουργούσαν ανάλογο βίντεο.
Το βίντεο δημιούργησαν Ισπανοί σαν αντίδραση στο δικό τους υπουργείο παιδείας που επιδιώκει την κατάργηση των Αρχαίων Ελληνικών στην Ισπανία.

8 Φεβρουαρίου 2013

Τα ίδια χέρια είναι ....

Ο Παράδεισος (κόλαση) "δεν είναι αλλού, είναι αλλιώς"

Colpo de SFYRIZA

Ο σ. Αξελ απομάκρυνε τον σ. Νάσο από την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, και πήρε από τους βλάκες χειροκρότημα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ-Βίλα Αμαλία- Αιχμάλωτοι Πολέμου ,
σ. ΑΞΕΛ, έστειλε πίσω στο ΕΚΜ-Βίλα Αμαλία- Αιχμάλωτοι Πολέμου και την ΑΥΓΗ, τον σ. Νάσο Θεοδωρίδη, που υπηρετούσε με δική του απόφαση,για δεύτερη τριετία μαζί με την κόρη του Φώτη Κουβέλη στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Γ.Γ της Βουλής, επειδή τους εξέθεσε όλους.

Ο σ.Νάσος, με το άρθρο που δημοσίευσε στην Αυγή, υποστήριζε ότι τα Ίμια λέγονται Καρντάκ (τούρκικη ονομασία ) και ανήκουν στην Τουρκία, ενώ είναι γνωστό , ότι οι παλαιοί χάρτες της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του τουρκικού στρατού, (προ της κρίσεως), είχαν χαρτογραφήσει τις Ιμια στον Ελληνικό Γεωγραφικό χώρο.
Πιο Τούρκος από τους Τούρκους, ο πράκτορας Νάσος.
Τον σ. Φίλη που δημοσίευσε αυτήν την προσωπική άποψη, τον άφησε διευθυντή της Αυγής.

Ο δικηγόρος σ. Νάσος Θεοδωρίδης, εκτός από αρθρογράφος της «Αυγής», και στέλεχος του ΣΦΥΡΙΖΑ Αμπελοκήπων, είναι και μέλος του συνδέσμου, «Αντιρρησίας Συνείδησης», που αγωνίζεται για την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα.

Ο ΣΦΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε κάπως ασύντακτα, ότι «οι επανειλημμένες δημόσιες διατυπωμένες προσωπικές απόψεις του σ. Νάσου Θεοδωρίδη, δεν απηχούν στις συλλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην επιτροπή δικαιωμάτων της Βουλής».

Τον απομάκρυναν και τον έκρυψαν. Ο σ. Νάσος που έχει γράψει στην Αυγή, «Μια ωδή προς τον αδικημένο Φαλμεράυερ», και ότι, «Το αλβανικό Έπος ήταν μύθος», δεν είναι ακραία περίπτωση και δεν έχει ακραίες προσωπικές απόψεις. Τέτοιες «ακραίες προσωπικές απόψεις», έχει και η Γιάννα Ρουφιάνα, και ο χασικλής του Δράμαλή, και ο σύντροφος του Εβραιόπουλου από την Καστοριά, και ο Τσατσόπουλος και, και, και!
Αυτές είναι οι ακραίες εθνομηδενιστικές προσωπικές απόψεις του ΣΦΥΡΙΖΑ ,συλλογικά. Αν ήταν προσωπικές απόψεις θα τον είχαν διαγράψει λόγω του άρθρου του στην Αυγή για το έπος του '40......
Οπότε αφήστε τους καλοθελητές και τους βλάκες να παινεύουν τον Αξελ ,"που έδειξε πυγμή", για του ανεβάσουν τα ποσοστά.
Ο σ.Νάσος Θεοδωρίδης ειναι κατ εικόνα και ομοίωση του ΣΦΥΡΙΖΑ.Τέτοιοι είναι ΟΛΟΙ.
πηγή

7 Φεβρουαρίου 2013

Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Με την πρώτη ματιά έβλεπε κανείς απλώς μια γριούλα. Έσερνε τα βήματά της στο χιόνι, μόνη, παρατημένη, με σκυμμένο κεφάλι.
Όσοι περνούσαν από το πεζοδρόμιο της πόλης αποτραβούσαν το βλέμμα τους, για να μη θυμηθούν ότι τα βάσανα και οι πόνοι δεν σταματούν
όταν γιορτάζουμε Χριστούγεννα.
Ένα νέο ζευγάρι μιλούσε και γελούσε με τα χέρια γεμάτα από ψώνια και δώρα και δεν πρόσεξαν τη γριούλα.
Μια μητέρα με δυο παιδιά βιάζονταν να πάνε στο σπίτι της γιαγιάς. Δεν έδωσαν προσοχή.
Ένας παπάς είχε το νου του σε ουράνια θέματα και δεν την πρόσεξε.
Αν πρόσεχαν όλοι αυτοί, θα έβλεπαν ότι η γριά δεν φορούσε παπούτσια. Περπατούσε ξυπόλητη στον πάγο και το χιόνι.
Με τα δυο της χέρια η γριούλα μάζεψε το χωρίς κουμπιά παλτό της στο λαιμό. Φορούσε ένα χρωματιστό φουλάρι στο κεφάλι· σταμάτησε στη στάση σκυφτή και περίμενε το λεωφορείο.
Ένας κύριος που κρατούσε μια σοβαρή τσάντα περίμενε κι αυτός στη στάση, αλλά κρατούσε μια απόσταση.
Μια κοπέλα περίμενε κι αυτή, κοίταξε πολλές φορές τα πόδια τής γριούλας, δεν μίλησε.
Ήρθε το λεωφορείο και η γριούλα ανέβηκε αργά και με δυσκολία. Κάθισε στο πλαϊνό κάθισμα, αμέσως πίσω από τον οδηγό.
Ο κύριος και η κοπέλα πήγαν βιαστικά προς τα πίσω καθίσματα. Ο άντρας που καθόταν δίπλα στη γριούλα στριφογύριζε στο κάθισμα κι έπαιζε με τα δάχτυλά του. «Γεροντική άνοια», σκέφτηκε. Ο οδηγός είδε τα γυμνά πόδια και σκέφτηκε: «Αυτή η γειτονιά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη φτώχεια.
Καλύτερα να με βάλουν στην άλλη γραμμή, της λεωφόρου».
Ένα αγοράκι έδειξε τη γριά. «Κοίταξε, μαμά, αυτή η γριούλα είναι ξυπόλυτη». Η μαμά ταράχτηκε και του χτύπησε το χέρι. «Μη δείχνεις τους ανθρώπους, Αντρέα!
Δεν είναι ευγενικό να δείχνεις». «Αυτή θα έχει μεγάλα παιδιά», είπε μια κυρία που φορούσε γούνα. «Τα παιδιά της πρέπει να ντρέπονται».
Αισθάνθηκε ανώτερη, αφού αυτή φρόντισε τη μητέρα της.
Μια δασκάλα στη μέση του λεωφορείου στερέωσε τα δώρα που είχε στα πόδια της. «Δεν πληρώνουμε αρκετούς φόρους, για να αντιμετωπίζονται καταστάσεις σαν αυτές;» είπε σε μια φίλη της που ήταν δίπλα της. «Φταίνε οι δεξιοί», απάντησε η φίλη της. «Παίρνουν από τους φτωχούς και δίνουν στους πλούσιους».
«Όχι, φταίνε οι άλλοι», μπήκε στη συζήτηση ένας ασπρομάλλης. Με τα προγράμματα πρόνοιας κάνουν τους πολίτες τεμπέληδες και φτωχούς».
«Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν ν’ αποταμιεύουν», είπε ένας άλλος που έμοιαζε μορφωμένος. «Αν αυτή η γριά αποταμίευε όταν ήταν νέα, δεν θα υπέφερε σήμερα». Και όλοι αυτοί ήταν ικανοποιημένοι για την οξύνοιά τους που έβγαλε τέτοια βαθιά ανάλυση.
Αλλ’ ένας έμπορος αισθάνθηκε προσβολή από τις εξ αποστάσεως μουρμούρες των συμπολιτών του. Έβγαλε το πορτοφόλι του και τράβηξε ένα εικοσάρι.
Περπάτησε στο διάδρομο και το έβαλε στο τρεμάμενο χέρι της γριούλας. «Πάρε, κυρία, ν’ αγοράσεις παπούτσια».
Η γριούλα τον ευχαρίστησε κι εκείνος γύρισε στη θέση του ευχαριστημένος, που ήταν άνθρωπος της δράσης.
Μια καλοντυμένη κυρία τα πρόσεξε όλα αυτά και άρχισε να προσεύχεται από μέσα της. «Κύριε, δεν έχω χρήματα. Αλλά μπορώ ν’ απευθυνθώ σε σένα. Εσύ έχεις μια λύση για όλα. Όπως κάποτε έριξες το μάννα εξ ουρανού, και τώρα μπορείς να δώσεις ό,τι χρειάζεται η κυρούλα αυτή για τα Χριστούγεννα».
Στην επόμενη στάση ένα παλικάρι μπήκε στο λεωφορείο. Φορούσε ένα χοντρό μπουφάν, είχε ένα καφέ φουλάρι και ένα μάλλινο καπέλο που κάλυπτε και τα αυτιά του. Ένα καλώδιο συνέδεε το αυτί του με μια συσκευή μουσική. Ο νέος κουνούσε το σώμα του με τη μουσική που άκουε. Πήγε και κάθισε απέναντι στη γριούλα. Όταν είδε τα ξυπόλυτα πόδια της, το κούνημα σταμάτησε. Πάγωσε. Τα μάτια του πήγαν από τα πόδια της γιαγιάς στα δικά του. Φορούσε ακριβά ολοκαίνουργια παπούτσια. Μάζευε λεφτά αρκετό καιρό για να τα αγοράσει και να κάνει εντύπωση στην παρέα. Το παλικάρι έσκυψε και άρχισε να λύνει τα παπούτσια του. Έβγαλε τα εντυπωσιακά παπούτσια και τις κάλτσες. Γονάτισε μπροστά στη γριούλα. «Γιαγιά, είπε, βλέπω ότι δεν έχεις παπούτσια. Εγώ έχω κι άλλα». Προσεκτικά κι απαλά σήκωσε τα παγωμένα πόδια και της φόρεσε πρώτα τις κάλτσες κι ύστερα τα παπούτσια του. Η γριούλα τον ευχαρίστησε συγκινημένη.
Τότε το λεωφορείο έκανε πάλι στάση. Ο νέος κατέβηκε και προχώρησε ξυπόλυτος στο χιόνι. Οι επιβάτες μαζεύτηκαν στα παράθυρα και τον έβλεπαν καθώς βάδιζε προς το σπίτι του. «Ποιος είναι;», ρώτησε ένας. «Πρέπει να είναι άγιος», είπε κάποιος. «Πρέπει να είναι άγγελος», είπε ένας άλλος. «Κοίτα! Έχει φωτοστέφανο στο κεφάλι!» φώναξε κάποιος. «Είναι ο Χριστός!» είπε η ευσεβής κυρία.
Αλλά το αγοράκι, που είχε δείξει με το δάχτυλο τη γιαγιά, είπε: Όχι, μαμά τον είδα πολύ καλά.
Ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

6 Φεβρουαρίου 2013

Σχολικά βιβλία: Ανθολόγια αθλιότητας

Εκτός από την διαλυμένη οικογένεια, ακόμα και την παιδεραστία προβάλουν τα σχολικά βιβλία ….
Περισσότερα

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Σύριζα στη σαφήνεια και την επανάσταση πέρασε το «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ.

5 Φεβρουαρίου 2013

Οι γνωστοί «άγνωστοι»

Επιτέλους ο γρίφος λύθηκε. Γιατί ποτέ δεν συλλαμβάνονται οι περίφημοι γνωστοί «άγνωστοι» που τα σπάνε με κάθε ευκαιρία στην Αθήνα;
Δεν είναι καθόλου άγνωστοι, είναι γνωστότατοι, είναι πλουσιότατοι και είναι τα δικά τους παιδιά.
Είναι τα παιδιά της αστικής τάξης που λυμαίνεται για δεκαετίες τη χώρα.
Είναι η αστική τάξη που το παίζει μέντορας της «αριστεράς» στην παράφρονα σύγχρονη Ελλάδα.
Είναι τα παιδιά της χλίδας, της διαλυμένης οικογένειας και της ανίας του πλούτου.
Η μάνα του Ρωμανού (η γνωστότατη Νάσιουτζικ) το είπε.
Είμαι περήφανη για το γιό μου που πολεμά την σάπια κοινωνία – όχι τη σάπια εξουσία.
Τα παιδιά πήραν τα καλάζνικοφ και τα έστρεψαν εναντίον της κοινωνίας των φτωχών που μισούν, όχι εναντίον της τάξης τους. Τους φτωχούς κάτοικους του χωριού που περίμεναν στην ουρά της τράπεζας θα σκότωναν όχι τους τραπεζίτες, με τους οποίους μεγάλωσαν στα ίδια σαλόνια.
Τα παιδάκια έπαιρναν τις πετρούλες, τα τόξα τους και τώρα τα καλάζνικοφ για να παίξουν «κλέφτες και αστυνόμοι» στο σύνταγμα.
Είναι τα παιδιά που ποτέ δεν έπαιξαν στην πραγματικότητα. Είναι τα παιδιά που μισούσαν τα παιδιά της φτωχολογιάς που έπαιζαν στις αλάνες, ενώ αυτά ήταν εγκλωβισμένα στα χρυσά κλουβιά τους, των βορείων προαστίων από τους πάμπλουτους μπαμπάδες τους.
Προφανώς η αστυνομία πάντα ήξερε ποιοι κρύβονταν πίσω από τις κουκούλες γι’ αυτό «δεν κατάφερνε να τους συλλάβει».
Μήπως ήρθε η ώρα να γίνουν συλλήψεις άλλων και όχι των παιδιών «θυμάτων της παράνοιας της τάξης τους»;
Πράγματι ο αγώνας είναι ταξικός!
Οι αστοί ντύθηκαν «κουκουλοφόροι» και πολεμούν τη φτωχολογιά!
Γιατί υπερασπίζονται δήθεν τους μετανάστες;
Φτηνούς εργάτες θέλουν, για τις επιχειρήσεις των μπαμπάδων τους και τις κουζίνες των μαμάδων τους.

Πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς μετανάστες

Εσείς είσαστε υποχρεωμένοι να σεβαστείτε τα ήθη της χώρας που σας φιλοξενεί και όχι εμείς τα δικά σας. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το δικαίωμά σας να φύγετε αν δεν σας αρέσει εδώ.
Μια σύγκριση με τους Ελληνόφωνους δυνάστες της χώρας μας θα μας έκανε να ντρεπόμαστε.
πηγή

Ολίγον από χιούμορ

Τη γλώσσα μας την λέμε «μητρική», μάλλον γιατί ο πατέρας μιλάει σπάνια…

Θα έχανα κιλά αλλά δεν μου αρέσει να χάνω..

Άρχισα να λέω βρομόλογα στο καλοριφέρ μπας και… ανάψει…


Μερικές φορές κοιτάζω κάποιους ανθρώπους και αναρωτιέμαι:
είναι δυνατόν αυτός να είναι το σπερματοζωάριο που νίκησε;

Αναπολώ την εποχή που χρώσταγα μόνο μαθηματα…

Απ' όλα τα είδη του πλανήτη μόνο οι άνθρωποι κι οι κάλτσες δυσκολεύονται
να βρουν ταίρι…

Μητσοτάκης σε Τατσόπουλο:
Και εγώ έχω θάψει τη μιση Ελλάδα αλλα δεν το κάνω θέμα…

Αυτό που στα γενέθλια σβήνεις τα κεράκια και όταν πεθάνεις στα ανάβουν
… δεν το καταλαβαίνω…

Το shopping πλεον εχει καταντήσει βλέπing…

Να παίζεις κρυφτό με την Αγγελική Νικολούλη.. Μη σου τύχει!

Μια χαρά πέρναγε η Χιονάτη … μαμ, κακά, και νάνοι

Το όνειρο του Πολύφημου, ήταν να γίνει διπλομάτης

Αν μπορούσες να πουλήσεις τις εμπειρίες σoυ, στην τιμή που σου κόστισαν,
θα είχες χεστεί στο τάλιρο….

Βλεπω καποιες κοπελιες στο δρομο και αναρωτιεμαι….Εχουν βαφτει ή
εχασαν στο paintball ??

Σε κάθε αστυνομικό έλεγχο όλο η ίδια ερώτηση:
-Έχετε πιει;;; Έχετε πιει;;;
Παράπονο το έχω. Μία φορά να με ρωτήσουν αν έχω φάει…

Είμαστε η γενιά που πρόλαβε τα καλοριφέρ αναμένα…

Ο χρόνος ειναι σαν το string… Πίσω, δεν εχει!

Ειναι 4 κρουασάν και παίζουν πόκερ.
Ποιό από τα τέσσερα θα κερδίσει;-
Το κρουασάν Με-ρέντα!

Πωπωπω τι καυτό σώμα είναι αυτό;
-Ευχαριστώ, γυμνάζομαι..
-Για το καλοριφέρ λέω.

Παίζουμε τρόικα?
-Δηλαδή?
-Εσύ θα μου χρωστάς κι εγώ θα σε πηδάω..

Γιατί οι γυναίκες έχουν πολλά παπούτσια;
-Γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια…

Όσοι δεν μπορείτε να γελάσετε με τους εαυτούς σας,
αφήστε να το κάνουν οι άλλοι

Το μόνο θετικό που βρίσκω σήμερα σε μένα είναι η ομάδα αίματος μου

Γιε μου που πας;
-Μάνα θα πάω στα φανάρια!

Μάνα έσπασα το χέρι μου..
-Δεν πιστεύω να σκίστηκε η ζακετα?

Γάμος είναι η αποτυχημένη προσπάθεια να δώσεις διάρκεια σε ένα τυχαίο
γεγονός. -Albert Einstein

Οι νεοέλληνες ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν για να αγοράσουν αντικείμενα που δε χρειάζονται ώστε να εντυπωσιάσουν ανθρώπους που δεν εκτιμούν

Συζητάνε δυο γύφτοι:
-Ρε συ, βρωμας πολυ ρε…
-Ε, ειμαι και δυο χρόνια μεγαλύτερος ρε..

Η σκληρή δουλειά θα σε ανταμείψει στο μέλλον.
Η τεμπελιά θα σε ανταμείψει άμεσα

Ηθελα να μουνα κοριος,να μπω στο κινητο σου,
να βλεπω που τηλεφωνας γαμω το κερατο σου!

Αν όλοι οι αντρες ειναι ιδιοι γιατι κανετε τοσο καιρο να διαλεξετε;

Μην μπερδευεις τον χαρακτηρα μου με την συμπεριφορα μου…
Ο χαρακτηρας ειμαι εγω.. η συμπεριφορα μου εξαρταται απο εσενα…!

Το πρόβλημα όταν είσαι θεός είναι ότι δεν μπορείς να προσευχηθείς σε κανέναν.

Άσε, στη δουλειά έχουμε γίνει Big Brother!
-Τι; Σας έβαλαν κάμερες;
-Όχι, αλλά κάθε βδομάδα έχουμε και μια αποχώρηση…

Αγάπη μου πηρα μια ταινια για σενα και μια για μενα για το βραδυ!
-Αληθεια; Με σκεφτηκες; Τι ταινια πηρες για μένα;
-Μονωτικη…

Δεν ξέρω αν η τύχη χτυπάει την πόρτα μου μόνο μια φορα…
Αυτό που ξέρω είναι οτι η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή…

Η ευτυχία είναι σαν να κατουριέσαι πάνω σου, όλοι μπορούν να την δουν
αλλά μόνο εσυ μπορείς να νιώσεις την ζεστασιά.

Mη φοβασαι τους πειρασμους.
Οσο μεγαλωνεις αρχιζουν να σε αποφευγουν..

Ακόμα και µία κοινωνία ηλιθίων είναι ταξική.
Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος

Καποιος με ρωτησε γιατι ξυπναω μεσημερι …
Τον κοιταω με νυσταγμενο και ολο σιγουρια υφος και απαντω απλα …
Εχω μεγαλα ονειρα εγω ρεεε….

Σκέφτηκες ποτέ ότι όσα περιμένεις να έρθουν… ίσως περιμένουν εσένα να πας;

Οταν είμασταν μικροί παίζαμε κρυφτό με τους φίλους μας,
τώρα που μεγαλώσαμε παίζουμε κρυφτό με τα συναισθήματά μας…

Καιρός να αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε μόνο τους εαυτούς μας…

Ο γάµος είναι ο µοναδικός πόλεµος που κάποιος κοιµάται µε τον εχθρό του..

d
Μάγκες δεν αρκεί να έχετε στόχους, πρέπει να ξέρετε και σημάδι…

Το μόνο κοινό που έχουν το National Geographic και το Playboy είναι ότι
σου επιτρέπουν να δεις πολλά μέρη που ποτέ δε θα επισκεφτείς.

4 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι ύποπτοι για το φονικό της ΜΑΡΦΙΝ

Ανεπαρκείς κρίθηκαν οι μαρτυρίες των μαρτύρων για το φονικό της ΜΑΡΦΙΝ. Ο συγκεκριμένος χώρος παραγωγής δολοφόνων είναι πάντα στο απυρόβλητο στην Ελλαδάρα μας. Ο Γέροντας Εφραίμ όμως είχε κριθεί επικίνδυνος για την δημόσια τάξη και είχε φυλακιστεί.
Τι μέλλον να έχει μια τέτοια χώρα ολοκληρωτικά σαπισμένη!
Δεν κατηγορήθηκαν για ρατσισμό, κατηγορήθηκαν για φόνο Ελλήνων άρα ΑΘΩΟΙ. Ίσως αύριο και με αγωνιστικά παράσημα, γιατί όχι και βουλευτές.
Βέβαια για ηθική αυτουργία ούτε λόγος. Οι αγωνιστές που νιώθουν Πακιστανοί ήταν και εκεί παρόντες, μην το ξεχνάμε.
περισσότερα

Ο Γάμος - Π. Ανδρέας Κονάνος

3 Φεβρουαρίου 2013

Ανθρώπινα δικαιώματα και πολύ – «πολιτισμός»

Τα εγχώρια ρεμάλια «υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» θίχτηκαν για την κακοποίηση των ληστών της Κοζάνης, κατά τη σύλληψή τους. Αυτοί κρατούσαν καλάσνικωφ έτοιμοι να πυροβολήσουν (το έδειξαν στην Πάρο), και οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν όφειλαν να τους μιλάνε στον πληθυντικό.
Πως αντιμετωπίζουν το παρακάτω «αυστηρώς ακατάλληλο» βίντεο;
Το πολύ – «πολιτισμένα» αδέλφια τους δεν κακοποιούν ανθρώπους –
Απλά τους καίνε!
Εκεί δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα Βαλιαννάτε και cia;
Αυτούς έφεραν εδώ!

πηγή

Ο θάνατος της «κοινής λογικής»

Μια νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη δημοσίευση
αυτή.
Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η δημοσίευση ή όχι τής νεκρολογίας αυτής αλλά τούτο το περιεχόμενό της και μόνο.

Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης,
τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις.
Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
-Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.
-Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
-Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...
-Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.

Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές
πολιτικές, όπως:
Μην ξοδεύετε περισσότερα απ' αυτά που κερδίζετε, και...
αξιόπιστες στρατηγικές: όπως:
Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.

Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν
σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί.
Αναφορές για ένα 6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε μια συμμαθήτριά του, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της.

Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε
δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση τών ανυπάκουων παιδιών τους.

Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία
υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή να δώσουν μια ασπιρίνη σ' ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.

Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες
έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους.

Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.
Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' ανταμείφθηκε άμεσα μ' έναν τεράστιο διακανονισμό.

Πριν από το θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος τών γονιών της, τής Αλήθειας και τήςΕμπιστοσύνης, τής συζύγου Σύνεσης και τών παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.

Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:

Ξέρω τα Δικαιώματά μου

Το Θέλω τώρα

Κάποιος άλλος φταίει

Είμαι θύμα

Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε.
Αν τη θυμάστε ακόμα, προωθήστε το.
Αν όχι, συνταχθείτε με την πλειοψηφία και μην κάνετε τίποτα.

2 Φεβρουαρίου 2013

1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Όμηρος μας δείχνει τον εχθρό


Η επιστροφή του Οδυσσέα
Αντί – νοος = Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας
Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.

Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.
Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!
Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!

Η Νέα Τάξη είναι ΕΔΩ – μέσα στο σχολείο

Τα σχολικά βιβλία εκτός από εργαλεία εθνοαποδόμησης είναι και εξαιρετικά νεοταξίτικα εργαλεία.
Η προπαγάνδα στις παιδικές ψυχές αρχίζει από την Α΄ Γυμνασίου ΚΑΙ από το αθώο μάθημα των αγγλικών.
Το μικροτσίπ ως όργανο «του μεγάλου αδελφού» είναι εδώ, εμφυτεύεται αρχικά στον παιδικό εγκέφαλο – ως προπαγάνδα. Το επόμενο βήμα είναι στο χέρι.
Απολαύστε το αγγλικό κείμενο και την μετάφραση.
After school Thursday, I wasted two hours at the doctor’s, waiting to have my new microchip implanted. The procedure itself (a quick injection into my thumb) took just a few seconds and barely hurt at all. The microchip looks like a tiny fube, and there’s lots it can do. Besides unlocking the house and my bike, it can be used on all the key readers to open doors and access things at school, and it also has my computer passwords on it. What is more, I can use the microchip like a credit card to buy things, as long as Mum and Dad upload my pocket money every week.
" Μετά το σχολείο την Πέμπτη, έφαγα δύο ώρες στον γιατρό, περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία (μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρα μου) πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου. Το μικροτσίπ μοιάζει με ένα μικροσκοπικό σωλήνα και είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει. Εκτός από το ότι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου. μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αναγνώστες κλειδιών για να ανοίξει πόρτες και να έχω πρόσβαση σε πράγματα του σχολείου., και επιπλέον εμπεριέχει όλους τους κωδικούς του υπολογιστή μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική κάρτα για να αγοράσω πράγματα, όσο η Μαμά και ο Μπαμπάς ανεβάζουν στην τσέπη μου χρήματα κάθε εβδομάδα"
ΕΡΩΤΗΜΑ: Πρέπει να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να πηγαίνουν σε αυτό το σχολείο;
πηγή

Ένα σχολείο για όλους μας


Στο Νέο Δελχί ένας εθελοντής δάσκαλος Rajesh Kumar Sharma, δύο ώρες την ημέρα, κάνει μάθημα σε παιδιά κάτω από μια γέφυρα του μετρό.
Η ΕΙΔΗΣΗ
Στο Νέο Δελχί, κάτω από μια γέφυρα του Μετρό, συντελείται καθημερινά ένα μικρό θαύμα.
Γύρω στα 70 παιδιά από τις γειτονικές παραγκουπόλεις παρακολουθούν μαθήματα στο υπαίθριο σχολείο που έχει στήσει εκεί ένας αφανής ήρωας: Ο 40χρονος Rajesh Kumar Sharma. Πατέρας τριών παιδιών και ο ίδιος ο Sharma.
Και όπως παρατήρησε για τι ίδιο ακριβώς συνέβαινε με πολλά παιδιά στην περιοχή. Δεν πήγαιναν σχολείο γιατί οι οικογένειές τους δεν το άντεχαν οικονομικά. «Όποτε περνούσα από την περιοχή έβλεπα παιδιά να χασομεράνε από εδώ κι από 'κει, σπαταλώντας το χρόνο τους» είπε ο ίδιος, εξηγώντας πώς ξεκίνησε το όλο εγχείρημα. Σκέφτηκε λοιπόν να δημιουργήσει ένα δωρεάν σχολείο.
Και επειδή δεν είχε καν την οικονομική δυνατότητα να χτίσει - ή έστω να νοικιάσει - ένα μέρος για να κάνει μάθημα, έβαψε δύο τοίχους μαύρους για να τους χρησιμοποιήσει σαν πίνακα της τάξης και άρχισε να διδάσκει κάτω από μια γέφυρα. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει τους εργάτες και τους αγρότες της περιοχής, να επιτρέψουν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αντί να δουλεύουν για να συμπληρώσουν το οικογενειακό εισόδημα. Και πράγματι. Σύντομα, άρχισαν να καταφθάνουν στο «υπαίθριο σχολείο» παιδιά που υπό άλλες συνθήκες θα δούλευαν από εδώ και από κει, χωρίς να έχουν την παραμικρή τύχη να ξεφύγουν από την προδιαγεγραμμένη μοίρα της φτώχειας. Στο σχολείο τα μαθήματα ξεκινάνε από τα βασικά. Στόχος είναι να προετοιμαστούν τα παιδιά, για να συνεχίσουν σε κάποιο δημόσιο σχολείο. Όταν ξεκίνησε πέρσι το εγχείρημα, είχε 140 μαθητές. Τώρα, τουλάχιστον τους μισούς από αυτούς, όπως λέει ο ίδιος, κατάφερε να τους βάλει σε κανονικά σχολεία. Για να καταφέρει να κρατήσει το «σχολείο» του σε λειτουργία, ο Sharma, αφήνει για δυο ώρες την δουλειά του σε ένα εμπορικό κατάστημα στο Shakarpur, όπου τον αναπληρώνει ο αδερφός του και πάει να διδάξει. «Ο δάσκαλός μας, μας λέει πως για να αντιμετωπίσεις τη φτώχεια, πρέπει να ανοίγεις το μυαλό σου και αυτό γίνεται μόνο με τη μόρφωση», είπε στην τοπική εφημερίδα ένας 15χρονος μαθητής του Sharma.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είναι ένα σχολείο «μάθημα» για όλους μας.
Είναι ένα μήνυμα προς τη νεολαία μας που κλείνει τα σχολεία διεκδικώντας καπνιστήριο. Που κλείνει τα σχολεία γιατί δεν επισκευάστηκαν από τις καταστροφές που οι ίδιοι προκάλεσαν.
Είναι ένα μήνυμα προς τους υποτιθέμενους «αγωνιστές» που στηρίζουν τους «αγώνες» των παιδιών τους, συμβάλλοντας σε ένα μέλλον της πατρίδας μας που θα είναι ανάλογο με την είδηση από τις Ινδίες.
Τελικά αδέλφια ο Παράδεισος ή η Κόλαση δεν είναι αλλού, είναι αλλιώς!
Πηγή: Ο φίλος Γιώργος